Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KradzieŻe Na Campach ???

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Docent
Korki?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Docent » 14.08.2003 13:02

Wyglada na to, ze cale mnostwo nas - milosnikow Chorwacji - bedzie jutro jechac obok siebie na poludnie :-)
dario75
Podróżnik
DziĘkuje !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario75 » 14.08.2003 13:26

Wielkie dzięki za wszystkie info.Już po mału zaczynam się pakować bo w niedziele w końcu wyruszamy.Widze że nie ma co się obawiać o nieprzyjemności związane z kradzieżą tak więc w tym temacie jestem teraz spokojny.Jeszcze raz dziękuje za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie a wszystkim którzy teraz wybierają się do Chorwacji życze wspaniałych wakacji Może na którymś z campów się spotkamy.

Pozdrowienia znad morza ... jeszcze bałtyckiego
koles

Nieprzeczytany postnapisał(a) koles » 18.08.2003 10:45

Ostatnio bylem swiadkiem pogoni za zlodziejem.
Mlody chorwat chcial ukrasc silnik spalinowy do pontonu.
Niestety nakryli go zawiadomilo odsuge kampingu ta go złapala po niemalej gonitwie a potem oprali dosc porzadnie a dopiero na kocu zawiadomili policje.
Poza tym to ")" kradzierzy.
krzyso
Podróżnik
moze nie dokładnie na temat

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyso » 18.08.2003 10:59

W zeszłym roku płynęliśmy stateczkiem na Korculę . Jeden z marynarzy podjechał w ostatniej chili przed odpłynięciem na skuterku na takim betonowym pirsie i tam go zostawił . Jak przypłyneliśmy - to skuter stał! Nikt go nie wrzucił do wody - nie mówięc już o kradzieży.
Pozdrawiam.
Melek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melek » 19.08.2003 08:56

Na kempingu Strasko na wyspie Pag , Niemców rozbitych kolo nas okradli, z tego co zdolalismy sie dowiedziec zostawili samochod otwarty , ukradli chyba tylko pieniadze (tego nie jestem pewien).Przykro nam bylo gdy sie pakowali i wyjezdzali do domu.Od tego czasu wszystko zamykalismy w samochodzie. Pech?
Pozdr.
spike27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) spike27 » 10.09.2003 03:04

Z mego doświadczenia wiem, że kradzieże na kampingach to rzadkość, jednakże zalecam ostrożnośc i "dmuchanie na zimne"- po co kusic los. Z prykrościa jednak musze stwierdzić, że podczas 3 lat byłem świadkiem tylko jednej afery związanej z kradzieżą, której bohaterem był polak. :oops:
Docent
Turysta
Kradzieze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Docent » 10.09.2003 11:46

Bylem w sierpniu na kempingach w Primosten, Plitvicach
i w Jagodnej na Hvarze.
Zostawialem wszystko na cale dnie w namiocie - telefon, kase, etc.
Nic nie zginelo przez 2 tygodnie :)

Pozdr.
Przemek/Docent
DarekJ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 10.09.2003 14:03

Podczas pobytu w Prapratno w toalecie zostawiem pastę i szczoteczkę aby wejść na chwilę do WC. Po powrocie pasta zniknęla a szczoteczka zostala. Pasta byla nowka i droga i o pomylce raczej nie ma mowy.
Poza tym przez 3 razy w HR i nie spotkalem sie z zadną kradzieżą.
[/list]
emes
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emes » 10.09.2003 16:51

DarekJ napisał(a):Podczas pobytu w Prapratno w toalecie zostawiem pastę i szczoteczkę aby wejść na chwilę do WC. Po powrocie pasta zniknęla a szczoteczka zostala. Pasta byla nowka i droga i o pomylce raczej nie ma mowy.
Poza tym przez 3 razy w HR i nie spotkalem sie z zadną kradzieżą.
[/list]

Znaczy to, ze nie byla to kradziez :lol: Wspomogles potrzebujacego. Pomysl jaki to zaszczyt - dzieki Tobie jakis gosc nie pogubi zebow :D
DarekJ
Odkrywca
Pasta do zębów

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 11.09.2003 07:29

Znaczy to, ze nie byla to kradziez :lol: Wspomogles potrzebujacego. Pomysl jaki to zaszczyt - dzieki Tobie jakis gosc nie pogubi zebow :D

Tak też myślałem z cichą nadzieją że jak był w potrzebie (na zdrowie jego zębom ! :D ) i pożyczył, to na drugi dzień może odda w tym samym miejscu...
emes
Odkrywca
Re: Pasta do zębów

Nieprzeczytany postnapisał(a) emes » 11.09.2003 09:35

DarekJ napisał(a):

Tak też myślałem z cichą nadzieją że jak był w potrzebie (na zdrowie jego zębom ! :D ) i pożyczył, to na drugi dzień może odda w tym samym miejscu...

Wiesz, moze znalazlo sie wiecej potrzebujacych i ten pierwszy nie umial odmowic... :lol:
Lastovo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 17.01.2004 12:37

jacek gryczewski napisał(a):mielismy kiedys tako przygode ze znajomymi
szykowalismy sie na plaze ,ogólny rozgardiasz12 osób kazdy cos tam targa szuka zapomina ale spakowalismy sie i pojechalismy na plaze wracamy popoludniu i co wlascice kampu zatrzymuje nas na poczatku wjazdu i wrecza portfel z kasa jednego z naszych znajomych kasa co do zlotóweczki i wiecie kto ja znalazl i oddal ??????????????????????
mlody polak (ostrzyzony na lyso)niech wszystkim innym oceniajacym po wygladzie ludziom bedzie lyso ja juz tego nie robie
pozdrawiam :D

Co Ty masz do łysych Polaków? :-) Ja od kilku lat mam farta i znajduję czyjeś portfele - zawsze z kasą i dokumenatami, więc zawsze oddaję (miałem już takie znaleziska trzy razy w Polsce i raz we Włoszech). No, fart niebywały.

A jak ostatni raz - jesienią 2003 - znalazłem na Centralnym w Warszawie portmonetkę bez dokumentów i nie było jej komu oddać, to w środku było tylko 1,50 zł.....

Pozdrawiam
Krzysztof
www.lastovo.prv.pl - moja witryna o zapomnianej wyspie Dalmacji
Lastovo
Croentuzjasta
Gdzie bezpieczniej

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 17.01.2004 12:46

A wracając do głównego wątku - chyba najbezpieczniej jest w małych miejscowościach, gdzie siedzą głównie tubylcy, a turystów i elementu napływowego jest mało.

Na Lastovie samochody stoją z uchylonymi szybami, a gdy poprosiłem naszego gospodarza o klucz do pokoju, to zrobił duże oczy ("klucz?? chyba gdzieś mamy..."). Jak mieliśmy wracać na stały ląd (a prom o 4.30 rano), to w ogóle nasz Luka chciał nam pożyczyć swojego rozklekotanego dostawczaka ("....a zostawisz w porcie, po południu sobie odbiorę...:).

Pozdrawiam
Krzysztof
www.lastovo.prv.pl - moja strona w chorwackiej wyspie Lastovo
Lastovo
Croentuzjasta
Kradzieże

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 17.01.2004 12:49

Podczas mojego pobytu na Hvarze w 1999 złodzieje skroili dwie babki w hotelu Pharos - mieszkały na parterze, w nocy złodzieje weszli przez otwarty balkon. Złodziej może być WSZĘDZIE.
januszpaszek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) januszpaszek » 13.02.2004 02:02

Od kilku lat jeżdzimy do CRO i nic nam nigdy /odpukać w niemalowane/ nie skradziono pomimo, że też zostawialiśmy auto otwarte z tv, kamerą ,pieniędzmi. Byliśmy na campach w Puli, NV, Crikvenicy, Biogradzie n/Moru, Omisiu. A tak a propos, pytamy Chorwata na campingu w m.Duce koło Omisia, dlaczego u was tak dużo policji? Facet mówi,że dla bezpieczeństwa dolarów i euro, które im przywozimy. Może jest to odpowiedż, dlaczego jest tak bezpiecznie...................
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

KradzieŻe Na Campach ??? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies