http://www.dialnicnenalepky.sk/spoplatnene-usekycvallo2 napisał(a):Czy ktoś może dać źródło, że R4 obwodnica świdnik jest bezpłatna?
http://www.dialnicnenalepky.sk/spoplatnene-usekycvallo2 napisał(a):Czy ktoś może dać źródło, że R4 obwodnica świdnik jest bezpłatna?
cvallo2 napisał(a):Czy ktoś może dać źródło, że R4 obwodnica świdnik jest bezpłatna?
Widziałem w kilku miejscach takie info ale nigdzie źródła - na mapce z płatnymi ta droga jest przerywana...ale nie widzę info., że do 3,5t jest free
grzesiek00758 napisał(a):Bardzo dzięki za pomoc wszystkim szczęśliwie wróciliśmy z Chorwacji. Trasa jest niezwykle prosta na Słowacji omijalismy autostrade drogą 68 tak, obwodnica swidnika r4 jest bezpłatna. Dalej po wjeździe na autostrade w okolicach Miskolca trasa dobrze oznakowana i prosta. Piękne widoki na chorwacji podczas podróży naprwadę warto zapłacić opłatę na bramkach w HR i skorzystać z nich. I Jedno ważne przynajmniej dla nas było . Nie opłaca się wymieniać w kantorach w Polsce pieniędzy lepiej wybrać w bankomacie na Chorwacji wychodzi nawet po lepszym kursie niz w kantorze. Dzięki wszystkim za pomoc ! POZdr
M@rlon napisał(a):cvallo2 napisał(a):Czy ktoś może dać źródło, że R4 obwodnica świdnik jest bezpłatna?
Widziałem w kilku miejscach takie info ale nigdzie źródła - na mapce z płatnymi ta droga jest przerywana...ale nie widzę info., że do 3,5t jest free
Jest bezpłatna do 3,5 t.
Pod linkiem masz wymienione w tabeli odcinki płatne. Obwodnica Świdnika jest częścia R4, ale bezplatna dla tych pojazdów
yumilo04 napisał(a):Orientuje się ktoś czy tzw. "budka" w barwinku, gdzie można kupić winiete jest czyna całą dobę? Ie kosztuje ta winieta? dużo więcej niż przez internet wychodzi?
Winiety na Słowację, nie opłaca się kupować;)
yumilo04 napisał(a):Winiety na Słowację, nie opłaca się kupować;)
Też sie nad tym zastanawiałem ale jadę z dziecmi i zależy mi na szybkim dojezdzie na miejsce. Nie bede żałował 42 zł żeby krążyć po słowackich wioskach. Czy uważasz że nie opłaca się kupować bo nie sprawdzają?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi