Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kraków-Dubrownik od 29 zł?????

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ola i Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola i Marek » 10.04.2008 09:10

dzoony napisał(a):Bilety zamówiłem dzisiaj .Cena za 2os dorosłe i 2 dzieci 1218 zł.Miało być samochodem ale będzie samolotem.

Witam dzoony czy Ty lecisz centralwings bo szukam potwierdzenia ze dobrze zrobilam rezerwujac tam bilety Czytam teraz jakies forum i strasznie narzekaja na te linie
dzoony
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzoony » 10.04.2008 15:00

Tak lece Centralwings.Lotu do Dubrovnika nie odwołają dlatego,że jest to połączenie czarterowe(np.korzysta z niego Rainbow tours).Tym rejsem będą latały biura podróży i osoby ,które indywidualnie wykupiły bilety.Na stronie Centralwings jest napisan e,że kasują nie rentowne trasy i przerzucają się na czartery wakacyjne.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 10.04.2008 16:43

Sama jazda samochodem, nieważne jak daleko, już jest początkiem wakacji. No i smażyć się na słońcu to nudne, a tak na niektóre wycieczki jadę nawet 300 km! I wracam do "bazy": To super nieprzewidywalne i podniecające: nie wszystko można zaplanować, nie wszystko da się przewidzieć, czy pogoda czy droga czy inne przygody. To samo w sobie jest ciekawe. Tylko że trzeba mień klimę, bo inne rzeczy nie są tak konieczne jak dobry klimat wewnątrz!
Komodna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Komodna » 10.04.2008 17:47

MWN masz 100% racji. My też zawsze samochodem i zawsze w ciemno:-) Mam to szczęście że wszyscy lubimy jeździć samochodem i dzieciaki jakoś wytrzymują 8)
Pzdr
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 10.04.2008 19:56

No właśnie, na Chorwację tylko autko, ja nawet zaczęłam rozważać w tym roku samolot, bo nasza mała w sierpniu będzie mieć 9 miesięcy, ale jakoś nie mogę się do tego przekonać, a mój mąż stwierdził,że to wcale nie tak różowo, bo: do Krakowa trzeba dojechać,na tyle wcześniej,żeby zdążyć na odprawę, potem na lotnisku, potem w Dubrowniku też chwilę zejdzie zanim wyjdziemy z lotniska no i w jakiś sposób trzeba dojechać na miejsce pobytu, czyli gdybym wyjechała od razu autkiem, to już na północy Chorwacji będziemy.
A że lubimy "dziury zabite deskami", to samochód jest niezbędny.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.04.2008 20:38

Każdy środek lokomocji jest dobry aby dotrzeć nad Jadran

Obrazek
Ola i Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola i Marek » 11.04.2008 11:29

dzoony napisał(a):Tak lece Centralwings.Lotu do Dubrovnika nie odwołają dlatego,że jest to połączenie czarterowe(np.korzysta z niego Rainbow tours).Tym rejsem będą latały biura podróży i osoby ,które indywidualnie wykupiły bilety.Na stronie Centralwings jest napisan e,że kasują nie rentowne trasy i przerzucają się na czartery wakacyjne.

Bardzo dziekuje od razu mi lepiej :-) Jestem ciekawa czy kwatera wasza blisko lotniska czy musicie sie jeszcze potem gdzies dostac ?? bo my z Dubrovnika na Orebic
dzoony
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzoony » 11.04.2008 12:58

My prawdopodobnie pojedziemt do Mlini.Oczywiście jak zawsze w ciemno.Też kiedyś myśleliśmy o Pelsjacu ale połączenie z Dubrovnika nie jest ciekawe .Chyba 1 lub 2 połączenie dziennie a druga sparawa jedziemy z 3 letnią córką i na 100% wybierzemy coś blisko lotniska.
dzoony
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzoony » 11.04.2008 13:04

http://www.libertasdubrovnik.com
Sprawdź sam do Orebic 1 połączenie no chyba,że jeżdżą tam jeszcze inne firmy ale nic w necie o tym nie znalazłem.Jeszcze macie szanse zabrać się na Pelsjac z Rainbow Tours bo oni właśnie mają wczasy w Orebic,ale czy będą chcieli was wziąć(lub mieli wolne miejsca w autokarze) to inna bajka.
Ola i Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola i Marek » 11.04.2008 20:09

Dzieki o tym rainbow nie pomyslałam my lecimy z corka ktora nie bedzie miala jeszcze 2 latek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.04.2008 22:09

Do Orebica z Dubrownika jest kawałek a komunikacja autobusowa w Cro nie jest rozbudowana. No chyba że wynajmiecie auto na lotnisku ale to trochę kosztowne.
Przylecicie do Dubrovnika i nie będziecie chcieli go zobaczyć :?:
Jeśli kwatera nie zarezerwowana to może lepiej wybrać Cavtat

Obrazek
Ostatnio edytowano 13.04.2008 08:12 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 2 razy
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 13.04.2008 06:09

NO i nikt się nie czepia - spowszedniało?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.04.2008 08:02

volare77 napisał(a):NO i nikt się nie czepia - spowszedniało?

8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2008 08:15

volare77 napisał(a):NO i nikt się nie czepia - spowszedniało?

Już poprawiłem - przepraszam za wcześniejszą "literówkę" - zmieniłem klawiaturę i w nowej jest trochę inny rozstaw i układ czcionek - muszę przywyknąć :wink: :papa:
patriks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patriks » 18.04.2008 20:24

Według mnie jak na wyjazd to tylko autem, jesteśmy wtedy elastyczni i mobilni a z dziećmi inaczej sobie nie wyobrażam. Wyjeżdzaliśmy już ale w tym roku pod koniec czerwca pierwszy raz do Chorwacji no i za wytycznymi z forum cro.pl jedziemy w ciemno, mając obrane punkty docelowe. Będzie jak zawsze świetnie.

Pozdr
Patryk Jurczak
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Kraków-Dubrownik od 29 zł????? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone