napisał(a) karolekw » 10.07.2017 13:51
byliśmy w Malińskiej na spacerze, jedliśmy zdaje się w Konobie Nino, jedzenie smaczne, jedynie poczułem drobny niesmak jak sie okazało przy płaceniu, że do zamówionych dzieciom Cevapcici muszę osobno dopłacić za frytki... My uwielbiamy ryby i owoce morza (tak tak, dzieciaki też), więc głównie zajadamy się mulami, zupami rybnymi, kalmarami i małymi rybkami z głębokiego tłuszczu (ichniejszy fast food), była też rybna plata ale tu zdecydowania przepłaca się za to danie (lepiej zamówić rybki, muszle, krewetki osobno, cena będzie porównywalna lub niższa a porcje solidniejsze).
poza tym jadaliśmy głównie w knajpkach w Basce, codziennie w innej więc szczegółów nie pamiętam niestety (była też jakaś w Vrbniku i Krku).
to był nasz pierwsze raz na Krk, ale jak wspominałem wcześniej bardziej podoba nam się Dalmacja.
Błotko podobało się głównie mojemu synowi (6 lat), smarował się kilka razy, natomiast płytka i ciepła woda, do tego piaszczyste dno przypadło dzieciom do gustu.
rejs na RAB wypływa z Baski, w cenie 49 Euro jest obiad i poczęstunek winem i rakiją, lepsze i tańsze fishpickniki zaliczyliśmy w Pakostane w 2 lata temu
Co do zakupów, ceny jakoś się specjalnie nie różnią od tego, co było rok, 2 lata temu. Najdroższe standardowo są ryby, mięso i nabiał
Piwo 7-8 kun w sklepie (+ kaucja za butelkę 1,25), 15-20kun w knajpie. Wina we Vrbniku od 20kun za butelkę (białe), 50 kun kosztuje ulubione wino mojej żony - Prosek.
pozdrawiam