Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto był w miejscowosci Marina (zarezerwowałem ap)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 25.03.2008 22:11

"30 metrów od Aliny jest czarna dziura".
sorry ale nie kumam.
frizi
Odkrywca
Vinisce, Ljubljeva

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 25.01.2009 17:40

Można też pojechać na plażę Ljubljeva[/quote]

Janusz,
czy mógłbyś sprecyzować gdzie usytuowana jest plaża ze zdjęcia ? czy to Ljubljeva niedaleko Vinisce ?
Studiując wątki na forum i różne linki stwierdzamy z mężem, że na każdym wygląda inaczej :)
Ponadto o ile o Vinisce można coś znaleźć o tyle Ljubljeva jest "czarną dziurą".
Obawiam się, że może być ciężko ze znalezieniem sprawdzonych apartamentów.
Szukamy miejsca na czwarte wakacje w CRO i właśnie te dwie miejscowości bierzemy pod uwagę ze względu na ich oddalenie i obiecującą głuszę :)

Z góry dziękuję i pozdrawiam
frizi

PS. Być może ktoś z życzliwych forumowiczów pomoże
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.01.2009 17:54

Nie czarna dziura lecz czerwona strzałka :lol:

Obrazek

Ljubljeva opis
wilma
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wilma » 24.03.2009 09:44

Prosze o radę, wybieram się w tym roku do Chorwacji, zupełnie nie wiem , dokad jechać, gdzie są fajne i w miarę tanie kwatery. Myślałam o Marinie, ale teraz juz sama nie wiem. :(
Kriskaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriskaz » 24.03.2009 10:08

Witam
Wilma to zależy czego oczekujesz(spokojne kameralne mieściny czy rozrywka,gwar i tłumy ludzi na plaży) w Chorwacji jest dużo wspaniałych miejsc ja byłem w tamtym roku w Kalebova Luka koło Rogożnicy było super cisza spokój prywatna plaża.
W tym roku wybieram się na Riwierę Makarską. Pisak może Tucepi jeszcze nie wiem zdecyduje się na miejscu. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.03.2009 10:16

wilma napisał(a):Prosze o radę, wybieram się w tym roku do Chorwacji, zupełnie nie wiem , dokad jechać, gdzie są fajne i w miarę tanie kwatery. Myślałam o Marinie, ale teraz juz sama nie wiem. :(

Marinę sobie daruj, w tym rejonie Vinišce lub Ljubljeva lepsze na wypoczynek.

Marina leży w głębokiej zatoce, a przez miasteczko przebiega tzw. Jadranka, główna nadmorska droga, przy której położone są plaże.
Droga ta w sezonie jest dość ruchliwa.
Kriskaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriskaz » 24.03.2009 11:03

Janusz popieram, Marina to nic specjalnego ruchliwa droga przez którą trzeba przejść na plaże byłem tam przejazdem,przystanołem na chwilę w sklepie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.03.2009 11:35

wilma napisał(a):Prosze o radę, wybieram się w tym roku do Chorwacji, zupełnie nie wiem , dokad jechać, gdzie są fajne i w miarę tanie kwatery. Myślałam o Marinie, ale teraz juz sama nie wiem. :(

To żeby jeszcze bardziej Ci zamieszać :wink: podpowiem - poczytaj kilka relacji i znajdź swoje miejsce.
wilma
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wilma » 24.03.2009 13:23

dzieki za rady, a co myslicie o Orebic? :D
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 24.03.2009 13:29

wilma napisał(a):dzieki za rady, a co myslicie o Orebic? :D

Relacja z Orebic :)
Jak widać coś tam ludzi ciągnie :wink: skoro jeżdżą tam nawet zimą :lol:
jurek-mik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurek-mik » 16.06.2009 23:11

Janusz Bajcer napisał(a):Marina leży nad zalewem przy samej drodze Sibenik - Split , przejeżdżałem jadąc z Primošten do Trogiru i do Splitu.

Obrazek

Ten niebieski akwen na zdjęciu to woda morska, ale na plaży poniżej drogi siedzi się na niej jak nad jeziorem i wącha spaliny

Obrazek

Ja tego miejsca nigdy nie wybrałbym na pobyt w Chorwacji, ale widocznie jak są w Marnie kwatery, to są na nie chętni.

ładniejsze plaże są w Vinisce, ale trzeba tam jechać samochodem

Obrazek

To miasteczko też jest nad zalewem/zatoką , ale samochody nad głową nie jeżdżą

Obrazek

Można też pojechać na plażę Ljubljeva

Czy na tym zdjęciu jest zaznaczony apartament ''Alina'' w Marinie?Jeśli nie to proszę o zaznaczenie na mapie lub na własnym zdjęciu w którym dokłanie miejscu się znajduje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2009 04:29

Te miejsca które opisuje Janusz zwiedziłem dokładnie w tym roku. Jjubljeva jeśli chodzi o plażę, dojazd nie polecam. Widoki z kwater przepiękne ale nad morze 150 schodów, stromych więc odpada. My z góry założyliśmy kwaterę jako sypialnię więc biedy nie było. Vinisce to spokojna , jakby uśpione miasteczko nad zatoką ale czy plaże tam lepsze niż w Marinie..nie wiem.. .Jeśli to ma być baza wypadowa na zwiedzanie to tylko Marina pozdrawiam
mdmix
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mdmix » 06.07.2009 13:14

Kriskaz napisał(a):Witam
Wilma to zależy czego oczekujesz(spokojne kameralne mieściny czy rozrywka,gwar i tłumy ludzi na plaży) w Chorwacji jest dużo wspaniałych miejsc ja byłem w tamtym roku w Kalebova Luka koło Rogożnicy było super cisza spokój prywatna plaża.
W tym roku wybieram się na Riwierę Makarską. Pisak może Tucepi jeszcze nie wiem zdecyduje się na miejscu. :)

Witam,
w tym roku wybieram sie do Kalebovej. bardzo chciałabym uzyskać jakieś informaje na temat tej miejsowośi. w necie jest ich bardzo mało. pierwsze pytanie o wodę, wyczytałam, że tam jest zbierana deszczówka czy jest to prawda i czy w takim razie nie ma problemów z wodą. 8O czy jest to dobra lokalizacja jako miejsce wypadowe do zwiedzania :?: i jeśli można zapytać gdzie mieszkałeś?
Czy znane są ci apartamenty Bozena. czy wiesz cos moze o tej lokalizaji??
Bardzo prosze o info... :?:
Dziękuje i pozdrawiam :)
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 20.07.2009 15:37

lubelski napisał(a):Vinisce to spokojna , jakby uśpione miasteczko nad zatoką ale czy plaże tam lepsze niż w Marinie..nie wiem.. .Jeśli to ma być baza wypadowa na zwiedzanie to tylko Marina pozdrawiam

Zgadzam się. Vinisce jest za górą i te 5 km drogi górskiej, może przyprawić o palpitację, zwłaszcza jak sie trzeba wyminąc z autobusem ;-). Jako baza wypadowa Marina wypada :-) lepiej.

:-)
Negri.ice
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Negri.ice » 21.07.2009 08:53

Hej!
Czy był ktoś z uczestników forum w Marinie u rodziny Najev?
Co możecie powiedzieć? Jadę pierwszy raz do Cro i chętnie poczytam rady od Was.. Trochę już czytałam, nie wiem jednak czy w pobliżu Mariny jest jakiś supermarket??:) Czy ktoś może się podzielić wrażeniami? Z góry dzięki..
Pozdrawiam
Negri
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Kto był w miejscowosci Marina (zarezerwowałem ap) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone