Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KRKA parking strzeżony....

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marius3200
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marius3200 » 08.08.2013 11:20

Witam,

Planuje podczas przejazdu z PL do Splitu zatrzymać się na pare godzin w parku KRKA. Problem w tym, że będę wiózł rowery (bagażnik na tylnej klapie auta) i nie chce żeby, ktoś je sobie "wypożyczył". Dlatego szukam informacji o parkingach strzeżonych najlepiej w Lozovac.
rabbek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rabbek » 08.08.2013 15:37

Są prywatne 35 kun za dzień
tomekzkrainypoziomek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekzkrainypoziomek » 09.08.2013 08:51

napewno jest też w miejscowości Skradin. Też 35kn za cały dzień,
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 09.08.2013 09:29

Moim zdaniem lepiej ze Skradin. Bilet w tej samej cenie, a do wodospadów płyniesz stateczkiem (przejazd w cenie biletu). Są tam na pewno 2 parkingi strzeżone. Ja parkowałem na pierwszym przed miasteczkiem w klubie sportów walki. Parkingowi to młodzi adepci sztuk walki, więc tam raczej rowerów nikt nie odważy się ukraść.
tomekzkrainypoziomek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekzkrainypoziomek » 09.08.2013 13:54

masz rację rych. od parkingu kawałeczek dróżką między domami, statek co pół godziny wypływa. Warto zobaczyć te wodospady ale tylko raz w życiu.
Pablomo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablomo » 19.09.2013 10:14

Ja mam pytanie co do częstotliwości kursowania statków w obecnej chwili, czyli koniec września. Orientuje się ktoś jak to teraz wygląda?
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 19.09.2013 10:42

Napisz do nich a będziesz wiedział najlepiej bo prosto ze źródła. Jesienną porą to się zmienia a oni o tym decydują.
Pablomo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablomo » 28.09.2013 13:30

Potwierdzam teraz wszystko na świeżo. Miejscowość Skradlin, kilka dni temu byłem, zatrzymałem się na pierwszym parkingu od strony zjazdu z autostrady, gdyż chciałem przejść przez całe miasteczko (warto bo ładne kamienice). Ten parking nie był strzeżony ale zawsze ktoś z obsługi był więc jeśli coś podejrzanego by się działo to pewnie by zareagował (ale to przecież Chorwacja nie Polska). Cena 35 HRK za cały dzień jak i zresztą kolejne parkingi które widziałem. Nie polecam parkowania tak "byle gdzie" żeby tylko za darmo. Nie chodzi o żadne kradzieże tylko po prostu o zakazy :) Z resztą mało kto tak kombinuje, raczej każdy szuka parkingu, płaci i spokojnie wraca potem do auta na parking.

Jeszcze co do statków... Wygląda to tak jak w sezonie, czyli o równych godzinach wypływają ze Skradlina a o połówkach godzin wracają z NP Krka. Z tym że teraz kursowały tylko dwa a w sezonie jest ich więcej. Jesienną porą regulują to sami zależnie od natężenia turystów.
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 09.10.2013 11:48

Tez byłem w tym roku. Potwierdzam najlepiej Skradin jest gdzie parkować i podróż do wodospadów stateczkiem coś wspaniałego.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.10.2013 08:53

tomekzkrainypoziomek napisał(a):napewno jest też w miejscowości Skradin. Też 35kn za cały dzień,

Jeśli zdecydujemy się na nocleg w Skradinie, parkingi są darmowe. A jak ktoś ma przed sobą daleką drogę, to warto tu trochę odpocząć bo miasteczko jest bardzo urokliwe.

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone