Re: Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013
napisał(a) Kowal38 » 30.06.2013 13:48
rafgrzeg napisał(a):Kowal ino rzeknij jako droga bez macedonie, serbie i madziarów, bo my za kilka dni jadymy do macedonii
Hejka
Rozumiem że interesuje Cię droga na południe a więc
Roszke-Horgosz około 24:00 kolejeczka w stronę Grecji na moje oko około 2 godzinki czekania
....tutaj może Tompa byłaby lepszym rozwiązaniem
... i
Gevgelija - Evzonoi około pół godzinki czekania
..poza tym w miarę płynnie , kilka utrudnień po drodze ale o tym już wczesniej pisałem
krzycho133 napisał(a):Kowal,świetna relacja.Napisz również jeśli możesz jak z tymi opłatami na autostradzie w ojro w macedoni.Też jedziemy za jakiś czas i nie wiem ,czy zaopatrzyć się w te ich pieniądze,czy zostać przy ojro.Pozdrawiam...
...opłaty to 50 , 60 , i 50 denarów , bilonu euro już nie biorą , ja zapłaciłem na pierwszej bramce banknotem 5 euro i wydał mi 90 denarów (
brakło mi dwacet , tom se kupił na tankszteli 2 paczki fajek za ojro i cosik tam jeszcze , co bym mioł te dwacet i jeszcze co by mi na zod zostało Lednice napisał(a):Pozdrowiynia od Cieszynioka dlo Cieszynioka,
fajniście szkryfiesz,
żodnego głupigo fanzolynio,
ganc szumne fotki
Piknie pozdrowiomy Ziomala steftes napisał(a):Świetna relacja.
Dzięki za wszystkie aktualne info o dojeździe. Ale Ty jesteś już po a ja za tydzień Peloponez.
Dopiero co wróciłem z sanatororyjnej Kudowy - musiałem podleczyć kręgosłup przed Grecją.
Dziękujemy
i życzymy Wspaniałych wakacji i powrotu do zdrowia
..
skrobnij cosik po powrocie ...dzisiaj rano wróciliśmy o 5:30
Aliki - Skoczów .. w sumie około 1700 kilometrów 22 godziny jazdy , z 6 krótkich postojów , dotarliśmy cali i zdrowi , stary Leon spisał się na 5+ , w sumie przejechaliśmy w tym roku 4600 km ..
Pozdrówki dla Wszystkich
Cro i Grekomaniaków łod Kowolków jak sie kapke ogarnymy to... cdb ..
moze łod jutra , aha i cekomy teroz s niecirpliwościom na Wose relacyje ..