barti75 napisał(a):Kowal zeje..... masz wszystkie relacje wstyd się przyznać , ale od tej zacząłem, ale przeczytałem pozostałe które napisałeś, byliście w tym roku tam 3 tygodnie tak wykumałem z relacji, wiem że o pieniądzach się nie rozmawia, ale właśnie coś takiego chodzi mi po głowie od dłuższego czasu, a po Twojej relacji to tylko mój apetyt na taką wyprawę wzrósł niemiłosiernie , mógłbyś zdradzić nie co do centa oczywiście, ile te 3 tygodnie w tej Grecji Was kosztowało, ale tak realnie ile wydaliście ze wszystkim noclegi, żarcie na miejscu, paliwo, opłaty za promy , ambrozji nie liczę co bym wiedział ile szykować geldów na przyszły rok , cena w zaokrągleniu powiedzmy do 1tysPLN.
...hm.. już wcześniej prawie wszystko podałem
..ale łoki , klepne taki krótki podsumowani
.. w tym roku przejechaliśmy 4630 km...
..nasze wakacje trwały 17 dni , w tym dwa na dojazd i powrót...
..koszty...
1.Paliwo.. ON... około ....400 euro
2.Promy .. 195e ( Volos-Skopelos) , 57e (Skopelos-Skiathos ) , 171e (Skiathos- Volos ) , 64e ( Keramoti-Thassos-Keramoti ) ... około ...500 euro
3.Opłaty za autostrady .. Słowacja miesięczna 20e, Węgry miesięczna 23e , Serbia tam i z powrotem 30e,Macedonia tam i z powrotem 10e , Grecja za wszystkie około 30e ... co daje razem około ..120 euro
4.Noclegi
Skopelos 5 x 50 euro ( apartament 4 osobowy 60m2 z basenem ) ...= 250 euro
Skiathos 4 x 60 euro ( apartament 6 osobowy 60m2 z basenem ) ...= 240 euro
Thassos 5 x 60 euro ( domek 4 osobowy 40m2 z pięknym widokiem )= 300 euro
...jedną noc poświęciliśmy na logistykę Skiathos- Thassos kimono na promie 3 godzinki
co daje sumę za noclegi około 800 euro
5.Żarcie na miejscu dniówka za 4 dorosłe osoby , (gotowaliśmy sobie sami)..w tym np ( kilogram suvlaków 7 euro u butchera , warzywka do obiadu i do śniadania 5 euro , chleb , jajka , jakieś napoje , wędlina itd ) w sumie na okrągło ( śniadanie z obiadokolacją ) w tym jo jym za trzech około 25-30 euro..
..co daje za 15 dni około 400 euro
....co daje suma sumarum około 2200 euro
..czyli jadąc w cztery dorosłe osoby wydaliśmy po 550 euro na łep
..a np ..spędzając wakacje na lądzie ..można wydać jeszcze mniej ( koszty promów odpadają)
.. gdo ile dokładnie wydoł całościowo , nie wiym i nie interesuje mie to
..nie piszę tego co by podniósło sie tu larmo com je zebrok abo burzuj ino gwoli informacyji dlo Kolegi
...pamiątki, zabytki , tawerny , ambrozja , fajki i inne używki ..podle sfoigo uznanio
..jo dlo pzikładu duzo casu pośfiynciłem na degustacje f Tawernach i mi dukatow posło duzo wiencej co reście wyciecki kiero sie smaziła na plazach , ale podkrodołem Pameli i mi stykło , i miynij chodziłem po starozytnych zobytkach i wykopaliskach bo mie jakosi do nich nie ciongnie tom zaś pzioscyndził
..to tak króciutko
..w razie cego chyntnie słuze skromnom wiedzom i pomocom
Pozdrówki