Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krótki pobyt na kempingu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kolti
Podróżnik
Krótki pobyt na kempingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolti » 21.02.2009 19:31

Jestem zupełnie nowy na forum, ale spędziłem już parę ładnych godzin czytając różne wątki. W czerwcu wybieram się na objazdówkę po Czarnogórze i Chorwacji i interesuje mnie jak właściciele kempingów podchodzą do turystów zatrzymujących się na noc lub dwie ? ( mam nie ciekawe wspomnienia z Polski)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.02.2009 21:51

Normalnie - czasem jest po prostu ciut drożej.
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 22.02.2009 01:15

Na Dzień Dobry, ustalasz cenę, a niekoniecznie termin !!! ... i jesteś Gościem pożądanym i mile widzianym - jak każdy inny !!!!! :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 22.02.2009 07:18

JacYamaha napisał(a):Normalnie - czasem jest po prostu ciut drożej.

Z moich doswaidczeń wynika, że:
1-normalnie,
2-czasem wskażą mało ciekawe miejsce
3-czasem przy dłuższym pobycie trochę taniej policzą
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.02.2009 09:41

Dokładnie potwierdzam powyższe.
Ponad 5 lub 6 dni to już dłuższy pobyt i można się trochę potargować.
Ale generalnie nie jest to duża różnica (ot bardziej dla zasady), więc nie wiele tracisz wędrując od campingu do campingu.. a za to jakżeż wiele zyskujesz, zwiedzając wiele pięknych miejsc.
Jedź śmiało.

Pamiętaj też, że w Chorawcji mieszkają, tak samo jak w Polsce, b. różni ludzie. Jeden cię przyjmie jak własną rodzinę i będzie sympatycznie i suprerowo, a inny będzie na dzieńdobry stroił fochy, bo np. poprzedniej nocy "nie poszło" mu z żoną.. lub akurat przesadził i ma kaca .. Jak to w życiu.
My np. często najpierw chwilkę gadamy "na luzie" z właścicielem campu i jeżeli wyczuwamy, że "mogą być problemy" to walimy dalej, żeby sobie nie psuć wakacji. I jak dotąd zawsze mile wspominamy pobyty na campingach..
pozdro
kolti
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolti » 22.02.2009 13:53

Dzięki za szybkie odpowiedzi. Od razu mi mi ulżyło, mam jednak nadzieję że większość właścicieli nie ma zbyt wielu problemów małżeńskich. i :D :D
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 22.02.2009 20:34

Też czasem spimy w jednym miejscy 2, 3 noce i nigdy nie odczuliśmy że jesteśmy jakimiś "gorszymi " turystami wszędzie nas dobrze traktowano i nie płaciliśmy wcale drożej.
Miłego zwiedzania CRO :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.02.2009 20:45

np Ulika k/Porec za pobyt 3 dni i krotszy dolicza iles tam procent do normalnych cen. jest to odczuwalna roznica. generalnie niepamietam dokladnie co i jak i czy jeszcze gdzies tak bylo ale nie jest to nic nadzwyczajnego

Powrót do Kempingi