Witam ponownie(szeryf nie patrzy)
Mam pytankoko dp doswiadczonych cromqaniakow
Czy w II pol sierpnia szkukac kwatery "na krzywego " czy lepiej cos zaklepac Heja
ines napisał(a):Te gory schodzace do morza, piekne widoki na pewno zaurocza Twoja partnerke!
ps.Janusz spróbuję się poprawić:)
rzochu napisał(a): Chłopcy są ciekawi świata więc nie będziemy leżeli plackiem na plaży przez cały czas. ciekaw tylko jestem jaki jest widok z balkonu bo nic o tym nie ma na stronie a kiedy widać morze jest to wyraźnie zaznaczone u innych.
wojak999 napisał(a):Byłem u Aliny w ubiegłym roku. Był to mój 5 wypad do Chorwacji. Marina jako miejsce postojowe jest całkiem fajna. Dużym plusem są niskie ceny kwater. W pobliskim Trogirze jest już o wiele drożej. Miejscowość bardzo spokojna. Ogólnie ma dwie plaże, jedna przy głównej drodze a druga po drugiej stronie zatoczki (wschodnie i zachodnia). Na plażę zachodnią od Aliny jest około 700 m. Uważam, że można ten dystans pokonać spacerkiem kilka razy dzienni. Trochę ruchu nie zaszkodzi. W ubiegłym roku u Aliny mieszkali Niemcy z małymi dziećmi i nie przeszkadzało im spacerować codziennie na plaże. Na plaże wschodnią można od Aliny jeździć autem, bo odległość to około 1 km. z tego 500 m do pokonania ruchliwą drogą, a ulice w Chorwacji nie mają chodników. Obok Aliny jest dobrze zaopatrzony supermarket Ribola (40 m). Marina to dobre miejsce wypadowe jeśli chce się zwiedzić wodospady Krk, można odwiedzić Miedugorije i Mostar w BiH (okolo 160 km).
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne