Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013 + inne..

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
perkac
Globtroter
Re: Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) perkac » 13.04.2014 00:06

pzdr
no i oczywiście czekam na piękną Korsykę
perkac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) perkac » 13.04.2014 00:15

ja znowu tylko Grecja
ale ta piękna bez angoli tzn nie małpia
mani elafonisos monemwazja moze zante?
perkac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) perkac » 13.04.2014 00:22

a teraz ciekawostka
mam nadzieje że bez nie nieporozumień cro pelkowych
jakis czas temu spotkałem sie na kefaloni ze steftesem i.........
byłeś tematem Ty i Twoje wojaże
tematami bieżącymi
pzdr
perkac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) perkac » 13.04.2014 00:24

a teraz trochę prywaty
Jeszcze tylko trzy miesiące
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 13.04.2014 17:33

Hejka :wink: :papa:

..co do planów ... to wyjazd dopiero we wrześniu :( niestety

..syn sie zynii niedługo i nas kapke wydoił s kapusty :D :D 8O ,tak ze wyprawe majowo/cerwcowom pzeprowadzymy palcym po mapie :D :wink: , ale za to potańcujymy ,pojymy i popijymy gozołki na wieśelu..hm f sumie tyz dobze :roll: :wink:

...a co do celu wrześniowych wakacji to momy tzi końcepcje :roll:

..Korsyka :hut:

..Paxsos + Korfu :roll:

.. albo Cyklady .. dwie wyspy + wypad na Santorini :wink:

..jednom ś nich wybierymy

..a co by nie było nudno to wciepne ponizej , pore fotków s nosego weekendowego wypadu do Rejvizu i okolic ( właśnie my pzijechali) :wink: :roll:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 13.04.2014 18:45

:roll: ..nie byde sie tu za wiela rozpisowoł, co by Wom nie zawracać głowów, pośle pore fotek 8O

..a wiync było tak , nadesła wiosna , cyntralne ADM wyłoncył ( a rachunki płacymy) ,dobze co nom prondu nie odłoncyli . S uwagi na te okolicność piyrwse wiosynne wiecorki spyndzali my s Pamelom głymboko pod piezinom pzikryci łod usow po słapy , Pamela sie mieściła cało a mie ś pod nij słapy wystowały , ale mi oblykła wełniane fusekle co mi zostały po pradziadkowi .. :roll: hm kapke smerdziały 8O i miały dziure bez kierom mi wystowoł wielki palec :roll: i fort musiołem ...de bele nim kryncić bo pierońsko mucha masara 8O se go upodobała , ale po tzech wiecorkach umarła ..no scynście 8O , ale co ..ciekawość mi nie dowała jednak spokoju na co pierona wykopyrtała , to my jom zawiyźli do weterynaza na sekcje zwłok. Okazało sie co wyzionyła ducha na zawał albo ze smrodu s tych fusekli .. do prokuratury my tego nie zgłasali a weterynaz mi sie jakiś podejzany wydowoł :roll: , pochowali my jom w donicce pod paprociom ,i podlywomy jom łod casu do casu , i kapke nom ij teraz zol :roll:

..dobre ..kurde bom sie rospisoł , i tak lezonc w temperatuze 10 stopni i cytajonc łopowieści Dangolków i Maslinki o Jesenikach postanowili my tyn rejon weekendowo łodwiedzić :wink:

ponizej pore fotek :wink:

najsampiyrf , po zakwaterowaniu w Rejvizie pośli my do gospody na Paloucku na kotleta ustalić kaj dzisio idymy

Obrazek

Obrazek

dostali my plan łod bufetowej , kozała nom iść do Mechowego jeziorka ( to ja tam kaj stoi piwo) :wink:

Obrazek

no to co , po spozyciu tzech kufli jo , Pamela cola ,udali my sie we wskozanym kierunku

Obrazek

po pzejściu około 200 metrów hlavni tridom , napotkali my Penzion Rejviz i tu postanowili my uzupełnić płyny w ilości jo tzi kufle , Pamela kafka 8O

Obrazek

wycyckołem tzi , bo ci Panowie po lewej juz mieli cheba doś , ino im gowy wystowały spod stoła 8O

i f końcu my rusyli, kapke mnom zatocyło i zapiyłech f kozeń , tom w locie odblokowoł aparat i zrobiłem dlo Wos zdjyncie w wersji makro 8O

Obrazek

uwidziołem Rejvizowe smreki , to cykłem drugom

Obrazek

ale dobze co trasa była dobze oznakowano , to śli my dalij

Obrazek

Obrazek

Obrazek

spraśnie mie po tych ceskich piwach nagazowało iiii... puściłem fest bonka (wiym co w rezerwacie nie wolno :cry: ale co miało mie potargać ?)

no i jakem tego bengala stzelił to podmuch złomoł świyrka 8O

Obrazek

...hm w f sumie , scyńście f niescynściu , bom se mioł kaj siednoć a byłech juz fest zmyncony :roll:

pośli my dalij , podle znakow

Obrazek

po jakimś kilometze pojawiła sie cesta z desek no scynści , tom juz wiencyj świyrkóf nie połomoł :roll:

Obrazek

..cdb za chwile ide se naloć drinka :wink:

no i widocki były takie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

f koncu nom zostało dwiesta metróf

Obrazek

Obrazek

no i cel osiongniynty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozegnołem sie s reśtom kolezanek i kolegów pepików :wink: i pośli my na haus

Obrazek

było piknie , wracali my po cimoku , ale my trefili , na kfatere wrociłem letkim zygzakiym doś pużno bom se zaś wypiy tzi kufle i posiedzioł s tymi panami co im gowy spod stołu wystowały "Pod Rejvizem" :wink:

..cdb
Ostatnio edytowano 14.04.2014 08:19 przez Kowal38, łącznie edytowano 3 razy
wawerek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawerek » 13.04.2014 18:52

Świetna relacja jak zawsze, miło się uśmiechnąć przed poniedziałkiem.
Cóż jeszcze napisać, nie puszczaj "bonków" szkoda lasu;)
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 13.04.2014 19:13

Lasy Rejvizu przeżyły całe mnóstwo bąków, jeszcze kilka z pewnością im nie zaszkodzi :)

A co do wakacyhnych opcji - wszystkie kuszące :D , więc neizaleznie na co się ostatecznie zdecydujecie, do każdej relacji chetnie zaglądniemy :) . A co do wrześnowych wakacji - od wielu lat tylko takie mamy (nie licząc Gochów :wink: w środku lata), a :mrgreen: spłukanie się z kapuchy po majowym weselisku naszej córki zwowocowało tym, że poczas wrześniowej wyprawy na Peloponez, wszystkie nocki spędziliśmy w naszym aucie, żadnego :roll: pod dachem.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 13.04.2014 19:27

dangol napisał(a):Lasy Rejvizu przeżyły całe mnóstwo bąków, jeszcze kilka z pewnością im nie zaszkodzi :)

A co do wakacyhnych opcji - wszystkie kuszące :D , więc neizaleznie na co się ostatecznie zdecydujecie, do każdej relacji chetnie zaglądniemy :) . A co do wrześnowych wakacji - od wielu lat tylko takie mamy (nie licząc Gochów :wink: w środku lata), a :mrgreen: spłukanie się z kapuchy po majowym weselisku naszej córki zwowocowało tym, że poczas wrześniowej wyprawy na Peloponez, wszystkie nocki spędziliśmy w naszym aucie, żadnego :roll: pod dachem.

Hejka :papa:

..no to już nam raźniej na sercu s tym weselem :wink:

Kowolki pozdrowiajom Wawerków i Dangolków :wink: :papa:
Indiana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Indiana » 14.04.2014 09:23

Weekendowa wyprawa fantastyczna :D

Wrześniowe kierunki zacne... mnie też intryguję Santorini, ciekawe co u Was ostatecznie zwycięży...?

Jedno jest pewne, my z Wami wszędzie.. w ciemno :smo:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.04.2014 09:37

Indiana napisał(a):Weekendowa wyprawa fantastyczna :D

Wrześniowe kierunki zacne... mnie też intryguję Santorini, ciekawe co u Was ostatecznie zwycięży...?

Jedno jest pewne, my z Wami wszędzie.. w ciemno :smo:

Hejka :wink:

Pozdrowiomy Indiane Jonesa s Lublina :wink: :papa:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 14.04.2014 10:02

Coś razem Wam nie po drodze. :mrgreen:

Idziecie/jedziecie w przeciwnych kierunkach. :hut:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.04.2014 10:54

..dobre dokleje jesce drugom cynść weekendowego wypadu w Jesioniki , bo mom akurat dziyń urlopu i kapke casu , chocioz nie za wiele bo Pamela juz dzwoniła z roboty co robiym na obiod bo je straśnie głodno a dopiyro je 10-to 8O , a sroł pies najwyzej kupie mrozone pyzy i tyz zjy :roll:

..ło muse masaze juz nie bede wiele pisoł , pzikro sie ta historia skońcyła ..bo sie okazało ze weterynaz niedokładnie te sekcje zrobił i ona była w cionzy ( w bzuchu miała jajecka) ... ( a my zapomnieli ś niom zajechać pzed pogzebym do ginekologa) :roll: i po tydniu s tej donicki s paprociom zacyły wylotywać małe muchy masary ...hm zadyme my mieli straśnom w izbie , 50 lepów na muchy uwiesone u sufitu ( jak na sali sylwestrowej) i muchozol wppsikany cały co wiecor 8O , ale f końcu po tzech dniach padły pierony , donicke s paprociom my wyciepali na hasiok i nawet tam nie zaglondomy łod tego casu , zamiast paprotki kupili my se hiacynta w tesco i se go woniomy :wink: , łocywiście łod casu do casu :wink:

..dobre jesce ino pore fotek i nie pzynudzom :roll:

..wiecorem po powrocie z Mechowego jeziorka wiadomo co .. i puścili my se jesce film po cesku , bo f innych jynzykach filmów nie byo i my usnyli . Rano pobudka o 8-mej , łep jak sklep a sklepu ni hu hu...najblizsy w Jeseniku 12 kilometrów a gospody łod 11-tej łotwarte :cry: ,dobze co my se wziyni s chałpy chlyb i jajca , tom łobudził Pamele co by zrobiła wajeśnice , ale dostołem opiernicony ,slaban na browary i rozkaz co mom jom zabrać w jakiś kulturalne miejsce :roll:

Obrazek

Obrazek

i pojechali my do Karlovej Studzianki

Obrazek

to je tako piekno malownico miejscowość , cisa i spokój ,ino pore turystów i my Polecomy :wink: :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ale co....zaś pech , bo było koło dzisiontej rano i syćki tawerny pozamykane :cry: i Potraviny tez 8O była jyno łotwarto pijalnia wód minaralnych , pośli my tam i jakem łyknył tej wody tom sie zrobił zaroz cały zołty ,potym cyrwony i blady , Pamela wypieła dwie sklonki i nic ij nie było 8O , widocnie jo mom delikatny zołondek, wole napoj f koloze zołtym zdecydowanie :wink:

.. w końcu tak siedzemy na ławce f parku ,jak sie okazało cyntralnie pzed bazenem ( cy łaźnie sie to tak kulturalnie nazywo , no to Pamela sie zacyła dzeć co mom jom tam natychmiast zabrać :!:

... no to co pośli my do tych łaźni :roll:

Obrazek

woda tam była tak ciepło , co myślołem ze padne :cry:

ale s tej rury leciała chłodniejso , tom pod niom siedzioł i masowoł kryngosup

Obrazek

az zem osłob i posłem se legnyć na lezok , Pamela posła do sauny i na nagzywani jakimsi lampami :roll: a jom se lezoł bo mie tam jakosi nie ciongło :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak my wyśli s tego bazynu , ledwo docołgołem sie do ławki w parku , siedli my byłem odwodniony do granic wytzimałości :!: ale dziwom sie na zygarek i juz 12-to ..hura to tawerny bedom juz otwarte ale Pamela se wymyśliła ze pojadymy do Jaskini a nie do tawerny 8O 8O , to mie krew zaloła , zrobiłem sie zaś blady ,cyrwony i zielony na pzemian i f końcu sie zlitowała ze po drodze do Jaskini wlezymy do jakij tawerny uff :wink: :wink: :mrgreen:

dobre ide se juz oskrobać ziemnioki do obiadu , ale jesce Wom pośle pore fotek jak łoskrobie z tzeciej i ostatnij cynści weekendowego wypadu w Jesioniki :wink:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.04.2014 11:43

...i pojechali my do miejscowości Lipova Lazne do Jaskini na Pomezi 8O

...i stanyli my w Gospodzie jak nizyj

Obrazek

..no tu mi sie zdecydowani najbardzij podobało , gruchnyłem se zaroz dwie Holby i dwa Staroprameny i mi sie jakoś zaroz lepij na dusy zrobiło :wink: :wink:

Obrazek

..jom se skonsumowoł rzizka a Pamela kachne :roll:

Obrazek

..pytołem Pamele co by moze skocyła do tej Joskini sama a jo bym tu posiedzioł ...ta jak sie wydarła , tom sie juz nic nie pytoł wiyncej 8O , ino gzecnie do Leona posmarowołem

..ledwom zdonzył zachocyć ło wychodek ze strachu , im se posikoł adidasa z nerwów 8O , ale ino kapke :roll:

Obrazek

i my dojechali , kupili my se vstupenke s aparatym

Obrazek

Obrazek

pan kasjer nom powiedzioł co musym doczkać 20 minut i no do Pzewodnicke po Polsku

Pani pzewodni pziśła po nas i wleźli my do tej dziury

Obrazek

Obrazek

a je to netoperek :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w joskini było w sumie piknie Pani non stop stowała i nom opowiadała ale tak czesko /polskim :roll: ,i wszystko by było fajnie ini mi sie zas tak sikać zachciało po tych piwach że myślołem że tam nie zdzierżym 8O ,kurde sami by my te joskinie oblecieli pewnie w 15 minut, ale s tym opowiadanim zeszło 45 minut, jak my ino wyśli i uwidziołem światło dziynne tom sie nawet s Paniom Przewodnik nie pozegnoł inom pruł sto na godzine do wychodka i zaroz mi sie zrobiło lepij :wink:

potym my se pojechali do domku do Rejvizu , rozpolili my se łognisko , jom se cyckoł flasecke a Pamela kafke i cole zjedli my se po 5 kiełbasek i pośli my spać :wink: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w niedzielę wracając wpadliśmy jescze do Bruntala do aquacentrum (polecamy) nieopodal nad zalew i....

...to by było na tyle ..

..s weekendowego wypadu w Jesioniki , zwiedziliśmy zaledwie 10-część tego regionu i napewno tu jeszcze wrócimy , bardzo nam się podobało :wink:

..jeszcze raz podziękowania dla Dangolków i Maslinki za Ich relacje , bo pewnie bez nich nigdy byśmy tam nie trafili :wink: :papa:

..często gdzieś wypadamy . to jeśli pozwolicie to pofandzolił bym tu zaś ś Wami f krótkiej relacyjce s kolejnego wypadu :wink: bo do września jesce ...ho...ho... :roll:

..Pozdrowiajom Kowolki :smo: :wink: :papa:
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 14.04.2014 12:15

Kowal38 napisał(a):..często gdzieś wypadamy . to jeśli pozwolicie to pofandzolił bym tu zaś ś Wami f krótkiej relacyjce s kolejnego wypadu :wink: bo do września jesce ...ho...ho... :roll:

Koniecznie! Czyta się jak zawsze rewelacyjnie, a i zdjęcia ciekawe :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013 + inne.. - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies