Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krótka relacja z małego kraju ...5 dni w Słowenii

W Słowenii rośnie najstarsza winorośl na świecie, mająca ponad 400 lat. Jaskinia Postojna jest najczęściej odwiedzaną jaskinią w Europie. Jaskinia Vrtoglavica w Alpach Julijskich posiada najgłębszą studnię jaskiniową na świecie. Liczy 603 metry. Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi osoby prowadzącej samochód wynosi 0,5 promila. 135 osób na 1000 posiada broń palną. W Słowenii znajduje się druga największa na świecie skocznia narciarska – Letalnica bratov Gorišek.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 08.07.2018 10:21

W zasadzie to miałam nic nie pisać.....ale napiszę, a w zasadzie to pokażę :D
W Słowenii spędziliśmy 5 majowych dni tego roku, zobaczyliśmy miejsca znane jak i nieznane nam dotąd.

Jak zwykle w takich razach pojechaliśmy na wycieczkę zorganizowaną, co na pewno wielu zniechęci do zaglądania tu. :| :roll:

Tych którzy nie boją się zwiedzania " z zegarkiem w ręku" serdecznie zapraszam :hearts:

Na początek kilka zdjęć zapowiadających trasę naszego zwiedzania...

Słowenia maj 2018-05-19 093.jpg

Słowenia maj 2018-05-19 077.jpg

Słowenia maj 2018-05-20 020.jpg

Słowenia maj 2018-05-20 068.jpg

Słowenia maj 2018-05-20 129.jpg

Słowenia maj 2018-05-20 211.jpg

Słowenia maj 2018-05-20 256.jpg

Słowenia maj 2018-05-21 037.jpg

Słowenia maj 2018-05-21 107.jpg

Słowenia maj 2018-05-21 130.jpg

Słowenia maj 2018-05-22 035.jpg

Słowenia maj 2018-05-22 070.jpg

Słowenia maj 2018-05-23 003.jpg

Słowenia maj 2018-05-23 190.jpg

Słowenia maj 2018-05-23 207.jpg

Słowenia maj 2018-05-23 359.jpg
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.07.2018 11:07

Wycieczka zorganizowana czy nie, w Waszym towarzystwie to zawsze przyjemność :D

Aniu, chętnie wyruszę z Wami i zobaczę, których miejsc nie udało nam się odwiedzić w pięknej Słowenii rok temu...
elfik44
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elfik44 » 08.07.2018 12:53

Zobaczyłam zdjęcie jeziora Bled, to jestem. W tym roku w drodze powrotnej z Chorwacji właśnie tam mamy zamiar spędzić kilka dni
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 08.07.2018 13:07

elfik44 napisał(a):Zobaczyłam zdjęcie jeziora Bled, to jestem. W tym roku w drodze powrotnej z Chorwacji właśnie tam mamy zamiar spędzić kilka dni

Jak będziecie w okolicach jeziora Bled to zachęcam do odwiedzenia klimatycznej Škofja Loki
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.07.2018 16:44

krakusowa napisał(a):W zasadzie to miałam nic nie pisać.....ale napiszę, a w zasadzie to pokażę :D

No to obejrzę co pokażesz. :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.07.2018 17:57

krakusowa napisał(a):Jak zwykle w takich razach pojechaliśmy na wycieczkę zorganizowaną, co na pewno wielu zniechęci do zaglądania tu. :| :roll:

Tych którzy nie boją się zwiedzania " z zegarkiem w ręku" serdecznie zapraszam :hearts:

Zorganizowanych wycieczek unikam jak ognia, :mrgreen: ale chętnie popatrzę na miejsca przez Was odwiedzone.

Planujemy zatrzymać się w Słowenii na kilka dni. Będziemy m. in. w Planicy, gdzie zamierzam zjechać z Letalnicy na zipline. :)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 08.07.2018 18:03

Jestem i ja. Z chęcią zerknę na Słowenię u Was :D
janka.mik.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janka.mik. » 08.07.2018 18:11

Witam, lubię Twoje relacje, więc jestem :D
Jeśli możesz podać nazwę biura podróży, to poproszę.
pozdrawiam
Janka :papa:
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 08.07.2018 19:50

A ja głównie jeżdżę na wycieczki objazdowe zorganizowane więc zwiedzanie z zegarkiem w ręku mi nie straszne. Czekam na właściwe rozpoczęcie relacji
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 09.07.2018 16:00

maslinka napisał(a):Wycieczka zorganizowana czy nie, w Waszym towarzystwie to zawsze przyjemność :D

Witaj Agnieszko!
maslinka napisał(a):Aniu, chętnie wyruszę z Wami i zobaczę, których miejsc nie udało nam się odwiedzić w pięknej Słowenii rok temu...

W sumie to Twoja relacja przyczyniła się do realizacji naszych planów wycieczkowych
Podczas tych 5 dni zobaczyliśmy Maribor i Ptuj, skocznię w Planicy, Ljubljanę, Bled, jamę Škocjanską i Postojnską, Piran, Koper i .....tyle :(
Trochę jeszcze zostało na następny raz :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2018 16:08

Taktyczny Janusz do obserwacji tematu :mrgreen: Znajome miejsca widzę (przynajmniej niektóre) :mrgreen: :oczko_usmiech:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 09.07.2018 16:11

elfik44 napisał(a):Zobaczyłam zdjęcie jeziora Bled, to jestem. W tym roku w drodze powrotnej z Chorwacji właśnie tam mamy zamiar spędzić kilka dni

Witaj, super plan :D
My w 2007 roku w drodze do Chorwacji trzy dni spędziliśmy w okolicach Bledu :D
Bardzo fajnie wspominamy nasz tam pobyt :lol:
tu moje wspominki :wink:
alpy-i-jadran-moja-wakacyjna-wyprawa-2007-t17742.html
Bravik napisał(a):
elfik44 napisał(a):Zobaczyłam zdjęcie jeziora Bled, to jestem.

Jak będziecie w okolicach jeziora Bled to zachęcam do odwiedzenia klimatycznej Škofja Loki

Właśnie m.in. Škofja Loka została na następny raz :roll:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 09.07.2018 16:24

krakusowa napisał(a):Jak zwykle w takich razach pojechaliśmy na wycieczkę zorganizowaną, co na pewno wielu zniechęci do zaglądania tu. :| :roll:

W zasadzie wycieczka zorganizowana nie byłaby taka zła, można się skoncentrować na robieniu zdjęć.
Odpada całe planowanie, logistyka, prowadzenie samochodu. Nikt nie krzyczy "trzymaj kierownicę, a nie aparat" :lol:

No to czekam na te foty, bo bliższe poznanie Słowenii jeszcze przed nami. :papa:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 09.07.2018 16:34

Janusz Bajcer napisał(a):No to obejrzę co pokażesz. :D

Trochę pokażę :wink:
walp napisał(a): Zorganizowanych wycieczek unikam jak ognia, :mrgreen: ale chętnie popatrzę na miejsca przez Was odwiedzone.
Planujemy zatrzymać się w Słowenii na kilka dni. Będziemy m. in. w Planicy, gdzie zamierzam zjechać z Letalnicy na zipline. :)

My lubimy wycieczki, nie musimy się o nic martwić....
ale w naszym wieku to normalne :oczko_usmiech:
Zawiozą, przywiozą, dadzą jeść i łóżko do spania :mrgreen: kupią bilety do muzeum :oczko_usmiech:
A jak się trafi na dobrego przewodnika, który ciekawie poopowiada o oglądanych miejscach to już pełnia szczęścia :lool: :la:

W Planicy też byliśmy , ale krótko i ...zjazdów nie było :roll:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 09.07.2018 16:41

agata26061 napisał(a):Jestem i ja. Z chęcią zerknę na Słowenię u Was :D

Witaj Agata, zerkaj bo Słowenia jest całkiem, całkiem ...ładna :D
janka.mik. napisał(a):lubię Twoje relacje, więc jestem :D

Dzięki, bardzo mi miło :D
janka.mik. napisał(a):Jeśli możesz podać nazwę biura podróży, to poproszę.

Właśnie nie wiem, czy mogę... więc wyślę Ci pw
Biuro krakowskie byliśmy z nimi kiedyś na objazdówce Hiszpania i Portugalia :D
Sara76 napisał(a):A ja głównie jeżdżę na wycieczki objazdowe zorganizowane więc zwiedzanie z zegarkiem w ręku mi nie straszne.
Wreszcie jakaś bratnia dusza :D
Sara76 napisał(a):Czekam na właściwe rozpoczęcie relacji

Już za minutkę, już za momencik :smo:
Następna strona

Powrót do Słowenia - Slovenija

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies