Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ksamil - Albania

Nazwa Albanii wywodzi się ze źródeł greckich i rzymskich, nawiązując do koloru białego. Sami Albańczycy używają nazwy Shqipëria, co oznacza Krainę Orłów. Albania jest niewielkim krajem - jej powierzchnia wynosi to niewiele mniej niż powierzchnia województwa wielkopolskiego.
mandarynka126
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandarynka126 » 24.07.2014 10:47

Witajcie,

Napisałam już tego posta w innym wątku, ale tam cisza się zrobiła, więc ponawiam go tu :)
Potrzebuję pomocy od osób które są w tej chwili w Ksamil, lub będą tam w najbliższym czasie. Po krótce opiszę sytuację w jakiej jestem. Znajoma poleciła mi hotel Meta, około miesiąca temu zarezerwowałam tam pokój poprzez stronę "holidaysinsaranda" kontakt był ok - przez około tydzień ustalaliśmy warunki, wybieraliśmy pokój, wpłaciłam zaliczkę i chciałam spokojnie czekać do rozpoczęcia urlopu 10 sierpnia.
Ostatnio jednak chciałam zadać jeszcze kilka pytań dotyczących wyposażenia w pokoju i cisza... zaczęłam się trochę niepokoić.
I tu chciałabym bardzo prosić o pomoc, czy ktoś w ramach spaceru mógłby podejść do tego hotelu i zorganizować dla mnie jakiś bezpośredni kontakt do nich (telefon, mail, cokolwiek)?
Nie mogę tu umieścić mapki z zaznaczonym hotelem, jeżeli ktoś będzie mógł mi pomóc to prześlę mapkę na prv.
sundayr70
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sundayr70 » 31.07.2014 11:34

Mam wielką prośbę. Napiszcie jaką najlepszą drogą jechać przez słowację ze śląska. W tamtym roku jechałem przez Korbielów-Bańską -Zvolen- Sahy i trwało to wieki.
tofi156
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tofi156 » 31.07.2014 14:14

Zamierzam z małopolski jechać ale przez Chyżne. Dalej jak piszesz przez BB, Zvolen i Sahy.
To jest najkrótsza trasa jadąc z północy na południe Słowacji. Odcinek 200 km i 3,5h w zależności od warunków na trasie.
anja90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anja90 » 01.08.2014 09:15

My jesteśmy z Piekar Śląskich. Kierowaliśmy się na Cieszyn, kawałek czeskimi drogami aż do Żyliny w Słowacji i dalej autostradą w kierunku Bratysławy. Może kilometrowo trasa dłuższa, ale nie męczyliśmy się jadąc krętymi i wąskimi drogami. Dziś ruszamy tą samą trasą cel Ksamil.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 20:34

podpowiedzcie, gdzie znaleźć jakiś market w Ksamil z podstawowymi produktami: pieczywo, picie, słodycze...
a wcześniej gdzie bankomat?
jo-asia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jo-asia » 01.08.2014 21:54

Sklepy sa pprostu wszedzie :)
Bankomaty dwa, jeden przy stacji bensynowej Kastrati i jeden przy banku Tirana. Oba przu glownej drodze, juz za pomnikiem czterech tanczacych.
Pozdrawiam z Ksamilu!
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 22:17

dzięki serdeczne i chyba zazdroszczę...:p
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 01.08.2014 22:25

Przy pomniku 4 Tancerzy -supermarket Gjordeni - kupisz prawie wszystko, vis-a vis Tirana Bank (w kierunku na Burtint) supermarket Alfa - można płacić kartą !!! zakupy min. 1500 ALL, poza tym mnóstwo większych i mniejszych sklepów i sklepików

Pozdrawiam już z Węgier :( , w drodze z wakacji w Ksamil
Ostatnio edytowano 20.09.2016 15:17 przez przepioor, łącznie edytowano 1 raz
jo-asia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jo-asia » 01.08.2014 22:55

Ksamil jest ok, aczkolwiek niestety na plazy lezy sie czlowiek na czlowieku i z tego wzgledu nienpolecalabym osobom, ktore jeszcze sie nie zdecydowaly.
Wczesniej bylam w Mali i Robit i tam bylo duzo luzniej, mimo ze nie tak urokliwie.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2014 22:56

ja planuję końcem września...powinno być pusto...
jo-asia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jo-asia » 02.08.2014 01:04

Koniec wrzesnia to inna bajka, na pewno.
Zazdroszcze terminu, niestety u mnie niemozliwy z powodu szkllnych wakacji.
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 02.08.2014 05:48

Byłem początek lipca , było pustawo :D . Na drugi rok wracam :papa:
jo-asia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jo-asia » 02.08.2014 15:35

patrykdo napisał(a):Jestem w Ksamil od wczoraj ,przyjechalem z Orikum w ciemno - kwatere znalazlem przy slynnej pizzeri Malasi . Cena. 25 eur za 5 osob . Co do samego Ksamil to ciesze sie ze to tylko kilka dni . Plaze faktycznie zatloczone choc poradzilismy sobie znajdujac jakas dzika . Bankomat na stacji benzynowej nie dziala:(, Generalnie bardziej podobalo nam sie w Orikum - plaze w Orikum prawie puste moze 3_4 rodziny

Podpowiesz, gdzie ta dzika plaza?
patrykdo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrykdo » 02.08.2014 19:18

hm napisze tak jechałem do ostaniej plaży , czyli skręciłem w prawo z głownej drogi przy Banku Tirana dalej skręciłem w lewo i jechałem aż skonczyły sie wszystkie plaże aż ujrzałem taka polną rdzawą drogę po prawej stronie - z pewna obawą wjechałem na nia ( ale zobaczyłem dwa auta na śląskich blachach :) ) . dalej trzeba sie kawałek przejść i mamy dostęp do plaży
marwyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwyk » 02.08.2014 20:49

a masz jakieś fotki z tej plaży
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Albania - Shqipëria

Ksamil - Albania - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies