Mario 1975 napisał(a):rezygnować z Plitvickich Jezior to moim zdaniem duża strata (a nawet ignorancja). PN Krka jest też super ale Plitvice to po prostu chorwacki kanon i koniecznie trzeba to zobaczyć...
Wybór należy do Ciebie.
Pozdrówki.
darihs napisał(a):Ja byłem w tym roku na wodospadach Krka i bardzo mi się podobało. Minusem jest to, że na razie trzeba płacić tylko w kunach, a nie można w euro... Na Plitvicach tego problemu nie ma.
ila73 napisał(a):Wróciłam w czwartek z Chorwacji - pierwszy i na pewno nie ostatni raz
KRKA warto zobaczyć, a Jeziora Plitwickie to nawet koniecznie!
Na KRKA płynęliśmy statkiem z miejscowości Skradin (statek za darmo), bilet na KRKA 95kun(można kupić już w Skradin lub przy wejściu do parku)- nigdzie nie było kolejek, a byliśmy w niedzielę , parkowaliśmy w Skradin na pierwszym parkingu przy wjeździe 30 kun za cały dzień - gotówką u parkingowego, potem pieszko 10 min do przystan., Ale w pobliżu przystani mnóstwo parkingów 7 kun za godzinę.
Na Plitwicach jest parking płatny 7 kun za godzinę, (max opłata za dzień 70 kun), płaciliśmy gotówką, kartą też można.
darmowych parkingów nie zauważyliśmy.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne