Buber napisał(a):BALOS zachwyca, zwłaszcza z góry.
Zachwyca?
Mnie d....urwało.
Moje zdanie na temat Twoich zdjęć już znasz, więc dawaj więcej.
Buber napisał(a):Jedyna rzecz która mi się na Krecie nie podobała, to odległości.
kmichal napisał(a):... dlatego chyba wolałbym rozbić Kretę na kilka etapów ... .
kmichal napisał(a): ... na razie to trzeba jednak tam dotrzeć po raz pierwszy ... ...
.dangol napisał(a):Balos ...Też nie zeszli na dół, powiedzmy że z powodu nieodpowiednich butów (przeszli za to gorąco przez nas polecaną Aradenę, więc absolutnie nie są to leniuszki)
.dangol napisał(a):Droga nadmorska do Elafonissi... Faktycznie niezbyt wiele tam miejsc, aby zatrzymać się na podziwianie widoczków, ale nam się troszkę udało - jechaliśmy jednak w przeciwną stronę, niż Wy - więc może łatwiej było trafić na odpowiednie miejsce na drodze? Z drogi powrotnej i tak zresztą najfajniejsza była Falassarna tuż przed zachodem słońca
dangol napisał(a):Klasztor... Trafiliśmy akurat na remont, z rusztowaniami nie było zbyt malowniczo. W katolikonie (faktycznie niezbyt stary, koniec XIX w.) zakaz robienia fotek... Kolor wody (podziwiany z tarasiku wiodącego do kibelka) był bardzo fajny, a widoczki spod monastyru na góry - jeszcze lepsze . Niemniej jednak, zgadzam się z Tobą, że spokojnie ten monastyr można sobie odpuścić. Zdecydowanie większe wrażenie wywarły na mnie te na Akrotiri (zarówno wciąż zamieszkiwane, jak i ten w ruinie)
Buber napisał(a):Elafonisi ... po kilku postach, pełnych narzekania, wreszcie jakieś pozytywy.
To miejsce piękne, rajskie, cudowne, aż wierzyć się nie chce, że istnieje.
Zachwyciło nas totalnie, oczywiście nie tylko nas.
ajdadi napisał(a):W kolejnej relacji widzę to miejsce...i kolejny raz mogę tylko napisać pięknie...
piekara114 napisał(a):Gdzie dalej Was pognało?
kmichal napisał(a):... kolory bardzo, bardzo wakacyjne ... ...
Pozdrawiam.
marze_na napisał(a):...
Buber, piękne zdjęcia!
Buber napisał(a):kmichal napisał(a):... kolory bardzo, bardzo wakacyjne ... ...
Pozdrawiam.
Nie da się ukryć, teraz za oknem same szarości.