Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bałkańska pętla

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak
Re: Bałkańska pętla 2013 (Albania)

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 02.06.2015 12:48

Mówisz,że taka ładna koszulka takie negatywne emocje wzbudziła? wow! 8O
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 02.06.2015 13:44

te kiero napisał(a):może jakby była w innym kolorze... czerwona zadziałała jak płachta na byka :wink:
ale akcja niezła, dobrze wiedzieć

Kolor był odpowiedni, po prostu woleliby innego, złotego ptaka ;).

andeo napisał(a):Mówisz,że taka ładna koszulka takie negatywne emocje wzbudziła? wow! 8O

No :). Swoją drogą ciekawe, jak zadziałaby w Chorwacji np. koszulka reprezentacji Serbii...
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 02.06.2015 13:55

Powrót autokarem z południa Czarnogóry do Krakowa to 24-godzinna gehenna. Zająłem miejsce i rozpocząłem socjologiczne obserwacje. Przyznam, że na początku dostałem mocny sierpowy. Już po kilkudziesięciu minutach wróciłem do kraju. Cholera, dziesięć dni słońca, uprzejmych, gościnnych i uśmiechniętych ludzi, luzu i beztroski, tymczasem…

„jezu, ile razy będzie jeszcze chodzić do tego kibla?”, „pilot był żenujący”, „ale się wlecze”, „wyżywienie straszne”, "ja pierdzielę, od poniedziałku do roboty", „mówiłam ci, żebyśmy siedli z przodu”, „za gorąco tu”, „to nie single, to stare byki”, „pewnie wziął w łapę”, „debil nawet nie pozwolił mi zostawić bagaży”, „po powrocie napiszę skargę”, "co za smród", „drogo, panie, daj pan spokój”, „boże, ile jeszcze”.

Ludzie, co z nami? :)

Na początku z okna autokaru nawet udało się zobaczyć kilka znajomych miejsc…
Obrazek

…ładny zachód słońca…
Obrazek

…potem zrobiło się całkiem ciemno. Aż do Baškiej Vody (tam wsiadali ostatni wczasowicze) jechaliśmy jadranką, potem autostradą przez Austrię, na Śląsku byliśmy chyba około 18 dnia następnego.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 02.06.2015 13:57

Na szczęście ta powrotna podróż okazała się zaskakująco owocna. Do kraju przywiozłem hmm... pamiątkę, która sprawiła, że o tej nieco szalonej albańskiej wyprawie zawsze będę myślał z uśmiechem. Pamiątka też chyba nie pozwoli, bym kiedyś znowu ruszył samotnie na Bałkany. Pamiątka ma metr siedemdziesiąt i zielone oczy. Dokładnie rok później (pamiętam, bo to moje imieniny) wracaliśmy z Krety, a w sierpniu i o Bałkany zahaczyliśmy. A wszystko przez dworzec w Ulcinju ;). To my! :)

012.JPG

Pozdrawiam wszystkich komentujących i czytających! Do zobaczenia na Bałkanach! :).
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.06.2015 14:12

Krzychooo napisał(a):Pozdrawiam wszystkich komentujących i czytających! Do zobaczenia na Bałkanach! :).

Albo na górskim szlaku :D

Pozdrowienia dla Pamiątki :mrgreen:

A teraz ładnie się uśmiecham i proszę o relację z ubiegłorocznego Brača i m.in. campu "Aloa" 8)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 02.06.2015 14:13

No ,jaka piękna nagroda Cię spotkała za to marudzenie i biadolenie.Czyli warto było przejść tę gehennę w autokarze :mrgreen:
Piękne zakończenie ...aż się łezka w oku kręci :)
Mam nadzieję,że za jakiś czas znowu coś dopiszesz do pętli ,bardzo miło się czytało i oglądało .Super relacje :papa:
Ooo,to ja za Maslinką ,proszę o ciąg dalszy ;)

Krzychooo,czy na ostatnim zdjęciu jesteście na Divnej?
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 02.06.2015 14:31

Dobrze że relację znalazłem dopiero dzisiaj :) przeczytałem jednym tchem, teraz z niecierpliwością czekam do 3 sierpnia i jadę odkrywać Albanię. Do Ksamil autokarem :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.06.2015 17:59

Krzychooo napisał(a):= Pamiątka ma metr siedemdziesiąt i zielone oczy. Dokładnie rok później (pamiętam, bo to moje imieniny) wracaliśmy z Krety, a w sierpniu i o Bałkany zahaczyliśmy. A wszystko przez dworzec w Ulcinju ;). To my! :)

no to mogłeś przeboleć te jęki w autobusie, czyli kolejki (po bilety itp) do czegoś się jednak przydają,
do zoba :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.06.2015 20:52

Krzychooo napisał(a):Na szczęście ta powrotna podróż okazała się zaskakująco owocna. Do kraju przywiozłem hmm... pamiątkę, która sprawiła, że o tej nieco szalonej albańskiej wyprawie zawsze będę myślał z uśmiechem. Pamiątka też chyba nie pozwoli, bym kiedyś znowu ruszył samotnie na Bałkany. Pamiątka ma metr siedemdziesiąt i zielone oczy.

Życzę żebyś nigdy nie powiedział - trzeba było muszlę przywieźć.. :roll:
:wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 02.06.2015 21:14

anakin napisał(a):
Krzychooo napisał(a):Na szczęście ta powrotna podróż okazała się zaskakująco owocna. Do kraju przywiozłem hmm... pamiątkę, która sprawiła, że o tej nieco szalonej albańskiej wyprawie zawsze będę myślał z uśmiechem. Pamiątka też chyba nie pozwoli, bym kiedyś znowu ruszył samotnie na Bałkany. Pamiątka ma metr siedemdziesiąt i zielone oczy.

Życzę żebyś nigdy nie powiedział - trzeba było muszlę przywieźć.. :roll:

A mnie się wydaje, że taka zielonooka pamiątka, co potrafi samodzielnie taszczyć ogromny plecak na własnym grzbiecie zamiast ciągnąć elegancką różową walizeczkę na kółkach, będzie jednak dla Krzycha lepsza od pamiątkowej... muszelki. :wink:

Dziękuję za kolejny kawał bałkańskiej pętli i życzę Wam wielu podróży na Bałkany i nie tylko. :papa:

Tylko już teraz nowych pamiątek nie przywoź... :roll:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 02.06.2015 21:16

anakin napisał(a):Życzę żebyś nigdy nie powiedział - trzeba było muszlę przywieźć.. :roll:

...to wszystko wyjdzie po paru latach w praniu :mrgreen:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 02.06.2015 22:28

maslinka napisał(a):Albo na górskim szlaku :D

A teraz ładnie się uśmiecham i proszę o relację z ubiegłorocznego Brača i m.in. campu "Aloa" 8)

No tak, poznałyście się :). Dzięki za pozdrowienia, przekażę. Co do opisu kolejnej wyprawy, to postaram się szybko zmotywować i sklecić parę zdań.

andeo napisał(a):No ,jaka piękna nagroda Cię spotkała za to marudzenie i biadolenie.Czyli warto było przejść tę gehennę w autokarze :mrgreen:

No, warto. Po dwóch latach wciąż tak twierdzę :mrgreen: Dziękuję za miłe słowa! :)

Tak, to Divna.

Guzior napisał(a):Dobrze że relację znalazłem dopiero dzisiaj :) przeczytałem jednym tchem, teraz z niecierpliwością czekam do 3 sierpnia i jadę odkrywać Albanię. Do Ksamil autokarem :)

Do Ksamil autokarem? Ufff ;). Mam nadzieję, że uroki Albanii wynagrodzą autokarową mordęgę!

te kiero napisał(a):no to mogłeś przeboleć te jęki w autobusie, czyli kolejki (po bilety itp) do czegoś się jednak przydają

Problem w tym, że ta urocza delikwentka włączyła się aktywnie w tę litanię skarg :D.

anakin napisał(a):Życzę żebyś nigdy nie powiedział - trzeba było muszlę przywieźć.. :roll:

Hahahaha, no tak, liczę się z ryzykiem :).

Mikromir napisał(a):A mnie się wydaje, że taka zielonooka pamiątka, co potrafi samodzielnie taszczyć ogromny plecak na własnym grzbiecie zamiast ciągnąć elegancką różową walizeczkę na kółkach, będzie jednak dla Krzycha lepsza od pamiątkowej... muszelki. :wink:
Dziękuję za kolejny kawał bałkańskiej pętli i życzę Wam wielu podróży na Bałkany i nie tylko. :papa:

Pełna zgoda! Różowym walizeczkom mówię stanowcze raczej nie ;).

Mikromir napisał(a):Tylko już teraz nowych pamiątek nie przywoź... :roll:

No właśnie. Dlatego pisałem, że teraz mnie w samotną wyprawę na Bałkany nie chce puścić... Ech, życie... ;)

mervik napisał(a):...to wszystko wyjdzie po paru latach w praniu :mrgreen:

Nie strasz, Merviku! :)
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 03.06.2015 08:40

Dzięki za relację. :hut:
Ostatnia fotka z zielonooką....... 8)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 11.06.2015 23:31

GOLDEN napisał(a):Dzięki za relację. :hut:

Nie ma za co :). Przy okazji gratuluję zwycięstwa i nowego podpisu w awatarze, nie udało mi się Ciebie dopaść... ;)
roszel
Odkrywca
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) roszel » 22.06.2017 18:21

[quote="Krzychooo"]DZIEŃ PIĄTY

W wieczornym zatłoczonym Krku na betonowej promenadzie przy porcie ustawionych jest kilkanaście podobnie wyglądających stoisk. Przy każdym porozkładane foldery reklamowe, cenniki, segregatory pełne spektakularnych zdjęć rajskich zatoczek, potężnych sępów, figlujących delfinów, a także uśmiechniętych urlopowiczów zajadających się grillowanymi rybami. Tutaj rezerwuje się miejsca na tzw. "fish pikniki". Bywalców Chorwacji proszę o wyrozumiałość - na wypadek gdyby zajrzeli tu jacyś nowicjusze, napiszę parę rzeczy dla Was oczywistych.

Oferta w Krku bogata. Można popłynąć m.in. wokół Krku, na Cres (siedlisko sępów płowych), Plavnik, Rab (stolica lub Rajska Plaża w Lopar), Prvić (latarnia), Goli Otok (dawne więzienie), a nawet na Pag (oliwki w Lun). Zastanawiamy się nad ofertą półdniowej wycieczki na Plavnik (plusy: łódź niewielka, charakterny kapitan ze spaloną słońcem twarzą, pokaźnym brzuchem i brodą, podobno bogate życie podwodne), ale w końcu zwycięża chęć zobaczenia nowych wysp. Decydujemy się na coś takiego (trasa z czerwonymi strzałkami): Krk - miasto Rab - oliwki w Lun na Pagu - wysepka Galun - Złota Plaża koło Starej Baški - Krk. Na zdjęciach brykające delfiny, ale pani od razu zastrzega, że gwarancji - co oczywiste - nie dają. Pewnie niektórzy klienci się skarżyli, że miały być delfiny, a tu klops. Cena: 230 albo 260 kun za osobę (nie pamiętam dokładnie).

Mam pytanko czy orientujesz sie jak teraz wyglada syt na krk z picnicami? juz natknelam sie na opinie ze głównie z punatu mozna wyplynac? a tu taka niespodzianka.. hehe dzieki bogu mamy 2017

natrafilam na cos takiego... no ale ty miales jeszcze Pag w ofercie?
hmm sama nie wiem gdzie lepiej szukac bo bedziemy stacjonowac w Malinskiej
Załączniki:
oferta z punatu.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bałkańska pętla - strona 101
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone