Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kraków - Rab którędy?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walrus77
Odkrywca
Kraków - Rab którędy?

Nieprzeczytany postnapisał(a) walrus77 » 26.06.2011 08:36

Witam,

W 2004 roku jechałem do Zadaru przez Cieszyn, Brno, Wiedeń, Maribor. Od tego czasu miałem przerwę od Chorwacji, być może coś się pozmieniało od tego czasu (powstała jakaś autostrada itp).

Jaką trasę radzicie jako optymalną uwzględniając ceny autostrad, optymalna odległość itp

pozdrawiam
tommyl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommyl » 26.06.2011 17:34

dobry żart... leniu
walrus77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) walrus77 » 26.06.2011 19:06

to nie do końca tak :), wyczytałem że teraz autostrady w Słowenii to koszt 15EUR w jedną stronę, 7 lat temu to były jakieś grosze raczej ;-) więc trochę na minus ;-)

Jadę na noc z 4 letnim dzieckiem bez noclegu, nie mam opcji zapłacić najmniej ani mieć super szybko, szukam odpowiedzi co by było optymalne, wg członków forum :)
walrus77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) walrus77 » 16.08.2011 19:27

Wróciliśmy, było super :D , a jeśli chodzi o trasę wybrałem: Kraków - Kęty - Żywiec - Żylina- Bratysława - Budapeszt - Zagrzeb - Jablanac- Rab, wyszło ok. 1100 km.
Opłaty autostradowe:
Słowacja - miesięczna - 14 euro
Węgry - 2*4 dniowe - ok. 15 euro
Chorwacja - 13 euro w jedną stronę, czyli 26 euro w dwie (o ile mnie pamięć nie myli to 89 kun w jedną stronę.
prom Jablanac-Misniak - (samochód os.+2 osoby dorosłe +dziecko) w jedną stronę 17,90 euro , z powrotem płaciliśmy w kunach, cena ok 125 kun.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone