Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
ewwwa napisał(a):super, super. Czytałam kiedyś relacje Taurusa i strasznie chciałam pojechać na Lefkadę ale moje zamiary skutecznie ostudziła druga połowa Może po oglądnięciu Twojej relacji jednak da się przekonać
Moja druga połowa też nie chciała poza Cro jeździć ale ją zbajerowałem grecką biżuterią ze złota (w rzeczywistości pomalowane srebro), zdjęciami morza i nagraniem cykad
Teraz to wakacje i emerytura tylko tam!
A Cro awaryjnie jak w tym roku, ze względu na moje zdrowie.
Idę leczyć depresję po fotkach Kowala - w Gdyni mgła i buro-sinego morza nie widać, słońca zresztą też.
Z dużym zaciekawieniem czytam Twoja relację jak i relacje poprzedników z wyprawy na wyspy Jońskie ponieważ pod koniec sierpnia tego roku także wybieram się na Lefkadę i później dalej na Pelenopez. Mam pytanie - jedno z pierwszych jak podejrzewam - ile kosztuje prom na Kefalonie z Lefkady.
..dzisio , co by nie było ze tu jyno lezymy bzuchami do wyrchu i pijomy nalywki ,zrobili my se z rana wyciecke , drugi roz łobjechali my zaś całom wyspe , zaglondnyli my na wodospady w Nidri, Poros a po połedniu zalegli my na Katshimie..
pore fotek my cykli to Wom pokozymy
w drodze na Waterfall Nidri
rzeczka
wodospad w Nidri
było piknie!
następnie pojechaliśmy do Poros na Frapę i Mythosa
Poros Beach
frapka na Poros Beach
..było piknie godom Wom Hej!..
teraz pzerwa na drinola i bedzie jesce pore z dzisiejsego dzionka!
ale wkleje reste z dziśka bo juz nom je fajnie ( jo wypiył tzi) a potym moge jakich gupot napisać
"potym my se pojechali do knajpki nad nasym domkiym na musake i małe smazone rybki"
"potym my se jedli taki łowoce prosto z dzewa co rosło pzed tawernom!"
"az w pewnym momyncie ciśniyni mi skocyło bo nad nasym łośrodkiym pojawił sie spadochroniaz, to my biegusiym do Leona ,bo boli my sie co by nom zapasów na dzisejsy wiecorek integracyjny nie łopruznił, ale na scynści syćkie nalywki nie zostały rusone!
" a po połedniu my se pojechali wymocyć pyrdele na Kathismie ,wydzierzeli my tzi godziny bo hyc sie zrobił strasny "
Kathisma na Lefkadzie
miszcz
"teraz se idym naloć cwortego drinola,zapolym se papiyroska ,legnym se po palme i bede se maził ło niebieskich migdałach , bo tak lubie
"kciołem Wom cyknoć zachód słonecka"
ale nie umiym tego robić, na zime zapisuje sie na kurs fotograficny!"
poprawie sie
"juz sie chowie pod stół , jak to łobocom Kolezanki i Kolegi z działu foto , ale tak jak łobiecołech bede sie łucył, chocioz wicie jak nauka pzichodzi na starość!"