Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013 + inne..

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
longtom
Weteran
Re: Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 24.07.2013 09:38

steftes napisał(a):I straż w komplecie

Też bym się potopił. 8O :roll:

pzdr :wink:
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 25.07.2013 09:21

przy takiej straży czuł bym się bezpiecznie :D :D :D :D
steftes
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) steftes » 25.07.2013 14:02

Teraz wygrzewam się jeszcze pod Olimpem. Jak wrócę do domu to coś skrobnę. Grecja chyba trochę zdrożała. Za same bramki a było ich 14 z końca Peloponezu tj z Kalamaty do Katerini - 27euro. Nawet przy wyjeździe z Leptokarii zbudowali bramkę. Pozdrowienia dla wszystkich czytelników. :papa:
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 25.07.2013 21:17

To czekamy z niecierpliwoscia na cd :D :D
pietruszeczki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietruszeczki » 27.08.2013 13:18

Krzychu! Czekamy i czekamy.......!!
steftes
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) steftes » 27.08.2013 21:02

Witam wszystkich po wakacjach!
Była dłuższa przerwa, drugą część wakacji byłem w rodzinnych stronach i tam był kłopot z szybkim internetem.
Wróciłem trzy dni temu, ale czasu nie marnowałem. Jest około 1200 zdjęć. Będę Was nimi katował przez dłuższy czas. Był to mój szósty wyjazd do Grecji, za każdym razem w inne miejsce. Wielokrotnie korzystałem z tego forum i wszystkie wasze relacje były bardzo cenne. Napiszę teraz coś od siebie, może również ktoś skorzysta. Jeśli pociągnę relację w tym wątku to chyba Kowal nie pogniewa się. Nie wiem tylko czy opisać całość czy tylko Grecję. Dla mnie przygoda zaczyna się w momencie pierwszego przekręcenia kluczyka i po drodze byłem: Polska - Kaskady Rodła, Słowacja - Mała Fatra, Węgry - Kąpielisko termalne - Kiskunhalas, Bułgaria - Monastyr Rylski - Melnik i wreszcie Grecja Delfy, Napilio, Korynt, Południe Peloponezu - camp. Meltemi, Elafonissos, camp. Navarino i objazd wszystkich lokalnych miejscowości, twierdz itp., Riwiera Olimpijska - chłodzenie pod Olimpem.
Może ktoś podpowie od czego zacząć. Tymczasem parę fotek z Bułgarii - stobskie piramidy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam wszysktich :wink: :papa:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 27.08.2013 21:39

steftes napisał(a): Napiszę teraz coś od siebie, może również ktoś skorzysta. Jeśli pociągnę relację w tym wątku

Eeee... załóż lepiej swój wątek z relacją :!: 8)
Z wielu względów tak będzie lepiej :)

pozdr
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 28.08.2013 06:54

Też jestem zdania że własny wątek :idea: będzie lepszy.

A w Stobie też kiedyś byliśmy :)

Pzdr
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 28.08.2013 07:15

Oczywiście lepszy nowy wątek.... Już myślałem, że Kowolki znów się urlopują...
steftes
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) steftes » 28.08.2013 17:00

Więc słucham rad i zaczynam - grecja-2013-peloponez-i-nie-tylko-t43546.html
gagatek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gagatek » 16.11.2013 13:20

Witaj Kowalu :)
tak po cichu i anonimowo śledzę sobie Wasze podróże po Wyspach Greckich i szukam w nich natchnienia do swoich wojaży :oops: przede wszystkim dziękuję Ci za relację z Jońskich, bo dzięki niej (jak również relacjom innych Użytkowników) i ja mogłam odkryć uroki Kefalonii i w pełni wykorzystać spędzony tam czas :) jak znajdę dłuższą chwilkę i się w końcu odważę, to spróbuję zamieścić na forum własne spostrzeżenia i odczucia w osobnym wątku 8O
oczywiście planuję już kolejne wakacje i po głowie chodzi kilka pomysłów, stąd mam pytanie (a właściwie dwa) z tzw. logistycznych: czy z Volos po Waszym promie płynął jeszcze jakiś inny czy był to ostatni? Drugie pytanie dotyczy "dostania się" na Kithirę, bo podobno polikwidowali jakieś promy ostatnio: skąd i jakim promem chciałeś się tam dostać? Z Kalamaty, Neapoli czy z Githio?
pozdrawiam Was serdecznie :)
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 21.11.2013 14:09

gagatek napisał(a):Witaj Kowalu :)
tak po cichu i anonimowo śledzę sobie Wasze podróże po Wyspach Greckich i szukam w nich natchnienia do swoich wojaży :oops: przede wszystkim dziękuję Ci za relację z Jońskich, bo dzięki niej (jak również relacjom innych Użytkowników) i ja mogłam odkryć uroki Kefalonii i w pełni wykorzystać spędzony tam czas :) jak znajdę dłuższą chwilkę i się w końcu odważę, to spróbuję zamieścić na forum własne spostrzeżenia i odczucia w osobnym wątku 8O
oczywiście planuję już kolejne wakacje i po głowie chodzi kilka pomysłów, stąd mam pytanie (a właściwie dwa) z tzw. logistycznych: czy z Volos po Waszym promie płynął jeszcze jakiś inny czy był to ostatni? Drugie pytanie dotyczy "dostania się" na Kithirę, bo podobno polikwidowali jakieś promy ostatnio: skąd i jakim promem chciałeś się tam dostać? Z Kalamaty, Neapoli czy z Githio?
pozdrawiam Was serdecznie :)

Witam :wink: :papa:

czy z Volos po Waszym promie płynął jeszcze jakiś inny czy był to ostatni?

..przyznam szczerze że nie pamiętam :(

..na Sporady północne pływaja dwaj przewoźnicy , już chyba pisałem wcześniej

..Hellenicseaways . prom Expres Skhiatos

i Anes Lines . Prom Proteus

wejdź sobie na te stronki wpisz konkretny termin itd , choć obawiam się że rozkładu na 2014 jeszcze nie będzie , najlepiej tak z miesiąc przed wyjazdem zacznij śledzić , bo w Grecji jak to w Grecji zawsze panuje mały burdelik :wink:

..
Drugie pytanie dotyczy "dostania się" na Kithirę, bo podobno polikwidowali jakieś promy ostatnio: skąd i jakim promem chciałeś się tam dostać? Z Kalamaty, Neapoli czy z Githio?

..na Kithirę to raczej próbowałbym dostać się z Pireusu ( oczywiście mam na myśli wakacje samochodem) można by było pokimać te 7-8 godzin na promie , ale w sumie czy z Aten czy z południa Peloponezu ,to tak podróż musiałbym podzielić na dwa dni :roll: , tak że wielkiej różnicy raczej nie ma i czasowo i finansowo myślę.

znalozem cosik takiego na szybko :roll:

http://www.agreekisland.com/index.php?q=node/85

Jak już zaplanujesz termin wakacji to najlepiej miesiąc przed wyjazdem śledzić połączenia promowe :wink:

Szerokiej drogi i metra wody pod kilem :wink: :wink:

aha Kulka i Janusz.W tam się kręcili , pewnie bardziej pomogą , zapytaj :wink:

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :papa: :hut:
gagatek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gagatek » 21.11.2013 16:33

Witam :D
Dziękuję za odpowiedź :)
no właśnie przez ten "mały burdelik" z promami w wyszukiwarkach nie pojawia mi się teraz żaden prom na Kithirę :( jeden poprawia urodę, a inne jakoś się pochowały na zimę :roll:
prawdopodobnie będę skazana bardziej na dolot niż dojazd, więc zależy mi na w miarę dobrym dopasowaniu połączeń promowych z lotniskami
I ta Kithira weszła mi do głowy właśnie przez Kulki, a teraz jeszcze pokazują Lemnos 8O Ty rozbudziłeś apetyt na Sporady, KOL kusi Cykladami, a za chwilę Janusz pokaże Naksos - piękne miejsca, stąd i wybór trudny :roll: ale parę opcji już w głowie zakiełkowało-czas pokaże co za wyprawa się w bólach narodzi :twisted:
ps. dziękuję również innym greckim Inspiratorom, których z imienia nie wymieniłam :) :oops:
pozdrawiam :papa:
gosiak.k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiak.k » 05.12.2013 12:05

Witam :papa: ,
Kapitalna relacja:)) Świetny humor a przy tym sporo konkretnych informacji :hut:
Jestem tu od niedawna, dopiero trafiłam na tę relację ale zaraz zacznę nadrabiać poprzednie :D
Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu udanych następnych wypraw (i takich relacji oczywiście:)))
Gośka
p.s. Pozdrawiam również pozostałe Uczestniczki wyjazdu :papa: oraz Skoczów (mój mąż pochodzi z Cieszyna, ale kilka ładnych lat mieszkał w Skoczowie:))
:papa:
Kleszcz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kleszcz » 01.01.2014 17:01

W tym roku :D 2014 wybieramy się na Thassos właśnie do Aliki.Także w czerwcu.Zamierzamy tam wynająć kamienny domek bezpośrednio przy głównej plazy Aliki.Powiem szczerze,przerazily mnie trochę te tłumy na Twoich zdjęciach.Czy tam jest tak dużo ludzi w czerwcu w dzień powszedni 8O ? codziennie?,a może to była niedziela albo jakies ichniejsze świeto :?: Skąd się ci ludzie biorą?wycieczki jakieś czy co?Wiem,że to piekna plaza,kamieniołomy itd.Ludzie na plazy mi nie przeszkadzają ale odniosłam wrażenie,że tam był dziki tlum :cry:
Bardzo proszę napisz mi coś więcej
I jeszcze jedno.Gdzie najbliżej jest jakiś market dobrze zaopatrzony albo bazar.Jedziemy na 2 tyg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013 + inne.. - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone