Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krytyczne zapiski z pielgrzymki na Lefkadę

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
zibi.s
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi.s » 03.10.2016 10:11

Janusz Bajcer napisał(a):W taki razie proszę o informacje co to za "cudok" w tym żółtym skacze po plaży :smo: :?:

Na teletubisia jakiegoś jchniejszego mi wygląda :mrgreen:
Szkoda, że już koniec :?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.10.2016 10:27

Buber napisał(a):I żebyście kochani chłopcy, już nigdy nie zapragnęli jechać do Grecji samochodem … podróż będzie trwała 5 dni :twisted: :wink: .

To coś dla mnie, chociaż tak daleko jeszcze nie byłem.
Ostatnie wyjazdy wakacyjne są jednak coraz dalsze: Czarnogóra, Bułgaria, więc może kiedyś i do Grecji dojadę. :)

Interesujące miejsca, dodatkowo pięknie sfotografowane - jestem na TAK. :D

P.S.
Znowu wydłużyła mi się lista z miejscami must see :lol:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 03.10.2016 10:59

boorne napisał(a):Witam :)
Będę z Twoją relację do końca i jeden dzień dłużej ;)............

A miałem wtedy zażartować że do jutra czyli do dziś

Dzięki Buber za Lefkadę :wink:
tiwa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tiwa » 03.10.2016 11:36

... a ja dziękuję zwłaszcza za opis (zwiedzenie z Wami) Belgradu :!: . Dość często przejeżdżam przez to miasto i jakoś nigdy nie chciało mi się tam zatrzymywać, i odniosłem wrażenie, że niewiele tracę :) .
pzdr. :wink:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 03.10.2016 12:04

Przeczytałam w nocy " na raz" i powiem tylko ŁAAAŁ !!

Belgrad mijałam 2 razy w nocy i podobał mi się chociaż wyglądał strasznie hmm " biednie".
Meteory odwiedziłam w 97 roku ( za dzieciaka na objazdówce Grecji ) i potem w 2008 roku i na pewno kiedyś będę tam chciała wrócić, wrażenia niesamowite :wink:

Pozdrawiam i dzięki za świetną relcję i cudowne zdjęcia :papa:
TJL
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TJL » 03.10.2016 12:12

Bardzo ciekawa relacja. Bardzo rzadko udaje się komuś napisać obszerną i zarazem zwartą relację oraz dodatkowo w dobrym stylu. Wyrazy uznania za formę, treść i zdjęcia. W drodze do Grecji chyba najciekawszym miastem w Serbii na nocleg + zwiedzanie jest chyba Novi Sad. Chociaż ja preferuję nocleg oraz relaksujące moczenie się w jednym z basenów termalnych na południowych Węgrzech.
Podrawiam,
Tomek
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 03.10.2016 14:40

Dzięki Wojtek za tą relację :D Mam z Lefki bardzo dobre wspomnienia, odświeżenie ich pod wpływem tak znakomitej ręki, to była prawdziwa radość. Twoje travelscapy bardzo solidne, a kilka strzałów nadaje się prosto na ścianę :D

Pozdrawiam ciepło - hej :hut:
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 03.10.2016 14:49

Ledwo przyjechaliśmy a już wyjeżdżamy :( Te błękity, lazury i inne niebieskości na plaży Porto Katsiki po prostu "ryją beret". To jest nie do końca rzeczywiste... :mrgreen:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 03.10.2016 17:49

I tylko chwilę mnie nie było :wink: ...PIĘKNA EKSPRESOWA RELACJA...
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.10.2016 21:28

LRobert napisał(a):Składam reklamacje. Czemu tak krótko? :mrgreen:

:mrgreen: Dołączam się do reklamacji ... zdecydowanie za krótko.

viltob08 napisał(a):... ale moim bardzo się podoba takie długie podróżowanie, zwłaszcza, że dużo po drodze zwiedzamy, a poza tym Macedonia kusi cenami w knajpach, więc korzystają na maxa ;-) ... w tym roku zaliczyliśmy Epir, a jechaliśmy ...tydzień :D

Witaj w klubie.
Moim też naprawdę się podobało, chociaż młodszy po Meteorach już wymiękł i zażądał wczasów stacjonarnych na miejscu.
Epir ...może kiedyś - chyba okolice Pargi - prawda ??

kmichal napisał(a):... ja pitole - nieźle Wojtek odleciałeś z tą expresową relacją ... 8O ... podobnie jak w zeszłym roku było wybornie ... :D ...

Dziękuję, był czas to poszło.
Grecja jest super.

Roxi napisał(a):Ledwo zaczęłam czytać i podziwiać piękne kolorki, a to już koniec? :roll:
Normalnie ekspres. ;)

No niestety, ale kolorki tam są, czekają.
BTW - dzięki za fajny pomysł na Eger i okolice.

piekara114 napisał(a):Lefkada kusi coraz bardziej na kolejne wakacje.... Niech tylko dojazdy po naprawiają...
To co w planie na 2017?

Na Gialos ludzie w sierpniu dojeżdżali.
Przyszły rok ... mam rozległe plany i wszystko byłoby ok ...gdyby nie te raty :wink: .
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.10.2016 21:35

Janusz Bajcer napisał(a):W taki razie proszę o informacje co to za "cudok" w tym żółtym skacze po plaży :smo: :?:

Obrazek

Jesteś spostrzegawczy ... nie wiem - to nie nasze ... musiało z Nidri przypłynąć, albo prędzej woda z Włoch przyniosła.
Tam są silne prądy ... same dziwy morze na plażę wyrzuca :wink: .
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.10.2016 21:36

Zdjęcia (tradycyjnie) tył urywają. :D
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.10.2016 21:53

maxredaktor napisał(a):No nie, no. Ledwo na weekend straciłem croplę z oczu :wink:, a tu taka relacja. Włączam replay i zaczynam spokojnie czytać i oglądać.

Czasem się coś za szybko dzieje, spokojnego oglądania.

walp napisał(a):To coś dla mnie, chociaż tak daleko jeszcze nie byłem ...
Znowu wydłużyła mi się lista z miejscami must see :lol:

Spoko trasa cywilizowana, ale najlepiej wziąć ją w dwa dni.
Ionian Islands na pewno warto, a Lefkas i Kefalonia, są na pewno mniej skomercjalizowane niż Korfu.

Darkos napisał(a):Dzięki Buber za Lefkadę :wink:

Hej ... dziękuję weteranie, napisałbyś co :oczko_usmiech: .

tiwa napisał(a):... a ja dziękuję zwłaszcza za opis (zwiedzenie z Wami) Belgradu :!: . Dość często przejeżdżam przez to miasto i jakoś nigdy nie chciało mi się tam zatrzymywać, i odniosłem wrażenie, że niewiele tracę :) .

Z tym Belgradem ... chyba masz rację.
Zależy czego się tam szuka.

wiolek_lp napisał(a):Przeczytałam w nocy " na raz" i powiem tylko ŁAAAŁ !!
... Pozdrawiam i dzięki za świetną relcję i cudowne zdjęcia :papa:

Bardzo dziękuję. Życzę odświeżenia wspomnień :papa:

TJL napisał(a):Bardzo ciekawa relacja. Bardzo rzadko udaje się komuś napisać obszerną i zarazem zwartą relację oraz dodatkowo w dobrym stylu. Wyrazy uznania za formę, treść i zdjęcia. W drodze do Grecji chyba najciekawszym miastem w Serbii na nocleg + zwiedzanie jest chyba Novi Sad. Chociaż ja preferuję nocleg oraz relaksujące moczenie się w jednym z basenów termalnych na południowych Węgrzech.
Podrawiam,
Tomek

Dzięki, za profesjonalną i życzliwą recenzję.
Novi Sad, trochę kusi (architektura, twierdza i festiwal EXIT), ale chyba za blisko.
Od siebie, wyjeżdżając z rana, na spokojnie dojechałbym na wieczór do Macedonii.
A moczenie się w ciepełku ... jest bosko :D .

Rafał K napisał(a):Dzięki Wojtek za tą relację :D Mam z Lefki bardzo dobre wspomnienia, odświeżenie ich pod wpływem tak znakomitej ręki, to była prawdziwa radość. Twoje travelscapy bardzo solidne, a kilka strzałów nadaje się prosto na ścianę :D
Pozdrawiam ciepło - hej :hut:

No a teraz kolejna cudowna recenzja.
Mistrzu, dzięki za czas i za słowa zachęty, będę się doskonalił :D.
:papa: Rafał

Hercklekot napisał(a):Ledwo przyjechaliśmy a już wyjeżdżamy :( Te błękity, lazury i inne niebieskości na plaży Porto Katsiki po prostu "ryją beret". To jest nie do końca rzeczywiste... :mrgreen:

ajdadi napisał(a):I tylko chwilę mnie nie było :wink: ...PIĘKNA EKSPRESOWA RELACJA...

Zgadzam się, za krótko tam się było, za szybko minęło ...
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.10.2016 21:55

anakin napisał(a):Zdjęcia (tradycyjnie) tył urywają. :D

Hej ... dzięki ... ale tam wszystko tak wychodzi.
Wystarczy mieć tylko smartfona.
Kolory są niesamowite.
Yas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yas » 04.10.2016 00:20

Buber napisał(a):
anakin napisał(a):Zdjęcia (tradycyjnie) tył urywają. :D

Hej ... dzięki ... ale tam wszystko tak wychodzi.
Wystarczy mieć tylko smartfona.
Kolory są niesamowite.

Smartfona ??!
ale jak, jakiego, zartujesz chyba :wink: , to chyba dalej Twoj D90 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Krytyczne zapiski z pielgrzymki na Lefkadę - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies