Witam Wszystkich CroForumowiczów.
Zapewne nie jestem pierwszą a napewno nie ostatnią osobą zadającą podobne pytanie. Wybaczcie. To pierwszy raz na forum tej strony..w zasadzie wszytsko pierwszy raz.
Wraz z moją kochaną żoną planujemy wyjazd do Chorwacji, to będzie pierwszy raz w Chorwacji, pierwszy wyjazd za granice jako małżeństwo (coś w rodzaju podróży poślubnej)., wytypowaliśmy ten kraj po tym jak zobaczyliśmy przewodnik zamieszczony do gazety wyborczej (gorąco polecam) wileki motywator. Co prawda sporo słyszałem o tym kraju wcześniej..żyłem jednak w nieświadomości piękna tego zakątka Europy.
Nic poza podróżą samochodem nie wchodzi w grę. Na ten temat (przejazdy, trasa, przejścia, paliwo, ubezpieczenia, mosty, autostrady, itp.) przeczytalem już gdzie się dało (przewodniki, internet), co zabrać (podobne źródła).
Pozostaje jeszcze jedna sprawa, zdaje się kluczowa: nocleg i wybór miejsca. Lubię bardzo przygody i spanie w samochodzie nie stanowiło by kłopotu (jazda w ciemno itd) Moja druga połowa nie toleruje jednak takiej możliwości. Muszę zatem wytypować miejsce i nocleg.
Po wstępnje weryfikacji typy padły na: "Krk" - blisko, fajne plaże, coś do zwiedzania i tylko most a jednak wyspa,; Środkowa Dalmacja "Szybenik" może coś innego - daleko, niezła jedak baza wypadowa, myśle że równie fajnie. CO LEPSZE DLA POCZĄTKUJĄCYCH A CO TAŃSZE (nie chcemy przenaczyć na nocle więcej niż 350 - 430 euro) (lubimy leniuchować, wodę i plażę nie przepadamy jednak jak ktoś krzyczy za oknem) Nie ukrywam, że najważniejsza będzie cena: wyjazd okolo 23-25 czerwiec do 8 - 9 lipiec. początek sezonu. Interesuje nas tylko pokój, czysty i z łazienką.
Czytałem sporo postów i otwierałem prawie wszystkie linki pośród nich, jest ich jednak ogromna ilość. Największy kłopot mamy właśnie z noclegiem. Sprawdzałem sporo stron oferujących rezerwacje on-line, znacznie jednak lepiej jest jeśli (myślę, że każdy potwierdzi) Ktoś poleci coś godnego uwagi. Poza tym trzeba płacić zaliczki a obawy zawsze jakieś i zdjęć mało.
Proszę o pomoc.. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl