Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Wyspach Jońskich 2012

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 07.06.2012 20:27

"e="piosz"]
Kowal38 napisał(a):Hejka! :papa:

Witojom Wos Kowolki!

Już jesteśmy na Kefaloni , mamy fajną kwaterkę w Agia Efimia ( 60m2) z tarasikiem , basenikiem i z pięknym widokiem na zatokę. Dojazd trochę pod górkę na pierwszym biegu z 300 metrów , ale cisza i spokój , z dala od małpich gajów!

http://www.fotini-apartments.gr/

A jak wygląda sprawa najbliższej plaży koło tego domu , tzn. czy można do niej dojść czy trzeba jechać i ogólnie jak wygląda.
:wink: :wink:

w Agia Efimia jest nie zaciekawa ale do perełki Myrtos 8 km i do Anti Samos 16 km , do Karavomylos 6 km , tak że samochodem moment
:wink: :wink:"
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 07.06.2012 20:41

husband napisał(a):Czy te kwaterki rezerwowałęś wcześniej czy dopiero szukałeś po przyjeździe ? I jak wgląda sprawa z wolnymi pokojami na wyspach ? :D

:wink: nigdy nic nie rezerwuję , już pisałem wcześniej , lecz przed wyjazdem gugluje sporo , tak że zawsze jakieś podstawowe rozeznanie mam , dużo rówinież korzystam czytając relacje Szanywnych Koleżanek i Kolegów z Forum , w tym okresie w którym tu przebywamy jest kwater do wyboru i do koloru , w sezonie też luźno coć znajdziesz , może godzinke więcej będziesz musiał poświęcić na wybór :wink: :wink:
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 07.06.2012 21:25

:wink: :wink: :wink:

.. a teraz pore fotek z dzisiejsej wyciecki zachodnim wybzezem Zante :wink:

w dole Ag.Nikolaos

Obrazek

Navagio Beach

Obrazek

w górnym lewym rogu wystrasono Pamela pzed balkonikiem widokowym 8O 8O

Obrazek

w drugą stronę

Obrazek

Porto Vromi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kambi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

słonecko powoli sie chowo :roll: :roll:

Obrazek

Porto Limnionas

Obrazek

Obrazek

i do domku :wink: :wink: :wink:

:papa:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 07.06.2012 21:34

..... Navagio Beach....
i to okropne zdjęcie ;)

musisz ludzi drażnić?? ;)
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 07.06.2012 22:00

no to jesce dwie fotki nosego domku wiecorkiym i ide spać :wink:

Obrazek

Obrazek

..jutro podróz motorówkom w posukiwaniu nowych pzigód po Mozu Jońskim we dwojke :wink: a fala sie robi coroz wiynkso :roll: Pamela jak uwidziała ty fale to juz łuciykła do łózka , pzikryła sie piezinom i słyse s tarasiku jak scyrko zymbami :wink:

:wink: myśle co do rana ij pzyjdzie :wink: :wink:
-Yaro-
Cromaniak

Postnapisał(a) -Yaro- » 08.06.2012 08:21

No piękne fotki, zapierają dech te widoczki a u mnie pochmurno i zaraz spadnie deszcz :x
Iwona75
Cromaniak

Postnapisał(a) Iwona75 » 08.06.2012 09:00

No , to zapowiada się kolejny , świetny odcinek.....

Motorówka , Morze Jońskie , wypad we dwoje ....

Oj , Kowal , Kowal , umiesz wzbudzić zazdrość... :lol:
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 08.06.2012 09:02

Jutro to już dziś ?
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 08.06.2012 09:08

Oj Kowal...

Oczy się radują, a serce krwawi...

Utworzyłeś już polską strefę kibica??

Pozdrawiam
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 08.06.2012 16:44

Hejka ! :papa:

Witomy syćkich Sanownych Cytelników :wink: :wink:

..właśnie my s Pamelom zacumowali okrynt , Ouzole sie juz chłodzom , pzed mecem se pore stzele dlo odwagi i wiecór ide do Tawerny oglondać , zaroz łobok :wink: , kapke mom cykora , bo s Poloków zech tu je som , reśta Greki i łobcokrajofców poru :roll: dziełchy pewnie nie pujdom , bo godajom co ich piłka nie interesuje (juz mi gul bez to skocył :? jak mozna nie kibicować Polskim Piłkozom :evil:

tak ze pośle Wom tu pore fotek z dzisiejsego rejsu po Mozu Jońckim :wink:

bo po mecu , moge być :wink: łolaboga :wink: i jesce jakich gupot napise :wink:

.. tak jak my sie wcora dogodali ś panym kierownikiym na dzisio rano nom tyn okrynt wyrychtowoł :roll:

Obrazek

piyrwse za sterami siod łocywiście Kapitan Hook :wink: w celu łobjaśniynio Pameli kaj je w lewo na burt , kaj w prawo , kaj curik a kaj go ahead :wink:

Obrazek

no i tak my se płynyli i łoglondali widocki....

w oddali naso osadka Makri Gialos

Obrazek

minyli my Ag.Nikolaos

Obrazek

po drodze minyli my Blue Caves , ale nie stowali my , postanowili my pruć na Navagio Beach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w oddali Kefalonia

Obrazek

mijali my fajne plazycki

Obrazek

....non stop uwazali my co by nie zachocyć ło skały , abo gory lodowe , majonc na wzglyndzie , ostatni wypadek promu we włochach , a tam kapitan był doświadcony wyga :wink:

Obrazek

w końcu dopłynyli my do Navagio , i tu nom s Pamelom gule skocyły potynznie 8O , bo jak my tam dociyrali to na plazy było jyno tzech ludzików :roll:

Obrazek

ale kapke my długo manewrowali co by pod dobrym kontym nos okrynt ustawić i...! 8O

w miyndzycasie wielki okrynty co zaś , psismycyły angoli zatarasowały nom wejście do Navagio 8O

Obrazek

wysypały angoli

Obrazek

oblyźli tego wraka

Obrazek

no i .. 8O dlo nosego okryntu zostoł jyno konsek w cieniu :roll: s psodu my ciepli kotwice a ze zadku pziwionzali my se okrynt do kamiynia , bo nom go ściongało fort roz na tyn okrynt po prawej a roz na skały...

...nojgozyj co wielki kamiynie były syćki wyzbiyrane wokół , po nosego musiołem iść ze 100 metrów, ale co ? boli my sie ze sie nos okrynt roztzasko , to tza sie było poświyncić ...uf... :roll: :roll:

Obrazek

... Pamela sie uparła co sie chce łokompać , to wlazła tam miyndzy ty okrynty 8O , jo se otwoził dwa Mythosy i se ległech w ciyniu i cekołech na nio :roll:

Obrazek

no i tak mi łosłabła po tych kompielach 8O ( nie wiym co tam jesce robiła :wink: ) ze zaś se musiołek łodewzić dwa Mythosy i zakuzić , bo na nos okryn wchodziła cheba 15 minut 8O

Obrazek

dobze co tych galander nie pourywała łod drabinki co sie wchodzi na okrynt 8O

w końcu wlazła no scynści 8O a juz sie bołech w pewnym momyncie co nos okrynt zatopi :roll: :roll: , bo był fest pzechylony :wink:

Obrazek

i łuciykli my s Navagio , jo se legnył na pzodek ( cheba rufa :roll: )

Obrazek

a Pamela po wcorajsym pzeskolyniu s patelniom ( ćwicyła dwie bite godziny :roll: ) usiadła za sterami 8O

i normalni mi cheba osalała 8O :roll: :wink:

Obrazek

Obrazek

ale w końcu ij pzesło na scynście

Obrazek

cykłem takom plazycke

Obrazek

8O bo ta jak zacyła pruć 8O , to sie chycił fest galandrów na pzodku , schowołem głowe i licyłem barany , do 2000 nolicyłem to wychamowała 8O :roll: :wink:

Obrazek

to se skocyłem popływać koło Blue Caves , w środku sie juz nie dało , bo zaś tam pełono glassbotów juz pływało 8O :roll: :wink:

Obrazek

Obrazek

potym ta dalij jak waryjot zacyła pruć 8O

w łepie juz mi sie zacyło kryncić :roll: :roll: :roll:

Obrazek

bez jedno oko zdonzyłem jesce obocyć piknom plazycke Xigia , co tam ta woda tak smerdzi :wink: siarkom :wink: niby tam pise Natural Spa , ale to tak jak by do Orawic abo Beshenowej pojechoł pzi 40 stopniowym hycu :roll: :roll: :wink:

Obrazek

i dotarli my scynśliwie do domku :wink: :wink: :wink:

..... to tela na razie , wypiełem juz dwa drinole :wink: Polskie barwy pzigotowane , ino mi sie syćko piepzi , w Polsce mec je s tego com wycytoł 17:35 u nas je godzina do pzodu , to u nas je o 18:35 ? , bo juz nie wieym 8O :roll:

a pusce se telewizor bo tu tyz momy to moze co powiedzom :wink:

Pozdrowiajom Kowolki!

...A kibicujcie tam Fest i wspiyrojcie mie tu chocioz telepatycnie , bo jo tu je som Polok na 30 chopów moze , co bydom oglondać :roll: :roll:

..ale gańby nie pziniese i nie dom sie łatfo , bo juz mom adrynaline pzedmecowom fest

fest! :wink: :wink: :wink:

:papa: :hut: :lool:[/img]
kkra
Cromaniak

Postnapisał(a) kkra » 08.06.2012 17:21

FAJNY REJS, widzę, ze nie udało Wam się ominąć wielkich statków, ale widoki i tak niezapomniane!!!!!!
aleksandra6400
Croentuzjasta

Postnapisał(a) aleksandra6400 » 08.06.2012 23:32

Super ten Wasz rejs,piękna pogoda,cudowne widoki
pozdrawiam z deszczowego Chorzowa
CROberto
Cromaniak

Postnapisał(a) CROberto » 09.06.2012 07:01

Witojcie Kowolki :papa:
Zaglodnołem do relacyji i wscąs 8O ......dumom se.... to chiba "Zantei Vice"

I tylko kapke mnie ten kolumbijski herst pzerazo.....

Piknie ze hej 8)
:papa:
Ostatnio edytowano 11.06.2012 00:12 przez CROberto, łącznie edytowano 1 raz
TOPAS
Globtroter

Postnapisał(a) TOPAS » 09.06.2012 12:47

Kowol - jeśli można to mam dwa pytania:
1. Ile kosztuje karta do internetu COSOMOTE, taka jaką kupiłeś 3 G
2. Ile kosztuje wynajęcie takiego okrętu
Za miesiąc ruszam na podbój Hellady i będę wdzięczny za info.
janusz.w.
Cromaniak

Postnapisał(a) janusz.w. » 09.06.2012 13:16

Pięknie... :D
Wyspy Jońskie są rewelacyjne 8)
A jak Ci poszło kibicownie wspólne z Grekami... :?:

pozdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα