Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krytyczne zapiski z pielgrzymki na Lefkadę

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 04.10.2016 06:41

...
Obrazek

Może nie najlepsze, stary iPhone.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 04.10.2016 08:19

Ah jooo ... i już po :(

Kolory Jońskiego faktycznie powalają i co ciekawe zupełnie inne są po zachodniej stronie wyspie, z tą charakterystyczną domieszką mleczka czego nie znajdziemy na wschodnim wybrzeżu :)
W zależności od prądów morze przyjmuje różne barwy. Fotki tego samego miejsca wykonane w różnych dniach ;)
post-7016-0-78810100-1452356889.jpg

post-7016-0-71812800-1460901609.jpg

Cudnie było ... :papa:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 04.10.2016 08:41

Świetna relacja, piękne zdjęcia, ciekawe opisy, super!

Dzięki za przypomnienie o tej pięknej wyspie :D
Mieliśmy tam pojechać w 2014 ale wtedy wygrała Albania... potem jakoś nie było okazji. Teraz planując już pomalutku wakacje 2017 jakoś zapomniałam o Lefkadzie... Dobrze, że Twoja relacja mi o niej przypomniała :D

Pozdrawiam
Joanna :)
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 04.10.2016 08:50

Buber napisał(a):
Darkos napisał(a):Dzięki Buber za Lefkadę :wink:

Hej ... napisałbyś co :oczko_usmiech: .

W 2013 pojechałem z żoną , córką , siostrą i siostrzenicą na Lefkadę na dwa tygodnie.
I od tamtej pory co roku Grecja.

Od dawna - może od 2008 - planowałem Peloponez.
Długo się do niego zbierałem.
I gdyby nie ograniczenie urlopowe do 2 tygodni to pewnie w 2012 byłbym tam.

W 2013 ruszyliśmy dwoma autkami na 3 tygodnie objazdówką na Peloponez z trzydniowym złapaniem oddechu przed powrotem do Polski w Sarti.

Gdyby ktoś chciał poczytać:

peloponez-z-odrobina-sarti-2014-t47362.html

Buber mam nadzieję, że nie zaśmieciłem Twojego wątku

Pozdrawiam
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 06.10.2016 20:29

relacyjny Shinkansen :wink:

fajna, esencjonalna opowieść z podróży na Lefkadę.

No i SUPER foty.
Chapeau bas... 8)

pozdrawiam,
Michał
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 06.10.2016 20:40

gusia-s napisał(a):...
Kolory Jońskiego faktycznie powalają i co ciekawe zupełnie inne są po zachodniej stronie wyspie, z tą charakterystyczną domieszką mleczka czego nie znajdziemy na wschodnim wybrzeżu :)...
Cudnie było ... :papa:

Gusia piękne zdjęcia, moje spostrzeżenie - największe nasycenie błękitu, jest wtedy, gdy niebo trochę pochmurne.
Widoki z Morza Jóńskiego wspaniałe, jeszcze Kefalonia mi się marzy.

JoannaG napisał(a):Świetna relacja, piękne zdjęcia, ciekawe opisy, super!
Dzięki za przypomnienie o tej pięknej wyspie :D
...jakoś zapomniałam o Lefkadzie... Dobrze, że Twoja relacja mi o niej przypomniała :D

Na pewno warto, choć niewiele tam obiektów typowych do zwiedzania. Ale taki plażowy wypoczynek i krajobrazowy - ech.

Darkos napisał(a):...
Gdyby ktoś chciał poczytać:
peloponez-z-odrobina-sarti-2014-t47362.html
Buber mam nadzieję, że nie zaśmieciłem Twojego wątku
Pozdrawiam

Dzięki za link, zapoznaję się ... a każdy wpis, wątek wzbogaca :D.

Mikeee napisał(a):relacyjny Shinkansen :wink:
Michał

Dzięki, chociaż to raczej TLK, ale na stację końcową udało się dojechać :wink: .
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.10.2016 14:11

Piękna Lefkada, przeczytałam wszystko i obejrzałam jednym tchem :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 09.11.2016 13:35

Witam się ,żeby mi relacja nie umknęła i zabieram się za czytanie :hut:
Ostatnio edytowano 09.11.2016 20:11 przez andeo, łącznie edytowano 1 raz
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 09.11.2016 14:31

Mało brakowało, a przegapiłabym relację - powstała wtedy, gdy byłam :roll: pozbawiona dostępu do internetu...
A tak lubię Twoje krytyczne :) spojrzenie, na dodatek okraszone super fotkami 8) !
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 14.11.2016 06:40

Agata, Andeo i Danusiu ... witam Was serdecznie i cieszę się, że macie czas poczytać te wypociny :D
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 14.11.2016 22:18

tyle wspaniałych wspomnień przywołała mi Twoja relacja! :D Dzięki!

zdjęcia piękne, gdyby nie fakt że tam byłam to bym w te kolory nie dowierzała :D :D ...ale ja wiem, że to niepowtarzalna kolorystyka Morza Jońskiego :hut:

pozdrawiam;)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 14.11.2016 22:42

Cześć Arleta
Prawda jest taka, gdyby nie Twoja kolorowa relacja, nie byłoby pomysłu na Lefkadę i te przystanki po drodze ... no i samo tuptanie po wyspie ...
To była dla mnie świetna inspiracja... a kolory ... najpiękniejsze na świecie :D :papa: .
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 10.01.2017 13:47

Hej, dzięki za super relację i piękne zdjęcia. Teraz nikt w rodzinie nie będzie miał wątpliwości dlaczego w tym roku wybrałam Lefkadę.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.01.2017 15:50

Witaj Wojtku.
Piękna objazdówka.
Gotowy scenariusz na udane wakacje.
Dzięki.

Obraz - proszę nie regulować odbiorników ;)

Pzdr
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 10.01.2017 18:38

Vjetar napisał(a):Witaj Wojtku.
Piękna objazdówka.
Gotowy scenariusz na udane wakacje.
...

Dzięki, warto coś zobaczyć po drodze...
Lefkada to raczej same krajobrazy.

beagm napisał(a):Hej, dzięki za super relację i piękne zdjęcia. Teraz nikt w rodzinie nie będzie miał wątpliwości dlaczego w tym roku wybrałam Lefkadę.

To piękne miejsce, a przy tym jedna z bardziej dostępnych greckich wysp ... mnie jeszcze Kefalonia kusi...
Planowanie letnich wyjazdów to fajne zajęcie , kiedy śnieg i mróz dookoła :D .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Krytyczne zapiski z pielgrzymki na Lefkadę - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies