Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KradzieŻe Na Campach ???

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Docent
Korki?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Docent » 14.08.2003 12:02

Wyglada na to, ze cale mnostwo nas - milosnikow Chorwacji - bedzie jutro jechac obok siebie na poludnie :-)
dario75
Podróżnik
DziĘkuje !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario75 » 14.08.2003 12:26

Wielkie dzięki za wszystkie info.Już po mału zaczynam się pakować bo w niedziele w końcu wyruszamy.Widze że nie ma co się obawiać o nieprzyjemności związane z kradzieżą tak więc w tym temacie jestem teraz spokojny.Jeszcze raz dziękuje za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie a wszystkim którzy teraz wybierają się do Chorwacji życze wspaniałych wakacji Może na którymś z campów się spotkamy.

Pozdrowienia znad morza ... jeszcze bałtyckiego
koles

Nieprzeczytany postnapisał(a) koles » 18.08.2003 09:45

Ostatnio bylem swiadkiem pogoni za zlodziejem.
Mlody chorwat chcial ukrasc silnik spalinowy do pontonu.
Niestety nakryli go zawiadomilo odsuge kampingu ta go złapala po niemalej gonitwie a potem oprali dosc porzadnie a dopiero na kocu zawiadomili policje.
Poza tym to ")" kradzierzy.
krzyso
Podróżnik
moze nie dokładnie na temat

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyso » 18.08.2003 09:59

W zeszłym roku płynęliśmy stateczkiem na Korculę . Jeden z marynarzy podjechał w ostatniej chili przed odpłynięciem na skuterku na takim betonowym pirsie i tam go zostawił . Jak przypłyneliśmy - to skuter stał! Nikt go nie wrzucił do wody - nie mówięc już o kradzieży.
Pozdrawiam.
Melek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melek » 19.08.2003 07:56

Na kempingu Strasko na wyspie Pag , Niemców rozbitych kolo nas okradli, z tego co zdolalismy sie dowiedziec zostawili samochod otwarty , ukradli chyba tylko pieniadze (tego nie jestem pewien).Przykro nam bylo gdy sie pakowali i wyjezdzali do domu.Od tego czasu wszystko zamykalismy w samochodzie. Pech?
Pozdr.
spike27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) spike27 » 10.09.2003 02:04

Z mego doświadczenia wiem, że kradzieże na kampingach to rzadkość, jednakże zalecam ostrożnośc i "dmuchanie na zimne"- po co kusic los. Z prykrościa jednak musze stwierdzić, że podczas 3 lat byłem świadkiem tylko jednej afery związanej z kradzieżą, której bohaterem był polak. :oops:
Docent
Turysta
Kradzieze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Docent » 10.09.2003 10:46

Bylem w sierpniu na kempingach w Primosten, Plitvicach
i w Jagodnej na Hvarze.
Zostawialem wszystko na cale dnie w namiocie - telefon, kase, etc.
Nic nie zginelo przez 2 tygodnie :)

Pozdr.
Przemek/Docent
DarekJ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 10.09.2003 13:03

Podczas pobytu w Prapratno w toalecie zostawiem pastę i szczoteczkę aby wejść na chwilę do WC. Po powrocie pasta zniknęla a szczoteczka zostala. Pasta byla nowka i droga i o pomylce raczej nie ma mowy.
Poza tym przez 3 razy w HR i nie spotkalem sie z zadną kradzieżą.
[/list]
emes
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emes » 10.09.2003 15:51

DarekJ napisał(a):Podczas pobytu w Prapratno w toalecie zostawiem pastę i szczoteczkę aby wejść na chwilę do WC. Po powrocie pasta zniknęla a szczoteczka zostala. Pasta byla nowka i droga i o pomylce raczej nie ma mowy.
Poza tym przez 3 razy w HR i nie spotkalem sie z zadną kradzieżą.
[/list]

Znaczy to, ze nie byla to kradziez :lol: Wspomogles potrzebujacego. Pomysl jaki to zaszczyt - dzieki Tobie jakis gosc nie pogubi zebow :D
DarekJ
Odkrywca
Pasta do zębów

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 11.09.2003 06:29

Znaczy to, ze nie byla to kradziez :lol: Wspomogles potrzebujacego. Pomysl jaki to zaszczyt - dzieki Tobie jakis gosc nie pogubi zebow :D

Tak też myślałem z cichą nadzieją że jak był w potrzebie (na zdrowie jego zębom ! :D ) i pożyczył, to na drugi dzień może odda w tym samym miejscu...
emes
Odkrywca
Re: Pasta do zębów

Nieprzeczytany postnapisał(a) emes » 11.09.2003 08:35

DarekJ napisał(a):

Tak też myślałem z cichą nadzieją że jak był w potrzebie (na zdrowie jego zębom ! :D ) i pożyczył, to na drugi dzień może odda w tym samym miejscu...

Wiesz, moze znalazlo sie wiecej potrzebujacych i ten pierwszy nie umial odmowic... :lol:
Lastovo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 17.01.2004 11:37

jacek gryczewski napisał(a):mielismy kiedys tako przygode ze znajomymi
szykowalismy sie na plaze ,ogólny rozgardiasz12 osób kazdy cos tam targa szuka zapomina ale spakowalismy sie i pojechalismy na plaze wracamy popoludniu i co wlascice kampu zatrzymuje nas na poczatku wjazdu i wrecza portfel z kasa jednego z naszych znajomych kasa co do zlotóweczki i wiecie kto ja znalazl i oddal ??????????????????????
mlody polak (ostrzyzony na lyso)niech wszystkim innym oceniajacym po wygladzie ludziom bedzie lyso ja juz tego nie robie
pozdrawiam :D

Co Ty masz do łysych Polaków? :-) Ja od kilku lat mam farta i znajduję czyjeś portfele - zawsze z kasą i dokumenatami, więc zawsze oddaję (miałem już takie znaleziska trzy razy w Polsce i raz we Włoszech). No, fart niebywały.

A jak ostatni raz - jesienią 2003 - znalazłem na Centralnym w Warszawie portmonetkę bez dokumentów i nie było jej komu oddać, to w środku było tylko 1,50 zł.....

Pozdrawiam
Krzysztof
www.lastovo.prv.pl - moja witryna o zapomnianej wyspie Dalmacji
Lastovo
Croentuzjasta
Gdzie bezpieczniej

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 17.01.2004 11:46

A wracając do głównego wątku - chyba najbezpieczniej jest w małych miejscowościach, gdzie siedzą głównie tubylcy, a turystów i elementu napływowego jest mało.

Na Lastovie samochody stoją z uchylonymi szybami, a gdy poprosiłem naszego gospodarza o klucz do pokoju, to zrobił duże oczy ("klucz?? chyba gdzieś mamy..."). Jak mieliśmy wracać na stały ląd (a prom o 4.30 rano), to w ogóle nasz Luka chciał nam pożyczyć swojego rozklekotanego dostawczaka ("....a zostawisz w porcie, po południu sobie odbiorę...:).

Pozdrawiam
Krzysztof
www.lastovo.prv.pl - moja strona w chorwackiej wyspie Lastovo
Lastovo
Croentuzjasta
Kradzieże

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 17.01.2004 11:49

Podczas mojego pobytu na Hvarze w 1999 złodzieje skroili dwie babki w hotelu Pharos - mieszkały na parterze, w nocy złodzieje weszli przez otwarty balkon. Złodziej może być WSZĘDZIE.
januszpaszek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) januszpaszek » 13.02.2004 01:02

Od kilku lat jeżdzimy do CRO i nic nam nigdy /odpukać w niemalowane/ nie skradziono pomimo, że też zostawialiśmy auto otwarte z tv, kamerą ,pieniędzmi. Byliśmy na campach w Puli, NV, Crikvenicy, Biogradzie n/Moru, Omisiu. A tak a propos, pytamy Chorwata na campingu w m.Duce koło Omisia, dlaczego u was tak dużo policji? Facet mówi,że dla bezpieczeństwa dolarów i euro, które im przywozimy. Może jest to odpowiedż, dlaczego jest tak bezpiecznie...................
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

KradzieŻe Na Campach ??? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone