Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bałkańska pętla

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzychooo
Cromaniak
Re: Bałkańska pętla 2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 01.03.2013 16:06

piotrf napisał(a):Sprawiedliwe to nie jest :roll:
Dobrze , że chociaż pogoda dopisała i widoki

Oj, tak, Piotrze. Nawet za bardzo. Po raz pierwszy upały były aż męczące. Lampa przez dwa tygodnie - od Plitvic, przez Sarajewo, Dubrownik, Split, po Pag. A kiedy wyjeżdżaliśmy z Pagu zaczęło wiać...

CROberto napisał(a):chwilę wcześniej widziałem miejskie widoki podczas ustępującej zimy.......

.....ale rób tak dalej 8) pewnie mnie to nie zabije , a pozwoli dotrwać do wakacji :P

No tak, w porównaniu z burą (chodzi o barwę, nie wiatr ;)) miejską zimą skwarna Beretnica wygląda wręcz niewiarygodnie :)

Dobrze, Robercie, jeszcze trochę zdjęć będzie. A wakacje faktycznie coraz bliżej. Już marzec! :)

anakin napisał(a):Mam nadzieję, że ktoś to kiedyś zatopi. :evil:
Ja rozumiem, że kasa...
Ale od tego jest Zrce...

Dość radykalne działanie :). Ale fakt, to trochę przegięcie. Niech sobie pływają, tego im nikt nie zabroni. Ale ta muzyka... Góry, dzikie plaże, las - hmm, są lepsze miejsca do organizacji dyskoteki.

Pozdrawiam!
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 01.03.2013 17:24

Krzychooo napisał(a):... Barbarzyńcy przypłynęli statkiem...

W 2011 też nas dopadli. Ale przetrzymaliśmy drani.
W miarę szybko odpłynęli. :D

pzdr :)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 01.03.2013 23:07

longtom napisał(a):W 2011 też nas dopadli. Ale przetrzymaliśmy drani.
W miarę szybko odpłynęli. :D

Dobrze wiedzieć :). Uzbroję się więc w cierpliwość następnym razem. Bo mam nadzieję, że kiedyś tam jeszcze zajrzę (choćby na chwilę, na przykład w drodze do środkowej czy południowej Dalmacji).

A przy okazji: czekam na relację z Visu :).
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.03.2013 09:11

piękny ten Paski 'księżyc' 8O :D brak zieleni lądowej, w zupełności nadrabia Jadran, tylko żeby tak myśleli pozostali członkowie mojej rodzinki :(
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 02.03.2013 10:43

Krzychooo napisał(a):A przy okazji: czekam na relację z Visu :).

My w 2012 tylko opłynęliśmy Vis. I kilka godzin byliśmy w Komiży.
A w tym roku na Vis to Marsallach się wybiera.

pzdr :wink:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 02.03.2013 11:09

Wiem, wiem, oczywiście czytałem, świetna relacja!

I tak jakoś wywnioskowałem, że Vis Ci się spodobał na tyle, by tam wrócić :).

longtom napisał(a):Nie mówimy Komižy żegnaj, mówimy .... :P .
(...)

w cd ruszymy w drogę powrotną na Hvar. :cry:

Jak ktoś płacze, wracając na cudny Hvar... :D

Pozdrawiam
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 02.03.2013 11:15

Krzychooo napisał(a):... jakoś wywnioskowałem, że Vis Ci się spodobał na tyle, by tam wrócić :).

I to nawet jest słuszna koncepcja :!:

Ale...................

Na ten rok obowiązuje inna 8O :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.03.2013 11:24

Zaintrygował mnie tytuł.... i ..... nie zawiodłem się :D czytam szybko, wpisuję sie krótko, oglądam błyskawicznie....

W odwrotną stronę niż my pojechaliście przez Durmitor :D, Tyle tylko że my do Żabljaka dotarliśmy przez Kanion Tary z Żabljaka przez Lodowatą Przełęcz i Trsę do Kanionu Pivy i dalej w stronę Sarajeva jechaliśmy.

Pozdrav
Leszek
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.03.2013 20:47

Ciekawe kolego Leszku czy w tym roku wybierzesz się na Ukrainę. Bardzo podobała mi się Twoja relacja z wymienionego rejonu. Dzika i pociągająca sentymentalnie niczym podróż koleją transyberyjską.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 03.03.2013 14:22

te kiero napisał(a):piękny ten Paski 'księżyc' 8O :D brak zieleni lądowej, w zupełności nadrabia Jadran, tylko żeby tak myśleli pozostali członkowie mojej rodzinki :(

Nie trać nadziei :). Kiedy już objedziecie całą Chorwację, przyjdzie pora i na Pag.

Leszek Skupin napisał(a):Zaintrygował mnie tytuł.... i ..... nie zawiodłem się :D czytam szybko, wpisuję sie krótko, oglądam błyskawicznie....

W odwrotną stronę niż my pojechaliście przez Durmitor :D, Tyle tylko że my do Żabljaka dotarliśmy przez Kanion Tary z Żabljaka przez Lodowatą Przełęcz i Trsę do Kanionu Pivy i dalej w stronę Sarajeva jechaliśmy.

Dzięki, Leszku! Czytałem kiedyś Twoją relację, świetne zdjęcia. Między innymi ona (podobnie jak relacje Kulków i Crayfisha) zachęciła mnie do przejazdu przez kanion Pivy i Durmitor :).
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 03.03.2013 18:26

Kolego Leszku. Czy kolega widzi co napisałem powyżej ???
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 04.03.2013 09:15

Krzychooo napisał(a):są tam inne piękne i dzikie plaże, ale bez silnika ani rusz.

W poszukiwaniu ciszy, spokoju i intymności (ten statek = horror :evil: , jednak jak Chorwacja to tylko poza sezonem :roll: ), zapewne udałbym się w dalszą drogę pieszo :)
Skoro i tak zwykle mamy ze sobą kijki i górskie buty.... :cool: :lol:

Piękne zdjęcia, piękny Pag.
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 04.03.2013 17:10

PAG z pewnością jest wyjątkowy!

:papa:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 04.03.2013 22:31

kulka53 napisał(a):W poszukiwaniu ciszy, spokoju i intymności (ten statek = horror :evil: , jednak jak Chorwacja to tylko poza sezonem :roll: ), zapewne udałbym się w dalszą drogę pieszo :)
Skoro i tak zwykle mamy ze sobą kijki i górskie buty.... :cool: :lol:

Zanim przypłynęła dyskoteka, Beretnica była naprawdę spokojna :). Nawet myślałem, żeby się udać dalej na piechotę, szlak nie wydawał się szczególnie trudny i do pokonania nawet w butach do wody, ale upał był tak nieznośny, że odpuściłem.

Ponton i górskie buty to dość egzotyczne zestawienie ;).

ARTUR_KOLNICA napisał(a):PAG z pewnością jest wyjątkowy!

No tego mu odmówić nie można :).

.................................................................................................

Pokażę jeszcze parę zdjęć z pontonowych wycieczek z Ručicy w stronę Beretnicy. Niezmiennie polecam takie niedrogie, dmuchane zabaweczki. Mała rzecz, a cieszy. Mój Seahawk sprawdził się już na Hvarze, na Krku, w Rogoznicy, na Pagu i w... podkrakowskim Kryspinowie ;).
Obrazek

Można urozmaicić sobie plażowanie i odpocząć od gwaru i tłoku popularnych plaż.
Obrazek

Na przykład kilkaset metrów od Ručicy znajduje się maleńka żwirowa plaża, dostępna tylko od strony wody (choć jeśli ktoś się uprze, to pewnie dojdzie tu po ostrych kamieniach).
Obrazek

Dobre miejsce na sesyjkę ;), nikt nie wchodzi w kadr.
Obrazek

Już nie ma dzikich plaż... Nieprawda, są! :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dość. Trzeba wracać do Mandre. Po drodze zaglądamy jeszcze do Novalji, ale chyba nie zrobiła na mnie zbyt dobrego wrażenia, skoro zrobiłem tam tylko kilka zdjęć.

Pozdrawiam! :)
emarylka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emarylka » 06.03.2013 14:02

Gratuluję, piękna relacja, czyta się bardzo przyjemnie, dzięki za dużo ciekawych "podpowiedzi"
pozdrawiam serdecznie autora
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bałkańska pętla - strona 84
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone