Re: Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013
napisał(a) Kowal38 » 28.06.2013 15:20
husband napisał(a):Witajcie Kowolki
Z neta wynika, że transport na wyspy Skopelos, Alonissos, Skiathos, zapewniają dwaj przewoźnicy: Hellenic Seaways i Anes Feries. Ten drugi jest trochę tańszy, ale z tego co czytałem, to nie pływa regularnie co dzień. Powiedz mi, czy wiesz coś o tym?
Ile trzeba być wcześniej przed odpłynięciem promu i czy bilety kupi się bez problemu w kasie portowej w tym samym dniu ?
Będę wdzięczny za odpowiedź
Pozdrawiam
..dokładnie jest tak jak piszesz
Hellenic Sea Wayspłyneliśmy tymi liniami prom nazywa się Expres Skiathos , ( 4 dorosłe osoby + osobówka dłuższa jak 4,25 m ) i płaciliśmy 191 euro ,
Volos - Skopelos dwie godziny wcześniej odpływał Proteus ( prom lini Annes Lines ) , ten kosztował 152 euro
Volos - SkopelosAnnes Linesza ten sam zestaw ale na niego nie zdążyliśmy
Proteus płynie godzinę dłużej na tej trasie , lecz cena w naszym przypadku byłaby niższa o 39 euro więc warto tak zaplanować trasę , aby na niego zdążyć
..rozkład jazdy dokładny ..który kiedy i o której godzinie masz na stronkach które Ci podałem
..wpisujesz datę , ilość osób, samochód itd ....i zobaczysz czy akurat w danym dniu jedzie ten lub ten i za ile
..bilety kupisz przy wjeździe do terminalu promowego w Volos , spokojnie nawet jeszcze z 15 minut przed wypłynięciem promów , ale wiadomo lepiej być wcześniej z godzinkę kupić sobie spokojnie i wyskoczyć jeszcze przed wypłynięciem na jakiegoś Mythoska lub Frapkę , w terminie w którym my wypływaliśmy to obłożenie promu samochodami było może 1/5 , ale wystarczy Ci sprawdzić dzień przed wyjazdem na stronkach które Ci podałem jak są ...
avaiable , to sie nie pzejmuj ino pruj pzed siebie ..w razie jakichś pytań , wątpliwości chętnie służę pomocą
łocywiście w miare skromnej wiedzy Pozdrowiajom Kowolki i
zycom metra wody po kilym i udanych wakacyji s humorkiem łocywiście ....aha ,
my sie juz jutro gumujymy do nasej wioski Skoczowa , ..ale wiadomo
..cdb...