andeo napisał(a):Taki ranek i widok z namiotu do pozazdroszczenia,fotki cudowne jak zawsze
Dziękuję! W tym roku na Braču też miałem podobny. Z kempingu w Murvicy .
te kiero napisał(a):południe (Albanii) jest cudne
Zgadzam się. Cieszę się, że się nie zniechęciłem po Dürres i nie wróciłem od razu do Chorwacji (a pojawiła się taka rozpaczliwa idea ). Ja Riwierę Albańską zaledwie liznąłem, ale już wiem, że warto poważnie rozważyć kandydaturę Dhërmi, Jalë, Himarë czy Queparo przy planowaniu urlopu. Niby daleko, ale w czasie wyjazdu spotkałem chyba ze 4 grupy Polaków, którzy samochodem eksplorowali Albanię, Kosowo i Macedonię.
Pudelek napisał(a):dłużej niż jeden dzień to na nicnierobieniu bym nie wytrzymał
No, coś w tym jest. W sumie ja spędziłem w ten sposób tylko jeden cały dzień (plus jedno popołudnie). Da się wytrzymać .
Bea.ta napisał(a):Krzychooo widać, że robisz dwoma aparatami
z postu o 10.12 - zdjęcie drugie i czwarte i chyba szóste - przecudaczone za bardzo rozjaśnione cienie w cieniach
a drugie z tym białym na niebie przy górze zielonym .... najbardziej się przyłożyłeś
E tam, robię jednym . Nie jestem ekspertem, nie mam ambicji artystycznych, zdjęcia mają stanowić ilustrację opowieści. Za bardzo się przyłożyłem? Hmm, na oryginalnym zdjęciu to białe na górze też jest...
Słońce było za górą, rozświetlało niebo. Zdjęcie rozjaśniłem, bo u mnie na laptopie drzewa są bardziej czarne niż zielone. Chyba się nie dogadamy . Ale dzięki za opinię .
Mikromir napisał(a):W takich okolicznościach przyrody wytrzymałabym nawet dwa dni. Mimo warunków lokalowych...
Czy ten kolor wody jest rzeczywiście aż taaaki turkusowy w rzeczywistości? Nigdy nie byłam w Albanii... ...jeszcze.
Mimo? Ja myślałem, że to główna atrakcja . Kolor? Hmm, od przełęczy Llogara do Lukove przed Sarandą woda przy brzegu w wielu miejscach ma specyficzny kolor. Bardzo jasny, przywodzący na myśl greckie plaże z folderów turystycznych. Można zobaczyć na mapach Google (duże zbliżenie, widok z satelity), przesuwając się na południe: Klik
Ja niestety ten kolor podziwiałem głównie z autobusu .
Tu artykuł z Onetu o Riwierze Albańskiej, warto zerknąć.
@Rafalisko30, Lotnikwsk
Dzięki, Panowie!