Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ksamil - Albania

Nazwa Albanii wywodzi się ze źródeł greckich i rzymskich, nawiązując do koloru białego. Sami Albańczycy używają nazwy Shqipëria, co oznacza Krainę Orłów. Albania jest niewielkim krajem - jej powierzchnia wynosi to niewiele mniej niż powierzchnia województwa wielkopolskiego.
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 29.12.2013 16:02

heca7 napisał(a):
jerry.ie napisał(a):Huraaaa termin na wyjazd wyznaczony będzie to 6 lipca , na razie żona jeszcze nie jest do końca przekonana dlatego proszę o wszelkie informację na temat Ksamil typu jak najlepiej jechać i oczywiście o noclegach . Będę wdzięczny za wszystkie sugestie , może ktoś wybiera się w tym samym terminie . Pozdrawiam

Wydaje mi się, że większy odzew będzie jeśli założysz nowy wątek :wink: Ja niestety nie pomogę bo w przyszłym roku również jadę do Albanii , pierwszy raz. Ale w sierpniu.

Podobno sierpień to środek sezonu dlatego wybrałem lipiec , jestem pewny że będzie czadowo . Pozdrawiam
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 29.12.2013 16:59

Jedziemy do Borsh- od 16 sierpnia. Mam nadzieję, że tam ciasno nie będzie :wink: Mamy już zarezerwowaną kwaterę nad samym morzem. W ciemno jechać nie chciałam bo zależało nam aby mieszkać przy samej plaży.
kiniaki1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiniaki1 » 27.02.2014 15:56

Witaj
Możesz podać namiary na apartament w Borsh, który zarezerwowaliście
my też planujemy w sierpniu Albanię (pierwszy raz)
Pozdrawiam
wkrak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wkrak » 28.02.2014 16:56

heca7 napisał(a):Jedziemy do Borsh- od 16 sierpnia. Mamy już zarezerwowaną kwaterę nad samym morzem.

Jeżeli można, to ja też poproszę o namiar na jakiś nocleg w Borsh. Może być na priva.
mandarynka126
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandarynka126 » 12.03.2014 12:18

Witam wszystkich serdecznie,
Ten wątek bardzo mi pomógł przy podjęciu decyzji o kierunku tegorocznych wakacji :) Decyzja zapadła i w połowie sierpnia chcemy wybrać się na 2 tygodnie do Ksamil. To miasto chcemy potraktować jako bazę wypadową i co drugi, trzeci dzień ruszać na wycieczki zarówno po Albanii jak i Grecji.
Rozglądam się w necie za kwaterami, wysłałam kilka maili, ale na razie cisza..
Może ktoś z Was ma jeszcze jakieś kwatery godne polecenia? (ksamil.gr- w to polecone miejsce już napisałam).
Może jakiś namiar (najlepiej mail, strona) na noclegi u Fationa, który porwadzi też pizzerię Malasi ktoś ma?
Pozdrawiam
lukij1987
Podróżnik
Ksamil lub okolice/Albania

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukij1987 » 17.04.2014 16:17

Witam wszystkich, poszukuję namiarów na tani pokój/apartament w Ksamil, ew. w Sarandzie w Albanii. Miałem już coś zarezerwowane, ale człowiek wygląda trochę niepoważnie, bo nie odpisuje na maile nawet 2-3 tygodnie, boję się wysyłać mu zaliczkę, aby nie zostać na lodzie.

Może był tam ktoś i coś poleca?
Koszt to tak max. 20-25E/noc za 2 osobowy pokój.

Pozdrawiam i proszę o pomoc :D
heca7
Cromaniak
Re: Ksamil lub okolice/Albania

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 23.04.2014 19:49

Chyba powinieneś ten temat przenieść do części- jak nie Chorwacja to..
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 07.05.2014 17:14

1. Czy ktoś może mi powiedzieć jak będzie opłata za autostrady w Grecji (licząc w dwie strony) za dojazd do Albanii, mam na myśli trasę: Evzonoi- Chalastra (Saloniki)-Ioannina-Kalpaki.
2. Będę jechał z Lublina, wyjazd ok. 3-4 rano, gdzie warto brać nocleg w Serbii patrząc na odległość od Lublina? Kiedyś jechałem z Chorwacji 1260 km na raz i to była trochę porażka...
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 07.05.2014 18:26

Ad 1. Z tej strony http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=2&id=3429 wynika, że 2 x 2.40E = 4.80E (w jedną stronę) - bramki Polymylos i Malakasi
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 07.05.2014 19:21

Dopiero teraz zobaczyłam pytania do mnie.
Wystarczy, że wpiszecie Villa Borsh- http://www.rent-holiday-homes.com/Holid ... 52394.html
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 08.05.2014 08:23

przepioor napisał(a):Ad 1. Z tej strony http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=2&id=3429 wynika, że 2 x 2.40E = 4.80E (w jedną stronę) - bramki Polymylos i Malakasi

W zeszłym roku tyle płaciłem + 1.20 E za odcinek Saloniki - Via Egnatia
(czyli 6 E w jedną stronę od Salonik do Joaniny)

Pozdrawiam
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 23.05.2014 23:29

No trochę głupio, że w tym roku nie Chorwacja ale nasi przyjaciele południowi Słowanie przegięli, w setkach maili tylko kwatery po 80-110 euro. W Grecji za 45-75, w Albanii od 20 (albo np. 35 ze śniadaniem, blisko morza). Co się stało Chorwatom??
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 24.05.2014 07:40

Dla mnie najgorszy jest stosunek ceny do jakości - ma się nijak. W tym roku w ramach rozszerzania zakresu wycieczek i poznawania całych Bałkan właśnie Albania. W zeszłym roku byłem przejazdem 3 godz. w Skoder. Tym razem zachęcony relacjami pobędę 5-6 dni, a potem Czarnogóra i na koniec Chorwacja. Niestety końcówkę mam zawsze w Tucepi, gdzie jest najdrożej, ale stamtąd można w dzień dojechać do Wrocławia. W tamtą stronę jadę przez Belgrad, Tiranę, co mi już zajmie 2 dni. Na szczęście do Belgradu dojechać się da, i dalej na południe też. No więc w sobotę ruszam; o 4 rano! Za tydzień!
patrykdo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrykdo » 21.07.2014 20:31

Jestem w Ksamil od wczoraj ,przyjechalem z Orikum w ciemno - kwatere znalazlem przy slynnej pizzeri Malasi . Cena. 25 eur za 5 osob . Co do samego Ksamil to ciesze sie ze to tylko kilka dni . Plaze faktycznie zatloczone choc poradzilismy sobie znajdujac jakas dzika . Bankomat na stacji benzynowej nie dziala:(, Generalnie bardziej podobalo nam sie w Orikum - plaze w Orikum prawie puste moze 3_4 rodziny
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 23.07.2014 12:18

My jesteśmy w Ksamil od poniedziałku 21.07 - faktycznie plaże całe zastawione leżakami i parasolami ale: pojawiły się w końcu toalety i prysznice ze słodką wodą do opłukania się z soli :-) Płacimy jak co roku 20E za apartament 3-os. Z nowości: pojawił się pierwszy w Ksamil supermarket z możliwością płacenia kartą (min. rachunek 1000ALL=ok. 30 PLN) - vis a vis Tirana Bank.

pozdrawiam
Jacek

PS. Bankomat na stacji Kastrati (Raiffeisen Bank) już działa, drugi przy Tirana Bank też ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Albania - Shqipëria

Ksamil - Albania - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies