Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013 + inne..

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Kowal38
Cromaniak
Re: Kowolki na Sporadach ...i... ? 2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 17.06.2013 19:42

Hejka :papa:

..no właśnie wróciłech z wachowanio baru s Ambrozjami pzi bazenie ..hm :roll: w sumie daleko nie było 30 kroków , Pan Kierownik Grek jak pzijechoł to mie pochfolił :roll: i f nagrode poloł mi Metaxy 8O dwa razy 8O ,oblizołem sie :roll: podziynkowoł mi i powiedzioł ze jest zy mnie dumny i ze sie nadaje :roll: ino goch nie zrozumioł cy na struza cy na barmana :?: 8O , bo po Grecku nie umie .. aha f trakcie wahowania baru wypiłem se swoigo spoka :roll: nie popijołem łod Pana Kierownika , bo mie tak wychowali i nie wypado :wink: i wrociłech teraz wesoły ( zygzakiem ) :roll:

sybko cosik fkleje i łuciekom spatki na bazen , bo nos zaprosił i godoł co nom Jakuza włoncy 8O 8O a nigdy my jesce nie byli :wink:

..rekonesans na Glisteri Beach :wink:

dojeżdżamy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tu sie okozało ze f tawernie je małe muzeum 8O

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..hm :roll: ..nie wiym cy nie zocynom pzinudzać 8O , jak co to dejcie znać :!: :wink:

..ale tak szczerze....to dzięki naszemu forum cro.pl poznałem trochę :wink: piękną Chorwację a teraz zaczynam poznawać Grecję dzięki działowi " Jak nie Chorwacja to..." , czytam Wasze relacje niemal codziennie z przyjemnością już od ponad 10 lat , delektujemy się nimi , wyciągamy jakieś wnioski , na ich podstawie planujemy ( oczywiście w miare możliwości ) dla mnie nasze Forum jest encyklopedią wiedzy i przygód ... :wink:

hm..... :roll: alem sie rozgodoł :roll: , moze kapke ze mnie jest burok ( s wyglondu napewno :wink: ) ale lubie pzigody , aha , bo se moze gdo myśli bog wiy co 8O jezdemy 14-to letnim Leonym ,kiery nos nie zawiod jesce , a dlo pzikładu za te kfaterke ( dwie izby ,kuchnia, dwie łaziynki , bazyn i Jakuza dali my 50 euro za dzięń za ctyry osoby, hm.. :roll: myśle co niedrogo ...ale jak pzioscyndzymy to se tyz do Towerny na obiod idymy , w kozdym bonć razie nie głodujym ( co widać jakem je s Pamelom na fotkach ,...hm :roll: rozmiary XXXL , ale myśle co taki tyz musom być , bo by było nudno :wink: :wink:

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :papa: :hut: :sm:

cdb... :wink:
wawerek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawerek » 17.06.2013 20:05

Relacja genialna, aż się boję jak nudno będzie po Waszym powrocie.
Tak myślę, że może by jakąś zrzutkę dla Was zorganizował, żebyście siedzieli w Grecji ze 2-3 miesiące i codziennie raczyli nas opowieściami z wysp.
Pozdrawiam;)
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 17.06.2013 20:12

Drogi Kowolku :D

Wprawdzie jeszcze nie widziałeś wszystkiego na Sporadach, ale gdybyś miał krótko podsumować to:

Wyspy Jońskie czy Egejskie ?

Pozdrawiam :hut:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 17.06.2013 20:35

Melduję się w Czytelni. Wątek dodałem już do wątków "greckich".

Pozdrawiam
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 17.06.2013 20:51

husband napisał(a):Drogi Kowolku :D

Wprawdzie jeszcze nie widziałeś wszystkiego na Sporadach, ale gdybyś miał krótko podsumować to:

Wyspy Jońskie czy Egejskie ?

Pozdrawiam :hut:

..hm :roll:

Hejka Husband :papa:

jezeli chodzi ło mojom skromnom opinie :roll: to i tak bydzie subiektywno , ale łodpowiym s pełnym sacunkiym , to tak ni mozna porównywać , dlo mnie kozdy rejon Grecji je pikny ( no moze łopruc riwiery) Sporady , przynajmniej Skopelos bardziej klimatyczne ,cisza ,cykady brak tłumów :roll:

..... kolor morza 8O Jońskie ,zdecydowanie Kefalonia
:wink:

...hm :wink: ... tu by sie mogli wypowiedzieć dokładniej na ten temat moi pzijaciele s nosego Forum

..KOL , Kulki , Janusz .W i Dangolki

...bardzo przepraszam :!: jeśli kogoś nie wymieniłem i uraziłem :wink: nie było to w moim zamiarze :wink:

Pozdrowiajom Kowolki :papa:

cdb... :wink: :wink: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 17.06.2013 20:55

taurus napisał(a):Melduję się w Czytelni. Wątek dodałem już do wątków "greckich".

Pozdrawiam

:wink: :wink: :wink:

..Hejka :papa:

..Witomy piknie nosego kolege Tauruska :papa:

..i Pozdrawiamy cały Gdańsk i wybrzeże :wink: :wink: :papa:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 17.06.2013 22:39

Może i troszkę dokładniej (tyle, że w porównaniu z Wami, to jeszcze mało Grecji widziałam), ale z pewnością nie z taką dawką humoru :D 8)

Pozdrawiam gorąco (dziś nawet u nas był upał :) ) i czekam na kolejny odcinek :papa:
batmi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) batmi » 17.06.2013 22:54

Witam!Po zobaczeniu prawie całej Chorwacji na cel obraliśmy własnie Grecję...Kierunek nam nieznany ale bliski dzięki relacjom Kowala i Taurusa!Pozdrawiam!Miłego wypoczynku !
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 18.06.2013 00:23

[quote="Kowal38"]

(...) [i]jezeli chodzi ło mojom skromnom opinie :roll: to i tak bydzie subiektywno , ale łodpowiym s pełnym sacunkiym , to tak ni mozna porównywać , dlo mnie kozdy rejon Grecji je pikny ( no moze łopruc riwiery) (...)

patrząc obiektywnie, każda opinia jest subiektywna :D przy czym tę subiektywność można i trzeba obiektywnie i subiektywnie ocenić jak najbardziej miarodajnie :D :D :D

właśnie mnie odblokowało...bo to, co Kowolek zapodaje, to dech normalnie odbiera-moim subiektywnym zdaniem!!! :D
Mam nadzieję, że wystąpi wieeeeela "cdb" :D
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 18.06.2013 07:10

Hejka Romo :papa:

..pozdrawiamy Wawkę :wink: , miło nam że wpadłeś :wink:

...hm :roll: ...he ..he :wink: wcora było wesoło,w sumie to nawet dzisio , bo sie nom tyn wiecorek integracyjny pzeciongnoł do piyrwsej f nocy chyba... nie wiym cy do łózka zem seł (zygzakiem) cy mie kiery zanios 8O ,ale sroł pies , jak tu w nosych rejonach godajom :wink: :roll: , jo juz stanoł ło sustej Greckigo casu :hut: siedze teroz pzed laptokiem s kocurkami i cytom :wink: , Baby jak zwykle spiom ,podejzewom ze zaś do 10-tej bedom , jo ich nie rozumie :roll: taki kawał pzejechać i tela casu marnować na spanie 8O

..hm.. :roll: jo tak nie potrafie :wink:

..fcora sie Ich pytom , co bydymy dzisio robić ..to One ...pojadymy na plaze sie kompać i opolać , potem zjymy obiod , potem pudymy spać , potem pudymy sie opolać na plaze ...itd i potem pudymy spać :( ..no to mi sie zaroz zyć łodechciało :( :roll:

...ale :wink: ..wcora jak my byli w miastecku, jak my spacyrowali nadbzezem , idemy a tu kiesi na mie woło .....Kowolu toś je ty 8O , jo godom ..hm :roll: ..no jo :roll: to jak cie ty Baby tak nasmolajom :roll: to pzidź do mie jutro ło 10-tej i popłynymy w rejs dookoła Alonissos

..hm :roll: i tak to pzemyślołem f nocy , i dosełem do wniosku .. :wink: co to bydzie dło mnie lepse rozwionzanie f stosunku do lezenia plackiym ctyry godziny na plazy pzi lampie 30 stopniów 8O, godom im popłyńmy razym , łone nie :!: :(

..hm :roll: .. tak ze ło 10:30 nasego casu wypływom som ( bez mioch Babów :wink: :wink: :wink: ) f tyn nieznany dlo mnie zakontek świata , bierem aparata , ctyry mythosy , packe fajek ...i ....

a co sie tam bedzie działo f tym piynknym zakontku świata i co tam łoboce , to wiecorkiem Wom fkleje :wink: łocywiście jak nos tam marliny abo rekiny nie pozerom 8O

..cdb.... :roll: mom nadzieje :roll: ale i tak bede pisoł choćby s dna moza ( biere se talizman co dostołem łod Babcinki s Monastyrow)

he he :wink:

Obrazek

Cykada na Sporadach bez skzideł piynć cyntymetrów dłogości 8O :wink: :wink: :wink:

AMYN :wink:

Pozdrówki :wink: :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.06.2013 07:39

Kowol powiedz jak wygląda droga z Katowic przez Skoczów do Cieszyna. Czy jest remontowana.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 18.06.2013 07:53

darek1 napisał(a):Kowol powiedz jak wygląda droga z Katowic przez Skoczów do Cieszyna. Czy jest remontowana.

..hm :roll:

Skoczów - Cieszyn :wink: luźna guma :wink:

..na Katowice mało jezdze , roz na pół roku tak ze nie wiem 8O
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.06.2013 07:55

Lużna guma to znaczy 8O 8O 8O
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 18.06.2013 08:26

darek1 napisał(a):Lużna guma to znaczy 8O 8O 8O

8O to nie Wiesz 8O

....f nosym slangu to znacy ..luz,wolność, garść humoru,ambrozja ,blant, miłość i miód ....razym wziynte :wink: :wink: :wink: :papa:

...sorki za off :roll: :wink:

..końce bo za pół godziny wypływom :wink: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 08:45

Kowal38 napisał(a):

..końce bo za pół godziny wypływom :wink: :papa:

Hej, żeglujże żeglarzu cały dzionek po morzu. Ahoj :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Kowolki na Sporadach Północnych i Thassos 2013 + inne.. - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies