Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KRK, Malinska

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zmrol
Croentuzjasta
KRK, Malinska

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 27.06.2006 21:08

Witam właśnie wróciłam z cudownego ale krótkiego pobutu na wyspie Krk, a dokładnie w Malinskiej. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. :D
barkley1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley1 » 28.06.2006 08:30

zmrol napisał(a):Witam właśnie wróciłam z cudownego ale krótkiego pobutu na wyspie Krk, a dokładnie w Malinskiej. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. :D

ja mam pytanka bo wybieram się 1 lipca na KRK ale chyba do Baśki

1.Jaka pogoda ogólnie na krk i jaka temp. wody?
2.Możesz napisać trase jaką jechałeś?
3.Ceny za autostrady w Cro i gdzie były punkty płatne
4.Gdzie kupowałes winietki, opisz stacje czy budki..... jak wyglądaja
5.ceny żywności
6.ceny pokoji

:D No to moasz sporo pytań

pozdro
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 28.06.2006 14:21

zmrol napisał(a):Witam właśnie wróciłam z cudownego ale krótkiego pobutu na wyspie Krk, a dokładnie w Malinskiej. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. :D

dlaczego byłeś "krótko"? :wink:
tak na serio to tylko pozdrawiam.
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 28.06.2006 16:16

Byłam krótko bo reszcie grupy nie pasowało - kłopoty z urlopem.
Teraz odpowiedz dla barkley 1
1. Jesli chodzi o temperaturę to jest upalnie, duszno a woda cieplutka.
2. Trasa z Częsochowy na Kraków, Chyżne Zilina, Bratysława, Eisenstadt, Winer Neustadt, Graz, Maribor, Ptuj. - nocleg za 30euro za parę. Trasa pokonana w 12godzin. Potem prosto do Chorwacji na Zagrzeb Rijekę, do Malinskiej tę trase pokonaliśmy w 5 godzin. W drodze powrotnej na Rijeke zagrzeb Maribor Graz wiedeń Bratysławe Zilinę Cieszyn Bielsko białą i Częstochowa. Trasa pokonana w 18 godzin bez noclegu.
3. Pierwsza opłata za autostrady w Cro to odcinek Krapina Zagrzeb 18Kun. Następna to Zagrzeb Rijeka 56kun. Na początku autostrady pobierasz kartęczkę płaci sie dopiero jak zjezdzasz z autostrady. Za most 30kun jest to opłata za wjazd i wyjazd.
4. Winetkę na słowacji kupiliśmy na granicy - i tu pani nas chyba oszukała sprzedała nam winetke na miesiąc. Natomiast w Austrii na stacji paliw w jakimś małym miasteczku. Bez problemu.
5. Ceny żywności porównywalne do naszych jeśli kupujesz w marketach. Napoje drogie, ale można znaleść cos taniego. Nam najlepiej smakowała cola21 za 6,5kun. Chleb po5-6kun. Bardzo podobno do Hop Coli. Jeśłi chodzi o obiady to dla dwóch osób około 100kun trzeba liczyć.
6. Jeśli chodzi o ceny pokoi to nie mam pojęcia mieliśmy juz w Polsce zarezerwoane.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytanie t odpoeirm. Acha Baska jest piękna bylismy ja pozwiedzac. Polecam
Izabelchen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabelchen » 29.06.2006 07:24

Witam,
wybieramy się (rodzinka 2+2) za kilka dni do miejscowości Malinska, kamping Glovatok, pod namiot. Czy mógłbyś coś napisać o tym miejscu (plaże, sklepy, temperatura wieczorem itp.). A może polecasz jakiś inny kamping?
Z góry dziekuję za odpowiedź:)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 29.06.2006 07:28

a moze bys tak nam naapisala swoja relacje z cro:)?
to latwiejsze niz odpowiadanie na wszystkiego odp:)
a chetnie bysmy poczytali:)jak masz czas to wrzuc do dzialu relacji:)
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 29.06.2006 11:56

Oki postaram sie wieczorkiem cos wrzucic do działu relacji. Jeśłi chodzi o pole namiotowe to nie mam pojecia nawet nie widziałam zadnego. Temperaturka w nocy boska ciepełko. Plaze super dla każdego cos sie znajdzie, są i skałki i łagodne zejscia. Plaże betonowe i żwirkowe. Polecam.
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 04.07.2006 23:35

ja tez mam pare pytanek ;-)
jako pierwszy nasz stop wybralismy wlasnie Krk, bo sie nasluchalismy od znajomych jak to tam fajnie jest hehe i chcemy sprawdzic. Jedziemy autkiem, pierwszy raz do CRO i napewno zostaniemy tam przynajmniej na jeden dzionek. Jako, ze wyspa nie jest duza, to prosilbym o podanie wg Was najlepszej miejscowosci, w ktorej sie mozna zatrzymac. Spac bedziemy w namiocie, wiec interesowalby nas jakis kemp, albo lepiej nawet urokliwa zatoczka ;-)

Jako, ze uwielbiam dobrze zjesc, chcialbym sie dowiedziec gdzie i za ile mozna cos pysznego wrzucic na ruszcik ? :wink: Z checia zjadlbym cos miejscowego.

PS.
po ile sa papierosy w CRO ?
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 06.07.2006 14:40

Papierosy? nie mam pojęcia nikt z naszej gromadki nie palił. Jeśli chodzi o pole namiotowe to nie mam pojęcia gdzie są jakieś ładne. Nam najbardziej podobała sie Baska, polecam.
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 06.07.2006 14:48

to moze inaczej zapytam. czy rozbijanie namiotu i spankanie gdzies nad morzem jest zabronione w Chorwacji ? Orientuje sie ktos ?

Oczywiscie poprzednie pytania tez czekaja na odp :wink:
Rafael
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafael » 15.07.2006 20:17

Także polecam Baśkę. Są na pewno dwa kempingi, jeden bardzo blisko plaży; zjesz bez problemu - wzdłuż plaży praktycznie same restauracje.
Drugi kemping ( FKK Bunculuka ? ) z dala od centrum.
Bez problemu trafisz do obu prowadzą znaki od początku tego pięknego miasta.
seaside
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) seaside » 21.08.2006 10:36

A miasto Krk? Nie możemy zdecydować Czy Baska czy Krk :) Które z miast jest ładniejsze i gdzie jest więcej rozrywek??
Jedziemy na tydzień z namiotem na tzw. "pałę" i liczymy, że znajdziemy jakieś ładne niedrogie pole namiotowe. Jedziemy we wrześniu (1 tydzień) wiec nie powinno być problemu z miejscem.
Podobno pogoda się zepsuła ostatnio... :/ Wrócił ktoś ostatnio z Krka?
Czy 30 kun jest łącznie za wjazd i wyjazd z mostu?? czy płaci się 30 za wjazd i dodatkowe 30 za wyjazd???
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 21.08.2006 12:28

seaside napisał(a):A miasto Krk? Nie możemy zdecydować Czy Baska czy Krk :) Które z miast jest ładniejsze i gdzie jest więcej rozrywek??
Jedziemy na tydzień z namiotem na tzw. "pałę" i liczymy, że znajdziemy jakieś ładne niedrogie pole namiotowe. Jedziemy we wrześniu (1 tydzień) wiec nie powinno być problemu z miejscem.
Podobno pogoda się zepsuła ostatnio... :/ Wrócił ktoś ostatnio z Krka?
Czy 30 kun jest łącznie za wjazd i wyjazd z mostu?? czy płaci się 30 za wjazd i dodatkowe 30 za wyjazd???

płatny jest tylko wjazd.
seaside
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) seaside » 22.08.2006 08:57

Bardzo proszę o wrażenia z Krk :)
DSzczególnie interesują mnie okolice miasta Krk :D
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 22.08.2006 10:03

seaside napisał(a):Bardzo proszę o wrażenia z Krk :)
DSzczególnie interesują mnie okolice miasta Krk :D

wyspa jest piękna. nie ma co prawda dalmackiego klimatu ale ta odmienność nie działa na niekorzyść. wiodące miejscowości na pobyt to baska i malińska - to oczywiście moje prywatne zdanie. plaże są tam żwirkowe - drobniejsze kamyczki są w malińskiej ale widoczki ładniejsze w basce. w krku byłem na wycieczce, zwiedziłem co można było i uważam, że to ciekawe miasto, z historią i zabytkami. jeżeli jednak masz możliwość to całego pobytu w mieście krk nie planuj - minusem są bowiem plaże - beton, ew. skały. z drugiej strony krk to dobre miejsce wypadowe do dalszego zwiedzania - dość blisko jest i do baski i do malińskiej. warto też rozważyć podjazd do plitwic - stosunkowo bliska odległość choć droga trwa ok. 3 godzin w jedną stronę i dochodzi opłata za most.
pozdrawiam i życzę udanego pobytu.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone