Re: Kowolki na Sporadach ...i... ? 2013
husband napisał(a):
Podrzuć, jak minęła droga, czy coś się zmieniło przez rok, jak na przejściach granicznych, czy korkuje się bardzo, ceny promu itd ......
Hejka
..opłaty..
..winieta Słowacka miesięczna 72zł (na przejściu Cieszyn Boguszowice)
..matrica Węgierska miesięczna 23 euro ( pierwsza stacja benzynowa na Węgrzech za zakrętem na słynną drogę 86)
.. 2 + 2,5 + 6,5 + 2 euro Serbia
..50 + 60 + 50 denarów Macedonia ( nie chcą już brać bilonu euro , tylko papierowe )
dali my piontke ewro i zostało nom 140 denarow na powrót musymy se dokupić jesce 20 ( na polskie złotówka około) .. Grecja od Gevgelija do Volos.. 1,2 + 3,1 + 2,2 + 2 + 1,4 euro
..prom Volos- Skopelos 4 x 27 ( 108 ) + auto 87 = 195 ( Expres Skiathos ) Hellenic Sea Ways
..o 13:45 był tańszy (Proteus) Annes Lines za 152 ojro
ale my na niego nie zdonzyli ledwo my na niego zdonzyli , wypływoł 16:30 , dotarli my na 16:00 do portu w Volos , na skzizowaniu na światłach otwoziłem sybke i zagodołem do Pana Greka mojom łomanom angielscyznom , (cen ju help mi ,łer is Volos pasangers plus autos ferry port, i gdyby nie ten Pan to by my nie zdonzyli , uśmiychnył sie i powiedzioł foloł mi i my za nim folołowali i my trefili .przesyłam wielkie podziękowania dla tego Pana poprzez nasze forum
co Pany Adminy pozwolom
...droga..
..Trzyniec omijać
kraickiem , jeden kolega tu załozył wontek strata pół godziny
...od Trzyńca do Żyliny wiadomo
jak na ośle ..dalej Słowacja autostrada , Węgry
miodzio ...od Roszke do Novi Sad poprawa
prawie miodzio..hm
pierwszy raz trafiłem na obwodnicę Belgradu
cheba bez pzipadek cało je cynno , zero autów jechali my sami , ..hm
f sumie to nie wiem cy to była ta obwodnica , bo to była tako zwykło droga wonsko , jeden pas f te , jeden we fte , tak co nie kce afery narobić , cy to je ta bo sie nie znom ale kole Zeptera my nie jechali bez cyntrum, ale w sumie z 20 posło tak ze sybko ..od Vranje do granicy Macedońskiej remonty drogi
..Macedonia
miodzio..Hellada wiadomo luzik
na granicach praktycznie brak kolejek , jedynie Macedonia/Grecja pół godziny
..
łostatni łodcinek s Riviery do Volos zapiepzali my 150/h co by zdonzyć a Greki nos i tak wypzedzały jak furmanke , za to ich lubie łogranicenie 60/h , jo 100/h a Greki 150/h moze to ni ma dobry pzikład do naśladowanio , ale pise prowde.dzisiaj byliśmy na plaży Stafylos i szok
, myślałem że po wyspach Jońskich nic mnie już nie zaskoczy
..a jednak
..
teroz my pzyśli z beacha i robiymy se coskule ze smazonymi kromkami z cosnkiem ..
potem jedna Ambrozja(5%)..
i jadymy do Skopelos na zakupy i potem do Agios Ioannis , obocyć tyn Klastor na skałce ...
wiecorem fkleje fotki ..hm
myśle co jesce mie ni mocie dosć
ale i tak bede pisoł
cdb..