m_cowboy napisał(a):Jeśli taki jest dramat na trasie do Chyżnego od Rabki (Spytkowice - Podwilk) to polecam objazd:
Zakopianką ok. 2 km dalej i za wiaduktem w Chabówce na Czarny Dunajec, przed C. Dunajcem w prawo na Pieniążkowice, Odrowąż, Piekielnik i dalej na Jabłonkę i Chyżne.
lub
Na C. Dunajec, Chochołów w prawo na Suchą Horę i Przejście graniczne na Słowację - dalej na Trstenę prosta droga.
drogomir napisał(a):edo napisał(a):W ciagu kilku lat przerobiłem wszystkie warianty, polecam Kraków-Chyżne-Słowacja-Budapeszt-Chorwacja. tak naprawde upierdliwy jest tylko odcinek krajowy, dalej jedzie się bardzo przyjemnie i szybko.
Potwierdzam
adamk3 napisał(a):drogomir napisał(a):edo napisał(a):W ciagu kilku lat przerobiłem wszystkie warianty, polecam Kraków-Chyżne-Słowacja-Budapeszt-Chorwacja. tak naprawde upierdliwy jest tylko odcinek krajowy, dalej jedzie się bardzo przyjemnie i szybko.
Potwierdzam
jechałeś ostatnio Rabka - Chyżne?
napisz
drogomir napisał(a):adamk3 napisał(a):drogomir napisał(a):edo napisał(a):W ciagu kilku lat przerobiłem wszystkie warianty, polecam Kraków-Chyżne-Słowacja-Budapeszt-Chorwacja. tak naprawde upierdliwy jest tylko odcinek krajowy, dalej jedzie się bardzo przyjemnie i szybko.
Potwierdzam
jechałeś ostatnio Rabka - Chyżne?
napisz
Jechałem w zeszłym roku to już było rozkopane trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość to będzie góra 15minut pamiętam że remontowali droge na Słowacji przy zjeździe z do Bańskie j Bystrzycy ale to był czerwiec 2008r jutro wyjeżdżam to po 10 września będę mógł coś więcej napisać.
adamk3 napisał(a):m_cowboy napisał(a):Jeśli taki jest dramat na trasie do Chyżnego od Rabki (Spytkowice - Podwilk) to polecam objazd:
Zakopianką ok. 2 km dalej i za wiaduktem w Chabówce na Czarny Dunajec, przed C. Dunajcem w prawo na Pieniążkowice, Odrowąż, Piekielnik i dalej na Jabłonkę i Chyżne.
lub
Na C. Dunajec, Chochołów w prawo na Suchą Horę i Przejście graniczne na Słowację - dalej na Trstenę prosta droga.
Witam, jechał ktoś w/w trasami?
pozdrav.
noyle napisał(a):adamk3 napisał(a):m_cowboy napisał(a):Jeśli taki jest dramat na trasie do Chyżnego od Rabki (Spytkowice - Podwilk) to polecam objazd:
lub
Witam, jechał ktoś w/w trasami?
pozdrav.
Jeżdżę codziennie (-;
Możesz jechać prosto z Zaborni na Chyżne generalnie 15-30 minut dłużnej niż normalnie.
Trasa przez Dunajec i Chochołów spokojna parę kilometrów dalej ale bez stresu.
mstomek napisał(a):Proponuję jechać przez Słowację i Węgry, ja właśnie wróciłem do Krakowa z Marusici (20 km od Makarskiej). Trasa ma długość ok. 1200 km z czego 850 km to autostrady. Mnie ta podróż zajęła 14 godz. Na autostradach nie przekraczałem 130 km/h.