napisał(a) figusek » 05.05.2016 10:04
Zamieściłam kilka zdjęć z Mariny w banku kwater:
dalmacja-srodkowa-od-primostenu-do-gradaca-t39894.htmlTo był nasz pierwszy wyjazd do Cro, oczywiście (jak każdy pierwszy raz) wydawał nam się wyjątkowy. Dopóki nie posmakowaliśmy innej Chorwacji, dziś na myśl o Marinie uśmiechamy się pod nosem, mając tyle miejscowości do wyboru, nie poleciłabym jej komuś. Tak jak wspomniałam- to był nasz pierwszy "duży" wyjazd, zarezerwowaliśmy coś gdzieś i cieszyliśmy się na wakacje w Chorwacji
Największym minusem Twojego apartamentu jest fakt, że znajduje się on po gorszej stronie miasta, to znaczy okolica Jadranki. Ruch tam jest naprawdę duży, raz wybraliśmy się na nocny spacer w tamte okolice i niestety hałas i ruch były spore.
Co do Mariny- odpowiednia dla rodzin z dziećmi, raczej płasko, plaże bez jeżowców, żwirowe. Są jakieś place zabaw, codziennie rano można kupić świeże ryby na targu, oczywiście owoce i warzywa. Jest poczta- obok duży sklep, piekarnia, sklep mięsny, w których robiliśmy codziennie zakupy (niestety, z Twojego apartamentu, są po drugiej stronie miasta).
Mogę polecić restaurację TABU (w centrum), w której za niewielkie pieniądze można zjeść dużo i dobrze (grillowany tuńczyk stamtąd do dziś śni mi się po nocach
).
W piątki w centrum są różne występy lokalnych zespołów, straganiki, wielki grill z rybami i winem za śmieszne pieniądze.
Co do plaż- warto udać się do Vinišće. Resztę miejsc, które warto zwiedzić w okolicy pewnie znasz, jeśli nie- pisz śmiało
Marina jest dobrą bazą wypadową