napisał(a) hydraulik_ » 19.08.2010 22:00
Janusz Bajcer napisał(a):Jako długoletni kempingowiec (z 20 letnim stażem) z tą opinia się nie zgodzę,
na dobrych kempingach też jest minimum wygód, oczywiście pod pewnymi warunkami: stacjonarny wysoki namiot, wygodny materac, pawilon ogrodowy, krzesełka, stolik, prąd na parceli ...... i kilka innych drobiazgów.
Tylko wtedy trzeba jechać swoim transportem, bo w podróż autostopem wszystkich potrzebnych rzeczy na kempingu na plecy się nie zabierze.
właśnie zauważyłem że na forum jest duże lobby campingowe i spodziewałem się takiej odpowiedzi
Dla mnie spanie pod namiotem nie jest straszne, ale jednak różnica w pewnych udogodnieniach jest; no i po tych urozmaiconych nocach pod namiotem w czasie podróży na kemping bym już chyba dziewczyny nie namówił nawet
Ja w Chorwacji spałem na kempingu tylko raz i moje wrażenia były nieciekawe, ale potem się dowiedziałem że trafiłem na średni kemping. To było rok temu przyjechaliśmy na rowerach na wyspę Krk i spaliśmy w pierwszej miejscowości na prawo po wjeździe na wyspę (Omisajl?). Niewiele taniej niż kwatera, warunki średnie i widoki industrialne
Ale z tego co potem słyszałem to raczej trudno to przebić na minus. Rano nam Czesi zaczęli trząść namiotem bo się nieświadomie rozbiliśmy tam gdzie oni parkowali swoją skodę ...
Piśka napisał(a):Wygodny materac zawsze można zmieścić do plecaka, wypróbowane
Może kiedyś ...
aga_manka napisał(a):Ale czad ! Taka adrenalina że hej, szkoda że już jestem taka "stara" bo następnym razem zabrałabym się chętnie z Wami
monia85 napisał(a):Wspaniała relacja z humorem
Melka napisał(a):Jednym tchem sie czyta-nic tylko gratulowac samozaparcia i udanej wycieczki
Masz sie czym chłopie chwalic
nemesis5 napisał(a):Jestem pod wrażeniem. Serdecznie gratuluję. Czytałam z zapartym tchem
Dzięki
Za to mogę powiedzieć że ostatni odcinek już się w połowie napisał, jak znajdę jeszcze czas to w weekend będzie.
Wiśnia2499 napisał(a):Co studiujesz, jeżeli mogę zapytać?
PS. Myślałeś, żeby wydać jakąś książkę podróżniczą, czy coś ? Bestseller gwarantowany
Studiuję typowy dla autorów książek podróżniczych kierunek czyli informatykę