Zdjęcie dla mnie mało widoczne, ale ten kwiat nie jest jak szczotka do butelki?
Czyli kuflik?
megidh napisał(a):Teraz jednak rozglądamy się wokoło, zaglądamy w boczne uliczki, chłoniemy atmosferę tego miejsca.
Kiepura napisał(a):
Warto "pochylić" się nad tym ujęciem....
Urok tego miejsca sprawił, że jest to temat być może najstarszego, w każdym razie jednego z pierwszych zdjęć Rethymno (koniec XIX w.)....
Przesuwając się w czasie nieśmiało wkleję też swoje zdjęcie z lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku.
Kiepura napisał(a):Warto "pochylić" się nad tym ujęciem.
Urok tego miejsca sprawił, że jest to temat być może najstarszego, w każdym razie jednego z pierwszych zdjęć Rethymno (koniec XIX w.)....
Przesuwając się w czasie nieśmiało wkleję też swoje zdjęcie z lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku.
Kiepura napisał(a):Trzy zdjęcia, jedno miejsce, dwa różne światy.
p_majer napisał(a):Mam wrażenie (jeśli chodzi o 3 zdjęcia tego samego miejsca), że architektura się nie zmieniła, tylko z upływem czasu przybywa zieleni
wiola2012 napisał(a):Prześwietne porównanie. Zapisuję wszystkie 3 obok siebie i będę szukać różnic i podobieństw .
A sama sobie "pluję w brodę". Ja takiego ujęcia nie mam
Kiepura napisał(a):W starym Przekroju (tym krakowskim) w każdym numerze była zabawa "Znajdź 10 szczegółów którym różnią się obrazki".
Tu dla utrudnienia (lepszej zabawy) mamy trzy obrazki.
Dawigs napisał(a):megidh napisał(a):Na dziedzińcu tego kościoła tuż przy bramie rośnie taka roślina, ale nie mam pojęcia, co to jest.
Też ją wypatrzyliśmy na Krecie i też nie wiemy jak się nazywa .
piekara114 napisał(a):Zdjęcie dla mnie mało widoczne, ale ten kwiat nie jest jak szczotka do butelki?
Czyli kuflik?
Kiepura napisał(a):W starym Przekroju (tym krakowskim) w każdym numerze była zabawa "Znajdź 10 szczegółów którym różnią się obrazki".
Tu dla utrudnienia (lepszej zabawy) mamy trzy obrazki.
Kiepura napisał(a):piekara114 napisał(a):
Nawet ta sama juka się na zdjęcie załapała
W międzyczasie właściciel rowerka widocznego na moim zdjęciu (średni plan) dorósł ale nie zaprzestał jeżdżenia na bicyklu (rower słabo widać, bo drzwi zasłaniają).
piotrf napisał(a):Też pamiętam "Przekrój" , z tą maleńką różnicą , że dla mnie nie był "stary" , a współczesny
Jako że za moich czasów zbierało się makulaturę i gazeta po przeczytaniu trafiała na strych , a potem do punktu skupu makulatury , miałem okazję poczytać stare "Przekroje" z okazji robienia porządków na strychu - nie wszystkie trafiły do skupu .
piotrf napisał(a):Kiepura , dziękuję za podróż w czasie
piotrf napisał(a):Gosiu , niezmiennie pięknie