Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KradzieŻe Na Campach ???

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dario75
Podróżnik
KradzieŻe Na Campach ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario75 » 05.08.2003 14:49

Za tydzień jade zwiedzić Chorwacje i będę korzystał na pewno z kilku campów.Ponieważ jest to moja pierwsza wyprawa pod namioty chciałbym zapytać czy ktoś doświadczył na jakimś campie nieprzyjemności "zniknięcia" jakiś rzeczy, ubrań z namiotów.Czy może nie ma co obawiać się że podczas pobytu na plaży czy wycieczki krajoznawczej ktoś "zaopiekuje" się zawartością mojego namiotu.

Pozdrawiam Dario
gladiatrix_24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gladiatrix_24 » 05.08.2003 14:52

tez sie wybieram pierwszy raz i mam ten sam problem - biore duzo sprzetu wartosciowego ale z info na forum mozna byc spokojnym - kradzieze to rzadkosc - sam nie chce tego doswiadczyc - mimo to radze jednak uwazac - nie wiem moze jest cos w stylu skrytek na kluczyk - moze sie myle
licze jednak ze wroce z tym z czym wyjechalem
Olo100
Globtroter
KradzieŻe Na Campach ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo100 » 05.08.2003 16:02

Byłem prawie dwa tygodnie na kempingu i przez ten czas samochód ani razu nie był zamykany. Sporo rzeczy lezało w namiocie i na stoliku obok namiotu. Można było zostawić 100 euro na stole i miałeś pewność że na drugi dzień będzie. No ale wszystko zależy gdzie i z jakim towarzystwem będzie się mieszkać...
Pozdrawiam
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 06.08.2003 11:23

mielismy kiedys tako przygode ze znajomymi
szykowalismy sie na plaze ,ogólny rozgardiasz12 osób kazdy cos tam targa szuka zapomina ale spakowalismy sie i pojechalismy na plaze wracamy popoludniu i co wlascice kampu zatrzymuje nas na poczatku wjazdu i wrecza portfel z kasa jednego z naszych znajomych kasa co do zlotóweczki i wiecie kto ja znalazl i oddal ??????????????????????
mlody polak (ostrzyzony na lyso)niech wszystkim innym oceniajacym po wygladzie ludziom bedzie lyso ja juz tego nie robie
pozdrawiam :D
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 06.08.2003 12:34

Odpukać, ale jeszce nic na Chorwackim kampie nie straciliśmy. jednak tak jak napisał ktoś wyżej - wszystko zalezy od tego KTO akurat na kampie się zatrzymał. Jeśli masz coś bardzo cennego to masz dwa wyjścia:a/ skrytka (są prawie na kazdym kampie), b/ rozbić namiot koło starszych austriaków lub niemców - dużo przesiadują przed swoimi przyczepami i są lepsi od tresowanego Cerbera :wink:
rafaoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafaoo » 06.08.2003 21:36

Nam też na campie nic nie zginęło, ale chcę podzielić się jedną historią - pewnego razu jedna Bośniaczka "pożyczyła" (oczywiście bez pytania) sobie nasz garnek; na drugi dzień zauważyłem ją w kuchni jak myje naczynia, wśród nich był już umyty nasz garnek a w nim włożone sztućce owej Bośniaczki. Na moje pytanie dlaczgo zabrała nasze naczynie, to z tego co zrozumiałem powiedziała, że to nie ona a sztućce sobie tam włożyła bo nie miała nic pod ręką. Co za naród :evil:
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 07.08.2003 07:42

Jeszcze nie spotkałem nikogo, komu by coś na kampie w cro zginęło. Mój samochód stał cały czas otwarty z pootwieranymi oknami. W namiocie był zawsze portfel, dokumenty, aparat cyfrowy i klucze od auta. Namioty też cały czas były pootwierane.

Oczywiście może się coś nieprzyjemnego zdarzyć, ale szansa raczej niewielka. Na naszym ulubionym kampie ludzie (Niemcy, Holendrzy, Austriacy) są co roku całymi rodzinami w tych samych miejscach od 10-20 lat, znają sie doskonale i na pewno by zareagowali, jak by ktoś obcy się koło naszych namiotów kręcił.
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 07.08.2003 13:38

Myśmy mieli wszystko na wierzchu oprócz dokumentów i nic nam nigdy nie zginęło np aparat foto.wisiał na drzewie itd... pozdr.!!!
petris
Cromaniak
zlodxiejstwo na kampie .

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 07.08.2003 14:28

przy prysznicu powiesił moj maz zegarek.Nic nie nienormalnego, zawsze to robimy zawieszajacz rzeczy ,aby nie zmokły.Po przyjsciu do przyczepy ca 5 mniut zegarek znikał.Moze ktos sie zapomniał ,to bylo w czerwcu na camp. Suticla w Podgorze, moze ktos sie zapomnial i oddał recepcja była powiadomiona.Moj pierscionek na camp Indie w Baniole kolo Puli lezal trzy dni.przyniosła mi go Holenderka która widziala go na moim palcu.Był z malym brylancikiem.Przez poprzednie lata do 1985 r. nidgy nam nic nie zginelo,chociaz wyplywamy łódka na caly dzien.
Zibi2

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibi2 » 07.08.2003 15:01

z braku ladowarki samochodowej zostawialem telefon wart 2500zł w łazienkach na campie U Pecia kolo dubrownika i w Omiśu na campie Lisciana nikt sie nim nie zainteresowal czego i wam zycze -pozdrawiam
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 07.08.2003 15:21

Raz suszyłem 100 kun na plaży (zapomniałem że są w kieszeni od spodenek i poszedłem się kąpać :) ). Nagle zaczął wiać wiatr i nie zauważyłem że mi je zwiało. Jakiś Włoch je złapał i zaczął chodzić po plaży i pytać czyje to. W końcu ktoś pokazał na mnie palcem, że to chyba moje było. A przecież każdy mógł powiedzieć że to jego...
Później już sprawdzałem czy czasem czego nie mam w kieszeniach :lol:
Jeszcze jedno co zauważyłem: pełno ludzi nosi telefony zawieszone na szyi. Ciekaw jestem jak długo bym go miał jakbym tak sobie zawiesił jakiś drogi telefon i przeszedł się po swoim mieście...
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 08.08.2003 09:55

Zibi2 napisał(a):z braku ladowarki samochodowej zostawialem telefon wart 2500zł w łazienkach na campie U Pecia kolo dubrownika i w Omiśu na campie Lisciana nikt sie nim nie zainteresowal czego i wam zycze -pozdrawiam

zibi mam nadzieje ze bedziesz w tym roku na peci ja tam juz sie szykuje bede kolo 20 sierpnia goraco pozdrawiam jacek
emes
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emes » 10.08.2003 13:09

Wiem, ze moja odpowiedz jest troche nie na temat, ale...

Zanim wybralem sie do Chorwacji pod namiot (w tym roku) kilka razy plywalem tam na sporych jachtach. W sumie kilka tygodni. Nigdy nie zamykalismy jachtu, a nasze samochody staly sobie na publicznym parkingu przez caly czas zeglugi.

Nigdy nic nie zginelo! :lol:

W jachtach czesto zostawianych na wiele godzin zostawaly dokumenty, kamery, aparaty fotograficzne, cala nawigacyjne elektronika. Nie wspominajac o prywatnych gratach. Czesto zostawialismy suszace sie na relingu graty do nurkowania - pianki i jackety. Wazne jest to, ze nie zawsze jacht stal w marinie - czesto byly to byle jakie nabrzeza miejskie. Kiedys zostawilem na pokladzie aparat (skleroza?), ktory po powrocie znalazlem w kabinie - ktos go schowal, zeby go slonce nie zalatwilo... I na pewno nie byl to nikt z zalogi! Sprawdzalem.

Mysle, ze po moich kilkuletnich doswiadczeniach moge z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic - w Chorwacji prawie nie istnieje zjawisko kradziezy.
Croatia
A propos kradzieży

Nieprzeczytany postnapisał(a) Croatia » 14.08.2003 10:09

W zeszłym roku byliśmy na sympatycznym kampie Tri Zala ( Korcula). Informacji udzielała nam młoda córka włascicieli ( gdzie łazienka, kuchnia itp.) i na końcu mówi, ze jak zejdziemy na plażę ( kamp miał swoją plażę) to po lewej stronie jest taki kamienny barek z lodówkami i tam znajdziemy piwa i napoje. Jesli mamy na cos ochote, to mozemy brać i wpisać ilość wziętych napojów do zeszytu. Ona zbiera pieniadze za wypite napoje na końcu tygodnia. Oczywiscie nikt tego nie pilnował.
Czujecie coś takiego u nas? Nie dość, że opróżniliby wszystkie butelki, zeszyt pusty, to pewnikiem i lodówki by wywieźli!!!!
W Chorwacji jest super i wszyscy mają tu rację - nic Ci nie ukradną!
Miłego wypoczynku, ja tez tam jadę już jutro!
emes
Odkrywca
Re: A propos kradzieży

Nieprzeczytany postnapisał(a) emes » 14.08.2003 10:22

Croatia napisał(a):W zeszłym roku byliśmy na sympatycznym kampie Tri Zala ( Korcula). Informacji udzielała nam młoda córka włascicieli ( gdzie łazienka, kuchnia itp.) i na końcu mówi, ze jak zejdziemy na plażę ( kamp miał swoją plażę) to po lewej stronie jest taki kamienny barek z lodówkami i tam znajdziemy piwa i napoje. Jesli mamy na cos ochote, to mozemy brać i wpisać ilość wziętych napojów do zeszytu. Ona zbiera pieniadze za wypite napoje na końcu tygodnia. Oczywiscie nikt tego nie pilnował.
Czujecie coś takiego u nas? Nie dość, że opróżniliby wszystkie butelki, zeszyt pusty, to pewnikiem i lodówki by wywieźli!!!!
W Chorwacji jest super i wszyscy mają tu rację - nic Ci nie ukradną!
Miłego wypoczynku, ja tez tam jadę już jutro!

Eeeee tam zeszyt pusty. Zeszyt tez by zniknal :lol: A kamienie z murku wywiezli by na budowe domku :lol:

Moglaby tez zniknac woda z morza - jest slona i nadaje sie na gotowanie ziemniakow...
Następna strona

Powrót do Kempingi

KradzieŻe Na Campach ???
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone