Franz napisał(a):elfik99 napisał(a):A daleko od tego miejsca spaliście???
Po przeciwległej stronie wyspy.
Pozdrawiam,
Wojtek
Jasne. Za późno......
Franz napisał(a):elfik99 napisał(a):Franz napisał(a):Po przeciwległej stronie wyspy.
Jasne. Za późno......
Na wszelki wypadek dodam - jako, że Kreta jest wąska i długa - że chodzi o trasę w poprzek, nie wzdłuż.
ogorek napisał(a):Im wpisy nowsze tym większe narzekanie na tłumy ...
ogorek napisał(a):Niestety z Paleochory to było ponad dwie godziny płynięcia i mimo przystanku w Lutro i Glyka Nera dziatwa mi marudziła, że daleko i długo będziemy wracać. No i niestety nie chcieli popłynąć tą rzeką - kajakiem (że za gorąco :O )
ogorek napisał(a):https://pl.tripadvisor.com/Attraction_Review-g1190439-d2060657-Reviews-Preveli_Beach-Lefkogia_Rethymnon_Prefecture_Crete.html
Im wpisy nowsze tym większe narzekanie na tłumy ...
Na forum GR jest kilka wpisów osób, które od kilkunastu lat jeżdzą do Grecji i coraz trudniej o puste rejony.
Włosi albo przypływają i rozjezdzają się po Grecji albo latają i wynajmują auta
My tam bylismy (na tej plaży) 3 lata temu (bodajże) łódką.
Na odjeździe przypłynęły dwa średnie stateczki i zrobiło się gwarno a to był lipiec.
W samej zatoce znalazłem plamy oleju na morzu - pewnie od tych stateczków co tam przypływają
Niestety z Paleochory to było ponad dwie godziny płynięcia i mimo przystanku w Lutro i Glyka Nera dziatwa mi marudziła, że daleko i długo będziemy wracać. No i niestety nie chcieli popłynąć tą rzeką - kajakiem (że za gorąco :O )
Bez tych stateczków i ludzi całkiem przyjemne miejsce. Ale jak czytam, ze to 500 stopni z góry to miałbym problem z namówieniem rodziny na odwiedziny drogą lądową