Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kraj w Oceanii na grudniowe dni

W Australii żyje około 1500 rodzajów pająków, 4000 rodzajów mrówek i 350 rodzajów termitów. Australia jest domem dla 21 z 25 najbardziej jadowitych węży na świecie. Oceania obejmuje 14 krajów. Całkowita populacja kangurów wynosi obecnie prawie 50 milionów. Nowa Zelandia to jeden z trzech krajów na świecie, który posiada dwa oficjalne hymny narodowe. Autostrada nr 1 jest najdłuższą autostradą krajową na świecie. Ma około 14500 kilometrów długości.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 05.08.2024 09:44

Widoki z lotu cudo :hearts:
Ale Warszawa to mogła się bardziej postarać :lol: :lol: :lol: Deszcz ze sniegiem po tylu dniach w gorącej Australii??? Toż to musiało być straszne :bojesie: :bojesie: :bojesie:
Lodospady - no tak, jak sie zatęskniło za wodospadem trzeba sobie radzić :lol: :lol: :lol:

Piotrze - dzięki :cmok: Było absolunie pięknie :hearts: Znasz mnie już trochę - miastami mnie nie zachwyciłeś ale lasami, ptakami, wodą - absolutnie tak :hearts: :hearts: :hearts: :hearts:
Było ślicznie a teraz powiem: do następnego :papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 05.08.2024 16:55

Kapitańska Baba napisał(a):Widoki z lotu cudo :hearts:
Ale Warszawa to mogła się bardziej postarać :lol: :lol: :lol: Deszcz ze sniegiem po tylu dniach w gorącej Australii??? Toż to musiało być straszne :bojesie: :bojesie: :bojesie:
Lodospady - no tak, jak sie zatęskniło za wodospadem trzeba sobie radzić :lol: :lol: :lol:

To było bardzo mocne doznanie :tak: , ale do przeżycia - mieszkamy , gdzie mieszkamy :mg:

Kapitańska Baba napisał(a):Piotrze - dzięki :cmok:
Było ślicznie a teraz powiem: do następnego :papa:

Dziękuję za Twoją obecność i komentarze :proszedzieki:
Do następnego :cmok:

Pozdrawiam
Piotr
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 06.08.2024 18:22

Dzięki Piotrze za relację z tego odległego kraju.
Pięknie tam jest i chciałoby się te miejsca zobaczyć na żywo, ale ja zapewne tam nie zawitam, chyba że wygram w lotto :oczko_usmiech:.
AgaGy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaGy » 06.08.2024 19:30

I ja z przyczajki czytałam relację, bo tak jak pisałam na początku, mąż obiecał, że zabierze nas do Australii, więc muszę wiedzieć z czym się to je :tak: Dziękuję więc pięknie za relacje, bo dużo pięknych rzeczy pokazałeś.
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 07.08.2024 08:34

Ja również dziękuję za wspaniałą relację. Czytałam z doskoku i partiami. Jeszcze trochę końcowych odcinków mi zostało ale to nic - kiedyś nadrobię. Mam nadzieję, że zanim dotrę do Australii :rotfl: .
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 08.08.2024 20:55

megidh napisał(a):Dzięki Piotrze za relację z tego odległego kraju.

Przepraszam , że z opóźnieniem :oops: ale bardzo dziękuję za Twoją obecność i komentarze :proszedzieki:

megidh napisał(a):Pięknie tam jest i chciałoby się te miejsca zobaczyć na żywo, ale ja zapewne tam nie zawitam, chyba że wygram w lotto :oczko_usmiech:.

Da się bez wygranej w lotto , ale z wygraną będzie znacznie łatwiej :tak: , dlatego szczerze życzę dużej wygranej i wspaniałych wyjazdów :D

Pozdrawiam
Piotr
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 08.08.2024 21:06

AgaGy napisał(a):I ja z przyczajki czytałam relację, bo tak jak pisałam na początku, mąż obiecał, że zabierze nas do Australii, więc muszę wiedzieć z czym się to je :tak: Dziękuję więc pięknie za relacje, bo dużo pięknych rzeczy pokazałeś.

Proponowałbym z mocno schłodzonym białym winem , bo dość ciepło tam gdy u nas zima :mg:

Dziękuję za obecność , mam nadzieję że chociaż troszkę moja relacja pomogła

Pozdrawiam
Piotr
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 08.08.2024 21:30

Aglaia napisał(a):Ja również dziękuję za wspaniałą relację. Czytałam z doskoku i partiami. Jeszcze trochę końcowych odcinków mi zostało ale to nic - kiedyś nadrobię. Mam nadzieję, że zanim dotrę do Australii :rotfl: .

Dziękuję za obecność i życzę miłej ( mam nadzieję ) lektury :proszedzieki:

Pozdrawim
Piotr
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 13.08.2024 21:01

Dziękuję za cudowną egzotyczną przygodę, którą udało mi się z Wami przeżyć :D . Nie ważne, że tylko wirtualnie, i tak było wspaniale 8) :!:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 19.08.2024 22:42

dangol napisał(a):Dziękuję za cudowną egzotyczną przygodę, którą udało mi się z Wami przeżyć :D . Nie ważne, że tylko wirtualnie, i tak było wspaniale 8) :!:

Danusiu , przede wszystkim przepraszam że odpowiadam z tak dużym opóźnieniem :oops:

Bardzo miło mi było gościć Cię w tej relacji , dziękuję za obecność i komentarze :proszedzieki:
Australia była naszą najodleglejszą , największą i najbardziej egzotyczną wyprawą turystyczną jak do tej pory i wydaje mi się , że z uwagi na "ciężar peselu" , który nie pomaga w wielogodzinnych lotach tak już pozostanie . . . :oczko: :tak:

Pozdrawiam
Piotr
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 02.09.2024 16:18

Kiedyś też myślałem o tamtym kierunku, chociaż bardziej mnie nęcą nieco dziksze, wspaniałe krajobrazy, które nadal z wielką przyjemnością oglądam w różnych programach. Jednak teraz już jestem za stary na takie dalekie podróże.
Miło mi się również podążało razem z Tobą.

Pozdrawiam,
Wojtek
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 02.09.2024 23:14

Miło mi , że znalazłeś czas na moją relację z Australii pisaną po latach , tym bardziej że zdaję sobie sprawę z wielu w niej niedoskonałości - nie dotyczy to tylko zdjęć :oczko_usmiech:
Również z wielką przyjemnością śledzę programy z różnych bardziej lub mniej egzotycznych , ciekawych i pięknych miejsc na świecie , coraz częściej łapiąc się na tym , że nawet nie planuję tam odwiedzin . . . Cóż , czas nie stoi w miejscu , długie podróże męczą , ale ciekawość świata nie słabnie :D

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia strona

Powrót do Australia