Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KRVAVICA- koło makarskiej

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 09.07.2019 15:27

Film nie mój, dojazd z Krvavicy do Bratusia
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 30.11.2019 09:23

husband napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):Czy orientuje się ktoś jak jest z parkowaniem w Krvavicy ? Na mapach widzę, że auta są ustawione niedaleko portu, czy tam jest płatny parking czy za darmo ? Czy może to tylko auta prcowników a jest tam zakaz wjazdu ? Niedaleko campu też są na jakimś dziwny polu zostawione auta, ciekawe czy to teren prywatny :?:

Od rana do popołudnia parking jest płatny ..

Wie ktoś czy ten parking na dole, koło portu, to jest płatny tylko w sezonie "głównym", w "całym", czy cały rok?
Zastanawiam się nad Krvavicą na początku września, albo na początku czerwca, a po filmiku zamieszczonym post wyżej widzę, że zejście do morza od jadranki (raczej przy niej miałbym apartament) byłoby długie i nudne.
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 06.01.2020 15:44

Nie potrafię odpowiedzieć czy ten parking jest płatny. Jednak od kilku lat początkiem czerwca, oraz września mam przyjemność 1-2 dni przebywać w Krvavicy (camp). Początkiem czerwca na parkingu przy marinie dosłownie parkuje tylko kilka pojazdów, nie ma żadnych informacji o opłatach. Zejście, piszesz że długie i nudne. Może i tak , ale za to plaża w lasku piniowym bajeczna, jedna z najładniejszych wg mnie w Dalmacji. Plaża o tej porze jest pustawa.Wiem od rodaków wypoczywających w Makarskiej, że w sezonie przyjeżdżają tu specjalnie z Makarskiej aby plażować. Dodatkowo ścieżka turystyczna z Krvavicy do Makarskiej (wzdłuż morza, całość ok 5km do centrum Makarskiej) to absolutnie top w Dalmacji. Mam tu na myśli widoki, dzikie plażyczki, roślinność. Jestem zauroczony tym miejscem. Trochę gorzej wygląda to we wrześniu, chyba z uwagi na obecność wynajmujących jachty, pojazdów sporo, nawet na pobliskich drogach zjazdowym i samym lasku, camp też nie wiedzieć czemu wypełniony, a sklepy powoli zamykane tzn. ten w pobliskim Bratus, bo ten W Krvavicy taki dla miejscowych czynny w określonych godzinach. Dodam, że na plaży w lasku jest mały sezonowy bar, jest również ogólnie dostępna knajpa przy wejściu na teren mariny, oraz droższa już w środku mariny.
Pozdrawiam Gajus.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 03.02.2020 09:21

Ja bardzo się zdziwiłam w tym roku, jak przepływaliśmy małą łódką wzdłuż brzegu Krvavicy i na początku lipca wiele z jej plaż było po prostu pustych. Chyba wszystkich odstrasza ten spacer do plaży. Płynęliśmy z Tucepi i jak mijaliśmy Makarską, gdzie ludzi pełno na plaży, tak przy Krvavicy byliśmy zdziwieni, że tutaj ich tak mało.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.02.2020 10:22

Gajus.ems napisał(a): ... ścieżka turystyczna z Krvavicy do Makarskiej (wzdłuż morza, całość ok 5km do centrum Makarskiej) to absolutnie top w Dalmacji. Mam tu na myśli widoki, dzikie plażyczki, roślinność. Jestem zauroczony tym miejscem...
Przemierzyłam ją sobie rowerkiem w zeszłym roku tam i nazad w celu odnalezienia ukojenia po widoku plaży w Makarskiej :mrgreen:
IMG_20190718_161839-COLLAGE.jpg
kasssia1402
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasssia1402 » 22.08.2020 20:35

Witam założyłam ten watek dawno temu. Teraz powrot w "rodzinne" Strony. Czy ktos sie orientuje czy parking obok plazy w krvavicy jest platny? I czy duzo ludzi teraz? Moze akurat ktos jest. Jestesmy w Podgorze i chcemy podjechac
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 23.08.2020 07:42

kasssia1402 napisał(a):Witam założyłam ten watek dawno temu. Teraz powrot w "rodzinne" Strony. Czy ktos sie orientuje czy parking obok plazy w krvavicy jest platny? I czy duzo ludzi teraz? Moze akurat ktos jest. Jestesmy w Podgorze i chcemy podjechac

Moja ulubiona miejscówka. Pisałem o niej kilka razy, poczytaj moje relacje. W tym roku ludzi mniej, a parking jest płatny w wakacje. We wrześniu free.

Pozdrawiam
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 23.08.2020 17:17

husband napisał(a):parking jest płatny w wakacje. We wrześniu free.

A w tym przypadku jak liczą okres "wakacji"? Pytam, bo myślę o czerwcu 2021.
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 23.08.2020 18:19

Raphael napisał(a):
husband napisał(a):parking jest płatny w wakacje. We wrześniu free.

A w tym przypadku jak liczą okres "wakacji"? Pytam, bo myślę o czerwcu 2021.

Lipiec, sierpień opłaty. Byłem w czerwcu i we wrześniu... wjazd był darmowy. Przy wjeździe stoi osoba, która pobiera opłatę, nie ma tam parkomatów. Prawdopodobnie wynajmujący kwaterę w Krvavicy mają darmowy wjazd. Tak było kiedyś jak miałem kwaterę. Od paru lat jestem na kempingu więc informacja do sprawdzenia.

Pozdrawiam
migchel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) migchel » 07.06.2022 06:11

Witam,
Czy ktoś może doradzić jak wyglądają plaże w krvavicy pod kątem dziecka ? Czy płycizny jest dużo i troszkę się ciągnie czy tylko kawałek i odrazu głębiej ? Ewentualnie gdzie takich plaż bedzie wiecej ? Krvavica czy Brela ? Dzięki
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 07.06.2022 11:20

migchel napisał(a):Witam,
Czy ktoś może doradzić jak wyglądają plaże w krvavicy pod kątem dziecka ? Czy płycizny jest dużo i troszkę się ciągnie czy tylko kawałek i odrazu głębiej ? Ewentualnie gdzie takich plaż bedzie wiecej ? Krvavica czy Brela ? Dzięki

Wyglądają dobrze :D Plaża ciągnie się od Krvavicy do Bratusia. Drobny żwirek, miejscami kamienista. Jest łagodne wejście do wody, więc dla dzieci może być. Są też na plaży zamontowane huśtawki. Miejscowości też są ok. W mojej relacji jest parę zdjęć z tego miejsca. Odwiedzam je co roku :D

Pozdrawiam :papa: :papa: :papa:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 07.06.2022 11:41

husband napisał(a):

Wyglądają dobrze :D Plaża ciągnie się od Krvavicy do Bratusia. Drobny żwirek, miejscami kamienista. Jest łagodne wejście do wody, więc dla dzieci może być. Są też na plaży zamontowane huśtawki. Miejscowości też są ok. W mojej relacji jest parę zdjęć z tego miejsca. Odwiedzam je co roku :D

Nie tak do końca się ciągnie. W sumie to nie ciągnie się wcale, po drodze masz marinę i to sporą, można przejść choć ostatnio brama była zamknięta. Plażą nie dojdziesz do Bratusia
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 07.06.2022 11:51

Garo&Justa napisał(a):
husband napisał(a):

Nie tak do końca się ciągnie. W sumie to nie ciągnie się wcale, po drodze masz marinę i to sporą, można przejść choć ostatnio brama była zamknięta. Plażą nie dojdziesz do Bratusia

Żeby uściślić moją wypowiedź to na końcu mariny była siatka, która przynajmniej w zeszły roku była uchylona. Znajdowała się ona za szklarniami lub warsztatem, gdzie naprawiają łodzie. To taki krótki odcinek bez plaży
migchel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) migchel » 07.06.2022 12:33

Dzieki , czyli jak nie plaza przejscie do Bratus z Krvavicy to czym ? jest jaka promenada czy normalna droga dla samochodow ?

Generalnie myslalem że ta Krvavica bedzie dobrym miejscem wypadowym do Makarskiej w jedną stronę i Promajny w drugą . właśnie plażą czy promenadą , ale chyba jednak nie bardzo ?

Jest gdzie w ogole ogolnie parkowac w Krvavicy gdyby zjezdzac samochodem na dół bezplatnie ?
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 07.06.2022 13:26

migchel napisał(a):Dzieki , czyli jak nie plaza przejscie do Bratus z Krvavicy to czym ? jest jaka promenada czy normalna droga dla samochodow ?

Generalnie myslalem że ta Krvavica bedzie dobrym miejscem wypadowym do Makarskiej w jedną stronę i Promajny w drugą . właśnie plażą czy promenadą , ale chyba jednak nie bardzo ?

Jest gdzie w ogole ogolnie parkowac w Krvavicy gdyby zjezdzac samochodem na dół bezplatnie ?

Parking płatny na dole przy plaży w wakacyjne miesiące. Droga z Krvavicy do Bratusia asfaltowa, biegnie góra. Plaże rozdzielone przez marine.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

KRVAVICA- koło makarskiej - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone