No to golónka już dowóm peklować, a czy to bydzie piyrszego, czy kapke dali to już je jedno.
Cosi sie mi widzi, że jakisi rapacholin bydzie w użyciu.., ale niech tam... sranda musi być
krispinus napisał(a):No to golónka już dowóm peklować, a czy to bydzie piyrszego, czy kapke dali to już je jedno.
Cosi sie mi widzi, że jakisi rapacholin bydzie w użyciu.., ale niech tam... sranda musi być
beret napisał(a):czemu ja dopiero teraz trafiłem na twoje relacje? przeczytałem wszystko od dechy do dechy i już wiemy! białostocka ekipa w sile 8 osób w lipcu bieżącego roku melduje się na Lefkadzie!
A teraz pare pytań:
- czy jest opcja dojazdu na najpiękniejsze plaże wyspy innym środkiem transportu niż własny? bo wiadomo słoneczko, dziewczynki to i browarek jakiś by się przydał...
- którą miejscowość obrać za punkt docelowy? vassiliki czy agios? w pobliżu , której z tych miejscowości znajdują się lepsze , ładniejsze, łatwiej dostępne plaże?
- na lefkade mostem czy podmorskim tunelem?
Za wszelkie rady będe super wdzięczny Nasz pobyt planujemy rozbić na dwie częścim, pierwsza to właśnie Lefkada a potem hoooop do Albanii odwiedzić Ksamil i sprawdzić czy w przeciągu dwóch lat nic sie nie zmieniło.
pozdrawiam i wszystkie porady, wskazówki będą mile widziane
iwo16 napisał(a):Dziękujemy za świetną relację, która pomogła nam w planowaniu naszej pierwszej wyprawy do Grecji w tym roku. W oparciu o Wasze opisy, zwiedzamy wyspy jońskie od dołu do góry, zaczęliśmy do Zakinthos potem Kefalonia i na końcu Lefkada.
W środę kończymy pobyt w Mikros Gialos na Lefkadzie i wracamy do domu. Na Kefaloni mieszkaliśmy u Fotini i Spirosa, w tym samym miejscu co Wy. Fotini i Spiros Was pamiętają i pozdrawiają. Mieliśmy okazję próbować wytwarzanych przez Spirosa: wspaniałego jogurtu, fety, graviery i sera podobnego do bryndzy. Urokliwe zatoki na północ od Agia Efimia i gościnni gospodarze na zawsze pozostaną w naszych sercach. Niestety nie było nam dane odwiedzić plaży Myrtos i Platia Amos bo po zimowym trzęsieniu ziemi dostęp do nich jest zamknięty, jednak inne plaże Kefaloni były równie piękne.
iwo16 napisał(a): Niestety nie było nam dane odwiedzić plaży Myrtos i Platia Amos bo po zimowym trzęsieniu ziemi dostęp do nich jest zamknięty, jednak inne plaże Kefaloni były równie piękne.