Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto był w miejscowości Brist okolice Gradac ???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
porto
Croentuzjasta
Kto był w miejscowości Brist okolice Gradac ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 14.04.2009 17:00

Witam.

Mam pytanie - czy był może ktoś w Brist, jest to mała miejscowość na północ od Gradac. Ciekawi mnie jakie są tam plaże i ogólnie miejscowość ??? Pozdrawiam.

P.S. A może ktoś ma namiary na kwaterki w Brist. :wink: :wink: :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.04.2009 17:15

A co mówi wyszukiwarka forumowa na hasło BRIST?
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 14.04.2009 17:33

Plumek napisał(a):A co mówi wyszukiwarka forumowa na hasło BRIST?

Nic - oprócz podobnego posta z zapytaniem o Brist. Ale chyba na forum chodzi o opinię osób, który wypoczywały w tej miejscowości, a nie o suche fakty z google...
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 14.04.2009 18:13

Tutaj coś więcej....
Brist
Miłej lektury :D :D :D
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 14.04.2009 18:30

-miejscowości praktycznie brak, bo Brist to domy i domki poniżej jadranki do morza.
-nad morzem betonowy deptak-pieszy-do Podaczy w jedną i do Gradaca w drugą stronę.
-plaża kamienisto-żwirkowo-głazowa, więc typowa dla Cro.
-ogólnie cisza spokój i jeszcze raz cisza...
Polecić mogę z czystym sumieniem-bo byłem Apartmani Mimoza.
resztę w necie szukaj.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.04.2009 18:53

porto napisał(a):
Plumek napisał(a):A co mówi wyszukiwarka forumowa na hasło BRIST?

Nic - oprócz podobnego posta z zapytaniem o Brist. Ale chyba na forum chodzi o opinię osób, który wypoczywały w tej miejscowości, a nie o suche fakty z google...

Hm...
Dziwne trochę Twoje pytanie, bo byłeś w Gradacu. A Brist jest od Gradaca przecież rzut beretem... Nie zwiedziłes najbliższej okolicy?

Plaże. Są żwirkowe. Raczej wąskie. Nawet bardzo wąskie - jak w Podgorze. Kiepsko z miejscem do parkowania i w ogóle ciężko jeździć autem, bo wąziutko (ledwo sie jedno auto na szerokość zmieści), no i ludziska spacerują po drodze. Jak mieszkasz wyżej, to na plażę musisz dymać nieco w dół - no a potem pod górkę.
Jest kilka kafejek i restauracyjek - niektóre bardzo urokliwe.

P.S. I kiedyś coś naskrobałam na temat Bristu (nie tylko ja zresztą) w TYM WĄTKU

I tu też COŚ ZNAJDZIESZ

Co chcesz jeszcze wiedzieć?
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 14.04.2009 19:47

Oczywiście byłem w Gradac, ale było to totalne byczenie na plaży i do Bristu nie dotarłem... :lol: :lol: :lol:

Dzięki za informacje o Brist.

Pozdrawiam.
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 14.04.2009 20:10

atolek skoro byłeś w apartamentach Mimoza to mógłbyś coś więcej napisać, bo mam tam zarezerwowaną kwaterę. Jakby coś to można na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Będę wdzięczny za informacje.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.04.2009 20:49

porto napisał(a):Oczywiście byłem w Gradac, ale było to totalne byczenie na plaży i do Bristu nie dotarłem... :lol: :lol: :lol:

Dzięki za informacje o Brist.

Pozdrawiam.

Nieźle hehe Brist jest 20 minut piechotką deptakiem od Gradaca...
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 14.04.2009 22:22

Ja tez byłem w Gradacu tydzien i trzy popołudnia spędzilismy na plaży w Briście , wcale nie było tłoczno (połowa sierpnia) conajmniej mniej o 50% ludzi na m2 niż w Gradacu , dla nas była to super odskocznia od bardziej zatłoczonych plaż w Gradacu .
Jak wspomniano duzy spokój , kameralnie , przypadła nam ta miejscowość do gustu , tylko jak bym miał wybierać to zdecydowanie apartamenty przy plaży , jest pare namiarów w necie , a zawsze można przejść się wieczorkiem na deptak w Gradacu .... Poza tym blisko do Dubrownika , Mostaru ......
Myślę że bardzo dobry wybór na wypoczynek rodzinny
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 15.04.2009 06:36

pawlop napisał(a):atolek skoro byłeś w apartamentach Mimoza to mógłbyś coś więcej napisać, bo mam tam zarezerwowaną kwaterę. Jakby coś to można na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Będę wdzięczny za informacje.

z przyjemnością napiszę tylko co dokładnie chcesz jeszcze wiedzieć oprócz info na ich stronce głównej ?
-bardzo mili ludzie z albańskim drzewem genealogicznym-ten duży apartament to ich właściwe mieszkanie...-opuścili je dla nas błyskawicznie po uzgodnieniu pobytu, rezerwacji nie mieliśmy, była połowa czerwca i trafiłem tam w ciemno.

było pusto, cicho, spokojnie
pytaj konkretniej
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 15.04.2009 16:36

Ja mam zarezerwowany apartament Sommina. Jeżeli możesz powiedzieć, bo wydaje mi się, że tego apartamentu na części zdjęć nie ma, jakby był dobudowany i jest on na parterze najbardziej po prawej stronie budynku patrząc od strony moża. Włąśnie chciałem się dowiedzieć jacy są gspodarze, czy robią jakieś powitanie i pożegnanie, czy wiadomo ci coś na temat możliwości wypożyczenia od nich łódki, bo taka informacja jest na stronie. Jakie są plaże po obu stron ach budynku zwłaszcze te w kierunku Gradaca, bo nie ma ich zdjęć. Jakieś informacje na temat okolicy i czy słychać główną trasę która jest powyżej ale dokładnie nie widzę jaka jest odległość. Jak z miejscami parkingowymi. Ja jadę w drugiej połowie lipca i czy w lipcu plaże były zatłoczone. Mam jeszcze pytanie jak wygląda sprawa smażalni rym w Briście bo słyszałem, że są niezłe i w przystępnych cenach. Czy w Briście jest jakiś sieciowy sklep typu Konzum. Czy byłaby możliwość przesłania zdjęć budynku robionych nie przez gospodarza i ewentualnie plaż w okolicy. Czy znaleźliście jakieś ciekawe małe plażyczki niedaleko a jeżeli tak to gdzie, Na razie tyle mi się przypomniało ale jakby coś, to pozwolę jeszcze sobie napisać jakieś pytanie. :D
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 15.04.2009 20:37

pawlop napisał(a):Jakie są plaże po obu stron ach budynku zwłaszcze te w kierunku Gradaca, bo nie ma ich zdjęć. Jakieś informacje na temat okolicy i czy słychać główną trasę która jest powyżej ale dokładnie nie widzę jaka jest odległość. Jak z miejscami parkingowymi. Ja jadę w drugiej połowie lipca i czy w lipcu plaże były zatłoczone. Mam jeszcze pytanie jak wygląda sprawa smażalni rym w Briście bo słyszałem, że są niezłe i w przystępnych cenach. Czy w Briście jest jakiś sieciowy sklep typu Konzum. Czy byłaby możliwość przesłania zdjęć budynku robionych nie przez gospodarza i ewentualnie plaż w okolicy. Czy znaleźliście jakieś ciekawe małe plażyczki niedaleko a jeżeli tak to gdzie, Na razie tyle mi się przypomniało ale jakby coś, to pozwolę jeszcze sobie napisać jakieś pytanie. :D

jak widać plaże w środku sezonu puste,czego nie można powiedzieć o Gradacu :) :
Obrazek
Obrazek
Zdjęcia okolicy:
Obrazek
Obrazek
Mieszkaliśmy w tym zakreślonym apartamencie,po parunastu schodach na dół na plażę:
Obrazek
Zdjęcia z promenady do Gradaca:
Obrazek

W Brist nie ma dużego sklepu,są dwa,trzy małe sklepiki,z głównej ulicy do naszych uszu nie dochodziły dźwięki przejeżdżających aut,chyba,że siedzieliśmy z tyłu domku to można było coś usłyszeć ale nie natarczywe to było.Parking mieliśmy należący do apartamentu i z tego co zauważyłem każdy apartament tak ma.
Na rybki chodziliśmy do Gradaca,pod koniec promenady jest ich sporo i ceny względne były.
Ogólnie Brist polecam zdecydowanie,cisza,spokój,zero tłoku.
Ostatnio edytowano 12.06.2009 22:44 przez arturo72, łącznie edytowano 1 raz
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 16.04.2009 20:37

arturo72 dzięki za informacje i zdjęcia - bardzo fajne. Mam nadzieję, że atolek też się odezwie.
kicka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kicka » 22.04.2009 11:40

Czy ktoś był w Brist w apartamencie NINA? Jestem o krok od rezerwacji i zastanawiam się czy to dobry wybór (zarówno jeśli chodzi o miejscowość jak i apartament). Jedę w połowie sierpnia :lol:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne