Hejka
..Nadszeł rok 2014 , kfiotki zaceły cisnoć ku wyrchu itd..i tak my se s Pamelom co wiecor lezeli pod piezinom ,wygzywali bzuchy , puscali bonki , popijajonc wiśniófke , popalajonc skrynty własnej roboty( s tytoniu czeskigo) bo je tańszy i marzili my se o palmach , bananach ,dzikich plazach , turkusowych mozach i bezludnych wyspach ..kaj by my to nie pojechali na te wakacje
..az tu naroz jednego wiosynnego wiecora wpado do nas syn .. iii .... tata,mama wyskakiwać s kapusty bo sie zenie hm... no to co , podziwali my sie na siebie , s kapusty my wyskocyli i zostali my golce ale weselisko sie udało i som my teroz s nasej młodej pary bardzo dumni
..tak ze palmy,dzikie plaze i bezludne wyspy posły sie paść
.. a do tego bzuch mie zacon boleć to posłem do weterynaza i ten godo co mom w bzuchu kamyka i tza cionć ..no to co myśle jak tza to tza i pojechołem do spitola i tam kolejny doktor postukoł,popukoł i godo zrobie to panu laparoluneto-oskopolowowo zodnych śladow nie bedzie i za dwa dni do domu ..no to godom to pan rob , .. rano sie budze po tym zabiegu w głowie sie krenci jakbym z 5 jointów wyjaroł , patze na bzuch a tam tako srama jak by mi azja duhajbej toporym pzifandzolił .... tzi dni nic mi nie dali jeś , juz myślołem co umre s głodu , na cworty dostołem gorskom herbate i suchara i kopli mi do d... ale to jest mały pikuś tzeci doktor mi powiedzioł co pzez dwa miesionce ni moge sie kompać w oceanach , jeś ostrego , masnego i ni moge kuzić .. o ambrozje sie go juz nie pytołem bo mioł mine jak by cis kloca ...odpowiedź pzewidziołem telepatycnie
.. ale juz je syćko dobze , ambrozja wchodzi luźno
...alem sie rozpisoł , sorki
... a przechodząc do tematu ..prujymy na Korsyke to już dzisio po połedniu
...a żeby było weselej jedziemy we czwórkę Pamela , jo i nasze dziecioki ( syn i synowa ) o dziwo dołączyli na ochotnika , tak ze som my podbudowani co nie som my jesce takie stare zgredy jak chcom s nami podruzować
..na jutro plan taki..
Skoczów -Livorno
..następnie promem do Bastii i pierwszy tydzień na wschodnim wybrzeżu
..w planach mamy dużo zwiedzania ( miasteczka, plaże ,bary i inne zabytki itd )
..jak zwykle bedzie kapke fotek ,fandzolenia i przigodów
..relacja będzie live tradycyjnie , myśle co we Francji majom Wi Fi
.. f sobote wiecor prawdopodobnie pierwsy odcinek ( jak nas muchy nie pzisrajom po drodze )
..tak że kto ma ochotę pozwiedzać z nami Korsykę z przymrużeniem oka
To zapraszamy do relacji ..Kowol ,Pamela i Dzieci