Fotka 350 bardzo mi się podoba te chmury wyglądają jak ogromne ptaszysko
Rovinj wcale nie traci uroku pod zachmurzonym niebem.
Na jednym ze straganów nad kanałem limskim pani przyjmowała każdą walutę... nawet zł, aby tylko coś kupić
gusia-s napisał(a):Na jednym ze straganów nad kanałem limskim pani przyjmowała każdą walutę... nawet zł, aby tylko coś kupić
gusia-s napisał(a):Fotka 350 bardzo mi się podoba te chmury wyglądają jak ogromne ptaszysko
Janusz Bajcer napisał(a):Skoro złotówka wymienialna w Chorwacji, to nie dziwota
Crocodyl napisał(a):Jeśli już o straganach mowa to na fotce 338 jest "moja" zaprzyjaźniona od 2012 sprzedawczyni u której regularnie kupujemy oliwę truflową Karlic.
PS.
Oliwę truflową można także kupić bezpośrednio u producenta w Buzet http://karlictartufi.hr/en/proizvodi/
gusia-s napisał(a): Fotka 350 bardzo mi się podoba te chmury wyglądają jak ogromne ptaszysko
te kiero napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Skoro złotówka wymienialna w Chorwacji, to nie dziwota
osobiście wymieniałem złocisze tylko 1 raz, jak zorientowałem się, że jakieś w ogóle mam
Janusz Bajcer napisał(a):gusia-s napisał(a):Na jednym ze straganów nad kanałem limskim pani przyjmowała każdą walutę... nawet zł, aby tylko coś kupić
Skoro złotówka wymienialna w Chorwacji, to nie dziwota
Crocodyl napisał(a):... Ja w tym roku kupiłem jak zwykle oliwę truflową, której zapas niestety już stopniał bo sałatka Caprese z tą oliwą to odlot. Polecam z białymi truflami choć i z czarnymi jest pyszna.
PS.
Oliwę truflową można także kupić bezpośrednio u producenta w Buzet http://karlictartufi.hr/en/proizvodi/
gusia-s napisał(a):Oliwę truflową można też kupić w Kauflandzie.
Nasze całe skończyły właśnie w oliwie, tylko w ten sposób mogą być zużyte Próbowaliśmy w domu je stosować m.in. do makaronu, pojechały z nami ponownie do Cro, że może tam bardziej będą smakowały ale jakoś d...y nie urywa jedynie w tej suszonej kiełbasce smakowały. Chyba nasze podniebienia nie są szlacheckieCrocodyl napisał(a):gusia-s napisał(a):Oliwę truflową można też kupić w Kauflandzie.
Oczywiście, że można (także w Lidlu) ale to niestety nie to. Tam jest tylko aromat. My tego nie kupujemy. Wolimy poczekać do wakacji Co do pasty truflowej sprawdza się z makaronem, choć to także nie wszyscy lubią, nasza córka np. tego "nie trawi". Całe trufle natomiast są na naszej liście na ten rok.
Ciekawe dokąd nas zabierzeszte kiero napisał(a):... chciałbym odwiedzić jeszcze 2 miejsca.
gusia-s napisał(a):te kiero napisał(a):... chciałbym odwiedzić jeszcze 2 miejsca.
Ciekawe dokąd nas zabierzesz