Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ksamil - Albania

Nazwa Albanii wywodzi się ze źródeł greckich i rzymskich, nawiązując do koloru białego. Sami Albańczycy używają nazwy Shqipëria, co oznacza Krainę Orłów. Albania jest niewielkim krajem - jej powierzchnia wynosi to niewiele mniej niż powierzchnia województwa wielkopolskiego.
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 29.12.2013 15:02

heca7 napisał(a):
jerry.ie napisał(a):Huraaaa termin na wyjazd wyznaczony będzie to 6 lipca , na razie żona jeszcze nie jest do końca przekonana dlatego proszę o wszelkie informację na temat Ksamil typu jak najlepiej jechać i oczywiście o noclegach . Będę wdzięczny za wszystkie sugestie , może ktoś wybiera się w tym samym terminie . Pozdrawiam

Wydaje mi się, że większy odzew będzie jeśli założysz nowy wątek :wink: Ja niestety nie pomogę bo w przyszłym roku również jadę do Albanii , pierwszy raz. Ale w sierpniu.

Podobno sierpień to środek sezonu dlatego wybrałem lipiec , jestem pewny że będzie czadowo . Pozdrawiam
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 29.12.2013 15:59

Jedziemy do Borsh- od 16 sierpnia. Mam nadzieję, że tam ciasno nie będzie :wink: Mamy już zarezerwowaną kwaterę nad samym morzem. W ciemno jechać nie chciałam bo zależało nam aby mieszkać przy samej plaży.
kiniaki1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiniaki1 » 27.02.2014 14:56

Witaj
Możesz podać namiary na apartament w Borsh, który zarezerwowaliście
my też planujemy w sierpniu Albanię (pierwszy raz)
Pozdrawiam
wkrak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wkrak » 28.02.2014 15:56

heca7 napisał(a):Jedziemy do Borsh- od 16 sierpnia. Mamy już zarezerwowaną kwaterę nad samym morzem.

Jeżeli można, to ja też poproszę o namiar na jakiś nocleg w Borsh. Może być na priva.
mandarynka126
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandarynka126 » 12.03.2014 11:18

Witam wszystkich serdecznie,
Ten wątek bardzo mi pomógł przy podjęciu decyzji o kierunku tegorocznych wakacji :) Decyzja zapadła i w połowie sierpnia chcemy wybrać się na 2 tygodnie do Ksamil. To miasto chcemy potraktować jako bazę wypadową i co drugi, trzeci dzień ruszać na wycieczki zarówno po Albanii jak i Grecji.
Rozglądam się w necie za kwaterami, wysłałam kilka maili, ale na razie cisza..
Może ktoś z Was ma jeszcze jakieś kwatery godne polecenia? (ksamil.gr- w to polecone miejsce już napisałam).
Może jakiś namiar (najlepiej mail, strona) na noclegi u Fationa, który porwadzi też pizzerię Malasi ktoś ma?
Pozdrawiam
lukij1987
Podróżnik
Ksamil lub okolice/Albania

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukij1987 » 17.04.2014 15:17

Witam wszystkich, poszukuję namiarów na tani pokój/apartament w Ksamil, ew. w Sarandzie w Albanii. Miałem już coś zarezerwowane, ale człowiek wygląda trochę niepoważnie, bo nie odpisuje na maile nawet 2-3 tygodnie, boję się wysyłać mu zaliczkę, aby nie zostać na lodzie.

Może był tam ktoś i coś poleca?
Koszt to tak max. 20-25E/noc za 2 osobowy pokój.

Pozdrawiam i proszę o pomoc :D
heca7
Cromaniak
Re: Ksamil lub okolice/Albania

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 23.04.2014 18:49

Chyba powinieneś ten temat przenieść do części- jak nie Chorwacja to..
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 07.05.2014 16:14

1. Czy ktoś może mi powiedzieć jak będzie opłata za autostrady w Grecji (licząc w dwie strony) za dojazd do Albanii, mam na myśli trasę: Evzonoi- Chalastra (Saloniki)-Ioannina-Kalpaki.
2. Będę jechał z Lublina, wyjazd ok. 3-4 rano, gdzie warto brać nocleg w Serbii patrząc na odległość od Lublina? Kiedyś jechałem z Chorwacji 1260 km na raz i to była trochę porażka...
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 07.05.2014 17:26

Ad 1. Z tej strony http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=2&id=3429 wynika, że 2 x 2.40E = 4.80E (w jedną stronę) - bramki Polymylos i Malakasi
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 07.05.2014 18:21

Dopiero teraz zobaczyłam pytania do mnie.
Wystarczy, że wpiszecie Villa Borsh- http://www.rent-holiday-homes.com/Holid ... 52394.html
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 08.05.2014 07:23

przepioor napisał(a):Ad 1. Z tej strony http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=2&id=3429 wynika, że 2 x 2.40E = 4.80E (w jedną stronę) - bramki Polymylos i Malakasi

W zeszłym roku tyle płaciłem + 1.20 E za odcinek Saloniki - Via Egnatia
(czyli 6 E w jedną stronę od Salonik do Joaniny)

Pozdrawiam
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 23.05.2014 22:29

No trochę głupio, że w tym roku nie Chorwacja ale nasi przyjaciele południowi Słowanie przegięli, w setkach maili tylko kwatery po 80-110 euro. W Grecji za 45-75, w Albanii od 20 (albo np. 35 ze śniadaniem, blisko morza). Co się stało Chorwatom??
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 24.05.2014 06:40

Dla mnie najgorszy jest stosunek ceny do jakości - ma się nijak. W tym roku w ramach rozszerzania zakresu wycieczek i poznawania całych Bałkan właśnie Albania. W zeszłym roku byłem przejazdem 3 godz. w Skoder. Tym razem zachęcony relacjami pobędę 5-6 dni, a potem Czarnogóra i na koniec Chorwacja. Niestety końcówkę mam zawsze w Tucepi, gdzie jest najdrożej, ale stamtąd można w dzień dojechać do Wrocławia. W tamtą stronę jadę przez Belgrad, Tiranę, co mi już zajmie 2 dni. Na szczęście do Belgradu dojechać się da, i dalej na południe też. No więc w sobotę ruszam; o 4 rano! Za tydzień!
patrykdo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrykdo » 21.07.2014 19:31

Jestem w Ksamil od wczoraj ,przyjechalem z Orikum w ciemno - kwatere znalazlem przy slynnej pizzeri Malasi . Cena. 25 eur za 5 osob . Co do samego Ksamil to ciesze sie ze to tylko kilka dni . Plaze faktycznie zatloczone choc poradzilismy sobie znajdujac jakas dzika . Bankomat na stacji benzynowej nie dziala:(, Generalnie bardziej podobalo nam sie w Orikum - plaze w Orikum prawie puste moze 3_4 rodziny
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 23.07.2014 11:18

My jesteśmy w Ksamil od poniedziałku 21.07 - faktycznie plaże całe zastawione leżakami i parasolami ale: pojawiły się w końcu toalety i prysznice ze słodką wodą do opłukania się z soli :-) Płacimy jak co roku 20E za apartament 3-os. Z nowości: pojawił się pierwszy w Ksamil supermarket z możliwością płacenia kartą (min. rachunek 1000ALL=ok. 30 PLN) - vis a vis Tirana Bank.

pozdrawiam
Jacek

PS. Bankomat na stacji Kastrati (Raiffeisen Bank) już działa, drugi przy Tirana Bank też ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Albania - Shqipëria

Ksamil - Albania - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone