napisał(a) krakusowa » 22.06.2013 22:41
No to czas na podsumowanie.
Podróż - autokar był prawie nowy, Mercedes , wygodny z wc , 2 ekrany LCD, w wolnych chwilach puszczano nam też filmy. Minusem był czas jazdy non stop i brak noclegu przed dojazdem do Paryża, już tak nie pojedziemy.
Hotel - czysty pokój z łazienką i TV , jak na nasze wymagania OK, bo za te pieniądze nie można się czegoś więcej spodziewać. Obsługa miła, Janusz nawet nawiązał kontakt słowny ( po francusku ) z recepcjonistą ciemnego koloru skóry.
Program - wydaje mi się, że jak na 4 dni w Paryżu + 1 na zamki, zwiedziliśmy bardzo dużo. Na same bilety wstępu wydaliśmy prawie 150 euro od osoby. Luwr i Wersal - na ich zwiedzanie powinniśmy poświęcić o wiele więcej czasu. I moja wcześniejsza dot. perfum dalej jest aktualna.
Jedzenie - śniadania mogły być bardziej urozmaicone, pierwszy raz spotkałam się z tym , że tak było wydzielone pieczywo ( 1 mała bułeczka na osobę
).
Obiady skromne, ale smaczne.
Pilotka zrobiła to co do niej należało, kierowcy ze Śląska byli sympatyczni a uczestnicy zdyscyplinowani i spokojni.
I to już
koniec tej mojej relacji.
Co złego to nie ja
Niestety upływający czas spowodował, że zatarły się szczegóły tej naszej wycieczki.
Trzeba po prostu pisać relacje na "gorąco". Dlatego też jak pozwolicie i jak trochę sobie odpocznę
( bo ja już jestem starsza pani
) może coś powklejam z naszej majowej wyprawy po Bałkanach.