Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam zdaję sobie sprawe że ten temat był już poruszany, ale chciałem się dowiedzieć czy napewno mozna podrózowac po słowacji bez winiety ( wyłączajac oczywiscie drogi szybkiego ruchu) i przez węgry wykluczając autostrady?
Keliopis napisał(a):Witam zdaję sobie sprawe że ten temat był już poruszany, ale chciałem się dowiedzieć czy napewno mozna podrózowac po słowacji bez winiety ( wyłączajac oczywiscie drogi szybkiego ruchu) i przez węgry wykluczając autostrady?
No 80 zł to chyba wiecej niz 2 piwa, pozatym sama jazda autostradą na węgrzech przyspieszy pokonanie trasy o ok 2h ? Staram się dowiedziec czegos wiecej dla moich rodzicow bo to ich wysyłam do Chorwacji, a oni i tak planują nocleg na Węgrzech więc nie bedzie im się spieszyć
ale to nie do konca chodzi o pospiech, autostarda to rownomierna jazda ktora procentuje mniejszym zuzyciem paliwa i samochodu o bezpieczenstwie nie wspominam bo to natuarlne.
Głównie chodzi mi o to czy jadąc przez węgry będe musiał nadłożyć trasy żeby ominąć autostradę ? o ile wiem autostrada nie biegnie przez zachodnią część