Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013 + inne..
Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
perkac napisał(a):Chyba jednak granica grecka.......mój błąd
Narka
.. luźna guma
..no no , zdecydowanie Macedonia/Grecja ( Tsoliades ) , tutaj przystopowało nas na około 30 minut w drodze do Grecji ( w sumie jedyny najdłuższy i nie przewidziany postój)
Kalimera dla Wszystkich Szanownych Czytelników i jedziemy dalej
..aha....wcora nawet nie tknolech Ambrozji , bo kurka wodna , tak se spoliłem plecy na tej plazy i tak mie bolały i bolom ze chodziłem cały wiecór s kołkiym w zymbach z bólu i ze łzami w ocach i nawet nie dało by rady naloć tej Ambrozji do gymby bo mi ten kołek pzeskadzoł , tzepołem sie cały jakbym mioł Parkinsona i całom noc lezołem na bzuchu i zykołem co by dzisio jako chmurka wysła a tu rano jak wylozłem...gich zaś lampa , tak ze dzisio ze słoneckiem łostroznie muse
...aha i łodwiedzili my perełka Agios Ioannis
..pore fotek
...kcieli my wleź do środecka , ale łocywiście my som w cepku urodzyni i pocałowali my zas klame , bo juz było puźno i zamkneli
..tu nakryncali ten film Mamma Mia podobno , co Pamela pzed wcasami oglondała go chyba z 10 razy i za kazdym razem becała jak koza , pzi ósmym razie juz myślołem co zadzwonie po psychiatre co by sie na niom podziwoł , ale ij pzesło ...aha ...do wcora bo wcora jak my tam dojezdzali to zaś zaceła beceć jak koza ze sceńścia i w Leonie my mieli po kostki wody , po wakacjach kasuje ten film i posyłom jom na badanie jakie
....hm no to na tela narazie ....a wiecoym wiadomo ...
..rano po śniadanku pojechaliśmy sobie obejrzeć Evangelistria Monastery ' droga trochę hardcorowa po szutrze ostro pod górę ale daliśmy radę , było warto a dodatkowo zostaliśmy wynagrodzeni przepięknym widokim na miasteczko Skopelos i dostaliśmy od 90-letniej Babci Mniszki małe talizmany
cy nie wiym jak sie to nazywo ale godały ze se momy je pzipionć i bedom nas chronić na wakacjach
..tak ze teraz cuje sie bezpiecniej
..po śniodanku wegetarianckim , moje je to na dole
w drogę
Skopelos
Brygada RR
Monastery Evangelistria na Skopelos
w środku
dzwonek
grill
..potym pojechali my se na plaze Glisteri na zachód łod Skopelos na mythosa i frape , ale o tym potym
teroz po drinolu i idymy na nos bazen f końcu a wiecorem wiecorek integracyjny
aha , pan kierownik był pzed chwilom i sie pytoł cy by mu kto niepowachowoł baru s Ambrozjami bo musi na chfile wyskocyć , zgłosiłech sie na ochotnika tak ze łodezwie sie po sychcie , jak mie tam gdo nie napadnie