Łukasz napisał(a):No właśnie ale zawsze trafi się jakis gość, który dla zdobycia lub utrzymania władzy wywyoła nienawiść między ludźmi. A ludzie jak te barany za takim pójdą i maja go za bohatera.
Łukasz napisał(a):Nie jestem pacyfistą tylko wrogiem wojen. Mała ale jednak różnica. Pacyfista się dziwi, ze ludzie zabijają i proponuję likwidacje armii to nie będzie wojny. Ja uważam, że jak ktoś taki jak np Miloszewicz walcząc o władzę roznieca nienawiść np do Chorwatów to rozsądni Serbowie powinni go odesłać tam gdzie jego miejsce a nie iść za nim jak to stado.
To że Chorwaci wydają swoich bohaterów do Hagi to wynik międzynarodowej presji na mały kraj. Na to wpływu nie mam ale się wstydzę jak u nas w Polsce znajdują się mędrcy, którzy plotą bzdury , że Chorwaci są winni bo w Kninie zgineli jacyś Serbowie.
krassus napisał(a):Łukasz napisał(a):, a przede wszystkim Clintonem, Kinkelem, Annanem e tutti quanti, politykami i generałami odpowiedzialnymi: po pierwsze za prowokowanie nieodpowiedzialnymi (?!) decyzjami i dostawę broni dla zantagonizowanych stron, a następnie bierne przyglądanie się narastającemu krwawemu konfliktowi (siły ONZ), po drugie za bezpośredni udział wojsk NATO w wojnie - atakach na cele cywilne i mordowanie cywilów, czystki etniczne (czy nie tak należy określić ucieczkę tysięcy Albańczyków i Serbów przed bombami NATO?), atak na ambasadę chińską, etc. etc.
Piotr Lutynski napisał(a):krassus napisał(a):Łukasz napisał(a):, a przede wszystkim Clintonem, Kinkelem, Annanem e tutti quanti, politykami i generałami odpowiedzialnymi: po pierwsze za prowokowanie nieodpowiedzialnymi (?!) decyzjami i dostawę broni dla zantagonizowanych stron, a następnie bierne przyglądanie się narastającemu krwawemu konfliktowi (siły ONZ), po drugie za bezpośredni udział wojsk NATO w wojnie - atakach na cele cywilne i mordowanie cywilów, czystki etniczne (czy nie tak należy określić ucieczkę tysięcy Albańczyków i Serbów przed bombami NATO?), atak na ambasadę chińską, etc. etc.
No nie... troche przegiąłeś... choc ja nie jestem zwolendnikiem Demokratow w USA a wrecz przeciwnie... ale trzeba byc sprawiedliwym... gdyby nie Clinton i wymuszenie przez USA interwencji na biernie przygladajacej sie Europie to do dzis dnia trwał by na Bałkanach ten rozlew krwi.
Piotr
Łukasz napisał(a):Obok nas też był rozwód Czechosłowacji i obeszło się bez wojny. Co ma do tego wspólnota międzynarodowa. Skoro Chorwacja chciała być niepodległa to dlaczego miano jej nie uznać.
A z tą dostawą broni to zwróć uwagę, ze Serbowie broń mieli i embargo działało na ich korzysć.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne