Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Książka-Oni nie skrzywdziliby nawet muchy-Slavenka Drakulić

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 24.10.2008 07:24

:lol: Dla kontrastu poprzedniej tematyki sama autorka podjęła inny problem: "czy dobro jest równie banalne jak zło?"
SLAVENKA DRAKULIC - CIAŁO Z JEJ CIAŁA.
Mój nowy, wczorajszy nabytek, jeszcze nie przeczytany. Więc do recenzji odsyłam do stron internetowych. Styl pisania podobny jak w "Oni nie skrzywdziliby nawet muchy" -esej
Nabyłam w małej księgarni, cena: 29,90
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 10.11.2008 20:12

:lol: Namawiam do przeczytania przez długie jesienne wieczory.
Napisana lekkim językiem, rozważania typowe dla tej eseistki, dziennikarki.
Książka daje do myślenia i wprawia w dobry nastrój, jest rzeczywiście optymistyczną wersją "człowieka". :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 10.11.2008 22:13

,,Pewnemu mężczyźnie, Chorwatowi, obciął ucho, a następnie zaprowadził go do hangaru, gdzie przetrzymywano więźniów. "Trzymając własne ucho w dłoni, mężczyzna błagał więźniów, aby go zabili, żeby nie dawać tej przyjemności Jelisiciowi. Jelisić wyjął pistolet i zaoferował go więźniom". Nie było chętnych, więc zabił Chorwata sam.''
Zabił go strzałem w głowę nad kratką ściekową tak jak innych bo nie trzeba było wtedy sprzątać śladów krwi.
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 10.11.2008 22:59

Ja wolałabym Andrzeju żebyś napisał coś na temat Jej nowej książki... :wink:
Bardzo jestem ciekawa czy się równie podobała, jak poprzednia?
Poprzednia strona

Powrót do Kultura chorwacka