Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Wyspach Jońskich 2012

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 09.06.2012 13:30

piękne fotki, nieziemskie widoczki i super relacja :) pozdrawiam i proszę o więcej :)
steftes
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) steftes » 09.06.2012 14:42

Nie zapomnij odwiedzić Gerakas!
Obrazek
Ostatnio edytowano 14.05.2013 22:37 przez steftes, łącznie edytowano 1 raz
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 09.06.2012 15:10

TOPAS napisał(a):Kowol - jeśli można to mam dwa pytania:
1. Ile kosztuje karta do internetu COSOMOTE, taka jaką kupiłeś 3 G
2. Ile kosztuje wynajęcie takiego okrętu
Za miesiąc ruszam na podbój Hellady i będę wdzięczny za info.

Hejka :wink:

kup sobie taką jak na fotce po lewej

Obrazek

tego dziadowstwa po prawej nie kupuj!

kupisz ją jedynie w salonach Germanos , które znajdują się w większych miastach , ja kupiłem w Zakynthos :wink:

opcje są takie :

- za 5 euro 1GB transferu , ważność 1 dzień

- za 20 euro 1GB + 2 GB transferu , ważność 11 dni

- za 40 euro 5 GB transferu , ważność 1 miesiąc

ja wybrałem ten drugi , korzystam z niego od 4 dni , skype, przeglądarki , i wykorzystałem dopiero 400Mb z 3000Mb ,tak że napewno ci wystarczy no chyba żebyś non stop ściągał jakieś pliki
:wink:

do zakupu tej karty w sklepie Germanos potrzebny Ci będzie paszport ( procedura jak za króla ćwieczka) trwa z 10 minut , tam Ci ją zarejestrują , wkładasz do jakiegoś prostego modemu , ja mam usb ( musi być bez simlocka ,wiadomo :wink: ) i net śmiga jak ta lala :wink: , na plaży w domu , gdzie chcesz :wink:

transfer od 3,6 do 7-miu nawet :wink: tak że net śmiga luźno

podają Ci adres stronki na której w każdej chwili możesz sobie sprawdzić ile Ci jeszcze zostało

...hm:roll: chociaż w większości kwater jest Łaj Faj ale my raczej wybieramy , ustronne miejsca i wtedy różnie bywa

odnośnie "okrętu":wink:

napewno różnie:wink: , w naszym wypadku koszt był 50 euro za 6 godzin + paliwo 25 euro ( może się komuś wydawać że to dużo , ja też tak uważam ,ale " cały rocek my tutki na to śporowali , pewnom kwote my uśporowali i tyle momy do wydanio i nie myślymy ło poscegulnych kośtach :wink: " a uważam że za bardo nie szalejemy :wink:

" polecomy taki okrynt sceze , bo ty wielki i inne glassbooty , straśnie łogranicajom horyzonty , syćko ja jak we wojsku , teraz 5 minut na kompani , teroz 10 na sra...i itd , a kupe tanij to nie wychodzi :wink:

Pozdrowiajom Kowolki!

:wink: :wink: :wink:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 09.06.2012 15:20

janusz.w. napisał(a):Pięknie... :D
Wyspy Jońskie są rewelacyjne 8)
A jak Ci poszło kibicownie wspólne z Grekami... :?:

pozdr

....w piyrwsej połowie byłech straśnie dumny nawet jakiś angole poklaskały jak Lewy stzelił :wink:

.... za to w drugij kape zech sie wycisył , jadynie jak Tytoń karnioka łobronił toch wyskocył pod sufit a greki sakreblowały:cry:

... a po tym pijołem Mythosy i zasiskołem kciuki co by sie to gozyj dlo nos nie skońcyło , a Greki sie łozywiły 8O

...ale łogulnie , było fajnie i kulturalnie :wink: , chocioz pziznom co na pocontku miołem kapke cykora :wink:

Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 09.06.2012 15:41

Hejka :papa:

Dziśka my byli właśnie w Keri na chwile , potym my pojechali na dzikom plazycke Marathia Beach

Keri Lake

Obrazek

dzika plaża za Marathia Beach na której spędziliśmy dwie godzinki

Obrazek

Obrazek

:roll: i z plazycki obocyli my mame z dzieckiym ( carreta carreta )

Obrazek

juz skostniałych :wink: cyli ....

Marathonisi Island

Obrazek

na zywe my sie nie natknyli

:wink:

w drodze powrotnej w Zakynthos , zakupiliśmy już sobie bilety na prom do Kyllini i jutro będziemy się przemieszczać jak najwyżej na :wink: fuj riwiere :wink: aby skrócić sobie dystans w drodze powrotnej do domu :wink:

Pozdrowiajom Kowolki :papa: :hut: :sm:
piosz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piosz » 10.06.2012 12:08

Kowal38 napisał(a):"e="piosz"]
Kowal38 napisał(a):Hejka! :papa:

Witojom Wos Kowolki!

Już jesteśmy na Kefaloni , mamy fajną kwaterkę w Agia Efimia ( 60m2) z tarasikiem , basenikiem i z pięknym widokiem na zatokę. Dojazd trochę pod górkę na pierwszym biegu z 300 metrów , ale cisza i spokój , z dala od małpich gajów!

http://www.fotini-apartments.gr/

A jak wygląda sprawa najbliższej plaży koło tego domu , tzn. czy można do niej dojść czy trzeba jechać i ogólnie jak wygląda.
:wink: :wink:

w Agia Efimia jest nie zaciekawa ale do perełki Myrtos 8 km i do Anti Samos 16 km , do Karavomylos 6 km , tak że samochodem moment
:wink: :wink:"

A co jest nie tak z tą plażą? Pytam bo lubimy mieć plażę do której szybko dojdziemy. Jak pisałem jeździmy razem w 6 rodzin i wyprawa 6 samochodomi codziennie na plażę to za dużo problemu :)
kato
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kato » 10.06.2012 15:36

Kowal38 napisał(a):
janusz.w. napisał(a):A jak Ci poszło kibicownie wspólne z Grekami... :?:

pozdr

....w piyrwsej połowie byłech straśnie dumny nawet jakiś angole poklaskały jak Lewy stzelił :wink:

.... za to w drugij kape zech sie wycisył , jadynie jak Tytoń karnioka łobronił toch wyskocył pod sufit a greki sakreblowały:cry:

Dziś w Drage Chorwaci na potęgę wieszają flagi. Jak będę miał fantazję to może z nimi pokibicuję?
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 10.06.2012 16:00

Przepiękne fotki i super relacja))))))))))))))))))))))))))))))) :D
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 10.06.2012 18:22

Hejka! :papa:

Witomy Wos piknie!

Dzisio po 9-cio godzinnej , podruzy dotarli my na :wink: fuj riwiere :roll: , pierwse my zjechali do :roll: fuj Katerini :roll: normalnie sok 8O ,
i wylondowali my w końcu w 8O fuj Makrygialos 8O ,na scyncie tylko na jeden nocleg , ale do domku juz momy stond , cosik około 1400 km ,tak ze jutro rano, gumujymy sie cym pryndzyj i ty tutejse widokii i klimaty juz my wymazali s pamiynci na zawse, fotek z 8O fujriwiery nie bedzie 8O bo by mi chyba matryca pynkła w aparaciku 8O

ale po powrocie ,inne foty z podruzy i dokońcenie relacyji łocywiście bedzie! :wink: :wink:

Pozdrowiajom Kowolki !

:papa: :hut: :sm:

c.d.n.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 11.06.2012 06:14

piosz napisał(a):

A co jest nie tak z tą plażą? Pytam bo lubimy mieć plażę do której szybko dojdziemy. Jak pisałem jeździmy razem w 6 rodzin i wyprawa 6 samochodomi codziennie na plażę to za dużo problemu :)

Hejka!

....z tą plażą nie jest nic "nie tak " poprostu kwestia gustu , jak już wcześniej pisałem , do naszego apartamentu w Agia Efimia był bardzo stromy podjazd ,około 300 metrów ostro pod górę na pierwszym biegu ale za to przepiękny widok , tak że zejście na tą plażę pieszo a tym bardziej powrót ,dla mnie był by katorgą a nie przyjemnością :wink: . My spędzaliśmy codziennie na plażach max 3 godziny ,reszta to zwiedzanie , mi to całkowicie wystarczy , wybieram zawsze te najciekawsze krajobrazowo :wink: , pakuję do Leona sprzęt plażowy , lodówkę turystyczną i podjeżdżam na tą która mi odpowiada :wink: Fotek plaży w Agia Efimia nie robiłem ...

...wejdź sobie na Google Earth , podjedź mychą , tam znalazłem kilka fotek tej plaży :wink:

...jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem po powrocie do domu ( dzisiaj startujemy za 3 godzinki) :wink:

Pozdrówki

perkac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) perkac » 11.06.2012 08:33

szerokiej drogi
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 12.06.2012 08:22

Mam nadzieję że dojechaliście szczęśliwie.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 13.06.2012 07:03

Koko Koko Euro Spoko :papa:

..narazie aklimatyzacja do zimowych klimatów :wink:

:papa: :hut: :sm:
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 13.06.2012 08:25

Jak już się przyzwyczaicie do naszych "upałów" to czekamy na dalsze wrażenie z podróży :wink:
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 13.06.2012 09:28

Witamy.
Czekamy na dalsze opowieści
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα