napisał(a) zmrol » 28.06.2006 16:16
Byłam krótko bo reszcie grupy nie pasowało - kłopoty z urlopem.
Teraz odpowiedz dla barkley 1
1. Jesli chodzi o temperaturę to jest upalnie, duszno a woda cieplutka.
2. Trasa z Częsochowy na Kraków, Chyżne Zilina, Bratysława, Eisenstadt, Winer Neustadt, Graz, Maribor, Ptuj. - nocleg za 30euro za parę. Trasa pokonana w 12godzin. Potem prosto do Chorwacji na Zagrzeb Rijekę, do Malinskiej tę trase pokonaliśmy w 5 godzin. W drodze powrotnej na Rijeke zagrzeb Maribor Graz wiedeń Bratysławe Zilinę Cieszyn Bielsko białą i Częstochowa. Trasa pokonana w 18 godzin bez noclegu.
3. Pierwsza opłata za autostrady w Cro to odcinek Krapina Zagrzeb 18Kun. Następna to Zagrzeb Rijeka 56kun. Na początku autostrady pobierasz kartęczkę płaci sie dopiero jak zjezdzasz z autostrady. Za most 30kun jest to opłata za wjazd i wyjazd.
4. Winetkę na słowacji kupiliśmy na granicy - i tu pani nas chyba oszukała sprzedała nam winetke na miesiąc. Natomiast w Austrii na stacji paliw w jakimś małym miasteczku. Bez problemu.
5. Ceny żywności porównywalne do naszych jeśli kupujesz w marketach. Napoje drogie, ale można znaleść cos taniego. Nam najlepiej smakowała cola21 za 6,5kun. Chleb po5-6kun. Bardzo podobno do Hop Coli. Jeśłi chodzi o obiady to dla dwóch osób około 100kun trzeba liczyć.
6. Jeśli chodzi o ceny pokoi to nie mam pojęcia mieliśmy juz w Polsce zarezerwoane.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytanie t odpoeirm. Acha Baska jest piękna bylismy ja pozwiedzac. Polecam