Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krk czy może inne okolice ..? proszę o pomoc.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 07.05.2007 10:34

:( Witam Wszystkich CroForumowiczów.
Zapewne nie jestem pierwszą a napewno nie ostatnią osobą zadającą podobne pytanie. Wybaczcie. To pierwszy raz na forum tej strony..w zasadzie wszytsko pierwszy raz.
Wraz z moją kochaną żoną planujemy wyjazd do Chorwacji, to będzie pierwszy raz w Chorwacji, pierwszy wyjazd za granice jako małżeństwo (coś w rodzaju podróży poślubnej)., wytypowaliśmy ten kraj po tym jak zobaczyliśmy przewodnik zamieszczony do gazety wyborczej (gorąco polecam) wileki motywator. Co prawda sporo słyszałem o tym kraju wcześniej..żyłem jednak w nieświadomości piękna tego zakątka Europy.
Nic poza podróżą samochodem nie wchodzi w grę. Na ten temat (przejazdy, trasa, przejścia, paliwo, ubezpieczenia, mosty, autostrady, itp.) przeczytalem już gdzie się dało (przewodniki, internet), co zabrać (podobne źródła).
Pozostaje jeszcze jedna sprawa, zdaje się kluczowa: nocleg i wybór miejsca. Lubię bardzo przygody i spanie w samochodzie nie stanowiło by kłopotu (jazda w ciemno itd) :D Moja druga połowa nie toleruje jednak takiej możliwości. Muszę zatem wytypować miejsce i nocleg.
Po wstępnje weryfikacji typy padły na: "Krk" - blisko, fajne plaże, coś do zwiedzania i tylko most a jednak wyspa,; Środkowa Dalmacja "Szybenik" może coś innego - daleko, niezła jedak baza wypadowa, myśle że równie fajnie. CO LEPSZE DLA POCZĄTKUJĄCYCH A CO TAŃSZE (nie chcemy przenaczyć na nocle więcej niż 350 - 430 euro) (lubimy leniuchować, wodę i plażę nie przepadamy jednak jak ktoś krzyczy za oknem) Nie ukrywam, że najważniejsza będzie cena: wyjazd okolo 23-25 czerwiec do 8 - 9 lipiec. początek sezonu. Interesuje nas tylko pokój, czysty i z łazienką.
Czytałem sporo postów i otwierałem prawie wszystkie linki pośród nich, jest ich jednak ogromna ilość. Największy kłopot mamy właśnie z noclegiem. Sprawdzałem sporo stron oferujących rezerwacje on-line, znacznie jednak lepiej jest jeśli (myślę, że każdy potwierdzi) Ktoś poleci coś godnego uwagi. Poza tym trzeba płacić zaliczki a obawy zawsze jakieś i zdjęć mało.
Proszę o pomoc.. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.05.2007 11:16

snurek napisał(a)::( Witam Wszystkich CroForumowiczów.
Zapewne nie jestem pierwszą a napewno nie ostatnią osobą zadającą podobne pytanie. Wybaczcie. To pierwszy raz na forum tej strony..w zasadzie wszytsko pierwszy raz.
Wraz z moją kochaną żoną planujemy wyjazd do Chorwacji, to będzie pierwszy raz w Chorwacji, pierwszy wyjazd za granice jako małżeństwo (coś w rodzaju podróży poślubnej)., wytypowaliśmy ten kraj po tym jak zobaczyliśmy przewodnik zamieszczony do gazety wyborczej (gorąco polecam) wileki motywator. Co prawda sporo słyszałem o tym kraju wcześniej..żyłem jednak w nieświadomości piękna tego zakątka Europy.
Nic poza podróżą samochodem nie wchodzi w grę. Na ten temat (przejazdy, trasa, przejścia, paliwo, ubezpieczenia, mosty, autostrady, itp.) przeczytalem już gdzie się dało (przewodniki, internet), co zabrać (podobne źródła).
Pozostaje jeszcze jedna sprawa, zdaje się kluczowa: nocleg i wybór miejsca. Lubię bardzo przygody i spanie w samochodzie nie stanowiło by kłopotu (jazda w ciemno itd) :D Moja druga połowa nie toleruje jednak takiej możliwości. Muszę zatem wytypować miejsce i nocleg.
Po wstępnje weryfikacji typy padły na: "Krk" - blisko, fajne plaże, coś do zwiedzania i tylko most a jednak wyspa,; Środkowa Dalmacja "Szybenik" może coś innego - daleko, niezła jedak baza wypadowa, myśle że równie fajnie. CO LEPSZE DLA POCZĄTKUJĄCYCH A CO TAŃSZE (nie chcemy przenaczyć na nocle więcej niż 350 - 430 euro) (lubimy leniuchować, wodę i plażę nie przepadamy jednak jak ktoś krzyczy za oknem) Nie ukrywam, że najważniejsza będzie cena: wyjazd okolo 23-25 czerwiec do 8 - 9 lipiec. początek sezonu. Interesuje nas tylko pokój, czysty i z łazienką.
Czytałem sporo postów i otwierałem prawie wszystkie linki pośród nich, jest ich jednak ogromna ilość. Największy kłopot mamy właśnie z noclegiem. Sprawdzałem sporo stron oferujących rezerwacje on-line, znacznie jednak lepiej jest jeśli (myślę, że każdy potwierdzi) Ktoś poleci coś godnego uwagi. Poza tym trzeba płacić zaliczki a obawy zawsze jakieś i zdjęć mało.
Proszę o pomoc.. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

forum/viewtopic.php?t=15200&postdays=0&postorder=asc&start=0
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 07.05.2007 14:27

Dziękuje..
Otwierałem ten link...i wnikliwie czytałem..to lepsze niż przewodniki
O ile dobrze zrozumiałem na początek najlepszy będzie Krk...
A jak z cenami.. Krk jest przystępnie..
I jak ma się sprawa z noclegami gdyby jechać w ciemno (wyjazd jak pisałem około 25-26 czerwiec)
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 07.05.2007 16:18

Też jadę na Krk do Baski 29 czerwca . Na maila mogę przesłać spory wykaz apartamentów wraz z adresami i mailami z którymi korespondowałam , może coś wybierzesz .
Pozdrawiam ewa-irena
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.05.2007 16:22

snurek napisał(a):Dziękuje..
Otwierałem ten link...i wnikliwie czytałem..to lepsze niż przewodniki
O ile dobrze zrozumiałem na początek najlepszy będzie Krk...
A jak z cenami.. Krk jest przystępnie..
I jak ma się sprawa z noclegami gdyby jechać w ciemno (wyjazd jak pisałem około 25-26 czerwiec)

o cenach to trudno mówic ale w tym terminie nie powinny byc jeszcze wysokie. Poszukaj tu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i będziesz miał jako takie rozeznanie. Pamietaj tylko, że te ceny na tej stronce to maxy i myślę, że na miejscu trafisz na niższą. Ale poczytac można
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 07.05.2007 18:33

Sprawdzam na bieżąco...
Wielkie dzięki...

A jeśli zaalokuje się na Krk, to jak się mają sprawy np z wycieczkami..
Gdzie najlepiej, kiedy zeksplorujemy całą wyspę ?

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.05.2007 19:10

snurek napisał(a):....A jeśli zaalokuje się na Krk, to jak się mają sprawy np z wycieczkami...Gdzie najlepiej, kiedy zeksplorujemy całą wyspę ?
Pozdrawiam

Miejsca, które (moim zdaniem) należy zobaczyc na wyspie masz opisane w telegraficznym skrócie w poście, do którego link podałem Ci wyżej. Wiedzę o to co tam sie znajduje musisz już uzupełnic o przewodniki. Jezeli ich nie masz to też w tym poście znajdziesz link do księgarni, w których je kupisz. Natomiast co do czasu potrzebnego żeby "zaliczyc" całą wyspe - to moim zdaniem w 2 tygodniach powinieneś sie zmieścic (oczywiście nie wszystko zrobisz w 2 tygodnie ale tak mniej wiecej to co trzeba zobaczyc - taki objazd w pigułce). Pozdrav
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 07.05.2007 19:32

snurek napisał(a):Sprawdzam na bieżąco...
Wielkie dzięki...

A jeśli zaalokuje się na Krk, to jak się mają sprawy np z wycieczkami..
Gdzie najlepiej, kiedy zeksplorujemy całą wyspę ?

Pozdrawiam

A jak juz zeksplorujesz całą wyspę :D to wsiadaj na prom (Valbiska) i jedź eksplorować Cres i Losinj,bo tam poczujesz Dalmację w Kwarnerze :D
Pozdrav.
Ostatnio edytowano 07.05.2007 21:57 przez wojan, łącznie edytowano 1 raz
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 07.05.2007 20:05

ewa-irena napisał(a):Też jadę na Krk do Baski 29 czerwca . Na maila mogę przesłać spory wykaz apartamentów wraz z adresami i mailami z którymi korespondowałam , może coś wybierzesz .
Pozdrawiam ewa-irena

Ja chętnie bym się podczepił :lol: i skorzystał adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dzięki
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 08.05.2007 07:29

Super pomysł...
:D Zastanawialiśmy się nad noclegiem na tej wyspie, mam na myśli Cres..
A forma odwiedzin chyba będzie lepsza..
Dużo czytałem i Rijece i Opatiji (mogłem źle odmnienić przepraszam)
Tam też się chyba wybierzemy, pod warunkiem, że starczy czasu
Pozdraviam
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 08.05.2007 07:42

Chętnie , bardzo chętnie ewa-irena
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D [/list][/quote]
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 08.05.2007 16:47

pavio i snurek

Spis za chwilę wyśle na maila - w ciągu dnia nie miałam dostępu do internetu
Pozdrawiam ewa-irena
ivaavi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivaavi » 08.05.2007 21:19

ewa-irena napisał(a):Też jadę na Krk do Baski 29 czerwca . Na maila mogę przesłać spory wykaz apartamentów wraz z adresami i mailami z którymi korespondowałam , może coś wybierzesz .
Pozdrawiam ewa-irena

Bardzo proszę o informację na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam i dziękuję
mumrik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mumrik » 14.05.2007 23:34

Witam
Mam pytanko do ewa-irena, czy moglbym tez dostac mejla z wykazem tych apartamenow? :la: Tez wkrotce wybieram sie na Krk i czas byloby najwyzszy cos zamowic, wacham sie tylko pomiedzy Malinska, a Baska. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 15.05.2007 13:58

Zerknij na moją stronkę moze coś wybierzesz.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Moim typem "1" na Krku jest Vrbnik - na stronie jest opis pobytu i namiary na apartamenty
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone