Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krk czy riwiera makarska?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tamara
Globtroter
Krk czy riwiera makarska?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tamara » 12.05.2006 22:30

W tym roku znajomi namawiają mnie na Krk ja jednak wolałabym pojechac gdzieś na riwiere makarską. Gdzie jest lepiej ? :> Może podrzucicie mi jakies argumenty do przekonania ich :lol:

Pozdrawiam
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 13.05.2006 06:58

Trudno powiedzieć gdzie jest lepiej.To zależy od Twoich preferencji i oczekiwań.Wg mnie trzeba zobaczyć całą Chorwację aby wyrobić sobie własne zdanie na temat "gdzie jest lepiej"Wiem ,nie jest to łatwe,gdy ma się 2 tygodnie urlopu i jest się w Cro raz na rok.Ja zaczynałem poznawać Chorwację właśnie na Krku.Podobało mi się bardzo ,dlatego na następny rok tam wróciłem- tym razem zwiedzałem Pag i okolice,potem była Istria,Trogir-Ciovo-Split i w zeszłym roku Zupa Dubrowacka-Mlini,Srebreno.Każde z tych miejsc ma coś wartego do zobaczenia ,ma swój klimat,jast na swój sposób inne.Tak,że Tamaro,jak już pisałem na początku, trudno jest odpowiedzieć "gdzie jest lepiej".Musisz to sama ocenić.
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2006 11:47

Ja także przygodę z Chorwacją zacząłem od wyspy Krk, ale jeśli masz wybór to wg mnie zdecydowanie Riwiera.
Udanego urlopu :)
Pozdravki
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 13.05.2006 16:32

hmm..riwiera naprawde super;]ale wyspa krk tez niczego sobie-blizej z polski;)ja tez bylam najpierw na wyspie a pozniej dopiero na riwierze:)riwera dla mnie bomba ale na wyspe krk jeszcze wroce.. gory lacza sie z morzem tu i tu:)a mi sie to wlasnie w cro najbardziej podoba;))
a tu foty
pierwsze z zat kvaner w tym wyspy krk
http://www.agnieszka.ao.pl/
drugie wlasnie z riwery makarskiej z miasteczka Tucepi
http://www.wakacje.ao.pl/
osobiscie polecam obejrzenie tego i tego:)))ale jelsi mialabym wybierac to Riwera - Tucepi:)
Tamara
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tamara » 13.05.2006 18:37

Dzieki za odpowiedz, widze że riwiera wygrywa ;) A jak to wygląda cenowo? i gdzie będzie łatwiej znaleść nocleg na początku lipca?

Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 14.05.2006 06:55

ja wiem, ze na koncu sierpnia to znajdziesz spokojnie w ciemno..ale lipcu nie wiem(chyba i tak latwiej niz w sierpniu)ale do cro nigdy nie jezdze w szczycie sezonu:)cro ma zupelnie inny klimat we wrzesniu;]
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 15.05.2006 09:31

ines napisał(a):ja wiem, ze na koncu sierpnia to znajdziesz spokojnie w ciemno..ale lipcu nie wiem(chyba i tak latwiej niz w sierpniu)ale do cro nigdy nie jezdze w szczycie sezonu:)cro ma zupelnie inny klimat we wrzesniu;]

witam forumowiczów.
dorzucając swoje dwa grosze dodam, że w maju byłem na krku a w roku 2002 w szybeniku. też wybrałbym dalmację mimo, że na krku też pięknie. ostatecznie języczkiem u wagi może być kwestia czy wyjazd z dziećmi. jeżeli bez milusińskich to tylko dalmacja. 8)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 15.05.2006 10:30

Baska na Krk-u super fajnie szczególnie na wyjazd z dzieciakiem - dużo atrakcji dla maluchów, jednak nie jest tanio końcówka sierpnia od 26 sierpnia tydzień kosztował mnie za 2 dorosłych i 3 letnia córa 42 E natomiast następny tydzień spuścili do 36 E - to drogo fakt że 50 m od pięknej plaży. Ceny w knajpkach do tanich też nie należą. Pozostaje kwestia tłoku - od polskich niemców dowiedzieliśmy się że teraz to dopiero można odpoczywać (byli tydzień wcześniej i trzeba było na plażę gnać o 8-9 rano żeby miejsce znaleźć potem ludziska rozkładali się na deptaku przy plaży). :roll:
Riwiera - plaż od groma i ciut ciut więc jest luźniej
Odnośnie ładniej - i tu i tu jest pięknie :lol:
www.rich72.ao.pl
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 15.05.2006 11:42

rich72 napisał(a):Baska na Krk-u super fajnie szczególnie na wyjazd z dzieciakiem - dużo atrakcji dla maluchów, jednak nie jest tanio końcówka sierpnia od 26 sierpnia tydzień kosztował mnie za 2 dorosłych i 3 letnia córa 42 E natomiast następny tydzień spuścili do 36 E - to drogo fakt że 50 m od pięknej plaży. Ceny w knajpkach do tanich też nie należą. Pozostaje kwestia tłoku - od polskich niemców dowiedzieliśmy się że teraz to dopiero można odpoczywać (byli tydzień wcześniej i trzeba było na plażę gnać o 8-9 rano żeby miejsce znaleźć potem ludziska rozkładali się na deptaku przy plaży). :roll:
Riwiera - plaż od groma i ciut ciut więc jest luźniej
Odnośnie ładniej - i tu i tu jest pięknie :lol:
www.rich72.ao.pl

dla mnie osobiście fajniejsza malińska. na plażach w basce jest po prostu grubszy żwir - właściwie to małe kamienie - trudno się po tym chodzi. w malińskiej jest natomiast bardzo przyjemny drobny żwirek i też łagodne zejście do morza. na pewno w basce są za to ładniejsze widoki 8)
pozdrawiam.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 15.05.2006 12:38

kamienie są zgadza się ale w wodzie są powybierane ścieżki i do samej wody idziesz już po czystym piasku. Mała niecałe 3 latka miała i bez oporów po kamieniach biegała - i właśnie widoczki i infrastruktura
marek2006
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2006 » 25.06.2006 13:02

Też zaczynałem od KRK-u ale Wg mnie Riwiera ciekawsza

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone