Hejka
..Witomy Wos piknie
..hm ...kiedyś był czas Vasco da Gamy , Krzycha Kolumba ,Marko Pola i ....Louisa de Funesa
...iiiiii
...tak se siedziołem wcora , kuziłem faje , dubołem w nosie i myślołem ło niebieskich migdołach , az tu naroz moj Anioł Stróz jak mi nie wyfandzolił s plaskacza cyntralnie w baniok , gwiozdy mi sie pokozały i św.Pieter naroz , i godajom mi razem , nie spej Teraz Kowolu je twoj cas ! Bez tych kilkanaście dni ,siadoj , pis i nie zmarnuj go , bo wiela ci juz go nie zostało , dłogopisa nie załuj i aparata tyz !
...aha dodatkowo pozwolomy ci se kupić na tom wyprawe kzinke AMBROZJI (40%) + 50 stuk słabsej AMBROZJI ( 5% ) w celu wyostzenia wzroku i złapania weny twórcej, i co by ci sie rynce nie tzepały pzi tym pisaniu i fotkowaniu
..hm to myśle cymu nie
..zaroz odpoliłem Leona i pojechołem po tanich marketach , znolozłem ty napitki i je zakupiłech w ilości jak mi pzikozali ale wzionem je na zesyt , bo o dukatach to juz zapomnieli pierony ( chyba tyz majom kryzys) jak wsendzie zrestom ,ale sroł pies , jakosi to po wyprawie spłacymy , aha wzionem jesce troche podstawowych produktów do jedzenia typu maga do zupy , pziprawy , tabletki na wontrobe i wykałacki do zymbow. A to s tego powodu ze jak stoje potem w greckim sklepie pzed pólkom ś nimi i kce co kupić , to za pierona nie moge pojonć co je co , np masło je ( βούτυρο) a papiyr do pyrdeli (χαρτί υγείας) i byj tu mondry ...ale masła nie bieremy a papiyru ctyry rolki w razie cego
...alem sie rozpisoł łolaboga
.. hm ...a przechodząc do meritum wątku..
..w tym roku postanowiliśmy odwiedzić Sporady Północne , a konkretnie Skopelos , Skiathos , może jeden dzień na Allonisos a ostatnie 5-6 dni to jeszcze nie wiemy gdzie, zadecydujemy na miejscu ( najchętniej jakaś wyspa )
..startujemy jutro o 18-tej ze Skoczowa do Volos
Skoczów-Volos
i mamy zamiar zdążyć w piątek na któryś z promów ..13:45 (Pegasus) lub 16:30 (Expres Skiathos)
i dotrzeć na Skopelos najpóźniej na 20:30
Volos-Skopelos
hm to tela na wstympie , aha tego roku jadymy we cworke jo i tzi Baby (Pamela,Aga i Basia ) Leonem , dlotego postanowiłech napisać tyn wontek , bo sie bojem co tam ś nimi nie łosiwne , tak klepiom na gymbach ze łolaboga , słychać je s kilometra i postanowiłech wiecory spyndzać s moim laptokiym i ś Wami Sanowni Forumowice
..pofanzolił bym zaś co , posłoł jakie fotki , jeśli łocywiście pozwolicie
..to tela na wstympie , bo Pamela już sie zas po mie dze ze mom zrobić to i tamto a mi sie nic nie kce
...hm ale reisefieber juz mom fest
trochem na tej focie wysył nie za piknie ale ni ma casu na fotoshop
..aha i nos cały prowiant
+ 50 AMBROZJI (5%)
Pozdrowiajom Kowolki
cdb...