Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Kowal38
Cromaniak
Kowolki na Korsyce 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 18.09.2014 23:35

Hejka :wink:

..Nadszeł rok 2014 , kfiotki zaceły cisnoć ku wyrchu :( itd..i tak my se s Pamelom co wiecor lezeli pod piezinom ,wygzywali bzuchy , puscali bonki , popijajonc wiśniófke , popalajonc skrynty własnej roboty( s tytoniu czeskigo) bo je tańszy :wink: i marzili my se o palmach , bananach ,dzikich plazach , turkusowych mozach i bezludnych wyspach ..kaj by my to nie pojechali na te wakacje :roll:

..az tu naroz jednego wiosynnego wiecora wpado do nas syn .. iii .... tata,mama wyskakiwać s kapusty bo sie zenie 8O hm... :roll: no to co , podziwali my sie na siebie 8O , s kapusty my wyskocyli i zostali my golce :mrgreen: ale weselisko sie udało i som my teroz s nasej młodej pary bardzo dumni :wink:

..tak ze palmy,dzikie plaze i bezludne wyspy posły sie paść :(

.. a do tego bzuch mie zacon boleć :( to posłem do weterynaza i ten godo co mom w bzuchu kamyka i tza cionć 8O ..no to co myśle jak tza to tza i pojechołem do spitola i tam kolejny doktor postukoł,popukoł i godo zrobie to panu laparoluneto-oskopolowowo zodnych śladow nie bedzie i za dwa dni do domu ..no to godom to pan rob 8O , .. rano sie budze po tym zabiegu w głowie sie krenci jakbym z 5 jointów wyjaroł , patze na bzuch a tam tako srama jak by mi azja duhajbej toporym pzifandzolił 8O .... tzi dni nic mi nie dali jeś , juz myślołem co umre s głodu , na cworty dostołem gorskom herbate i suchara i kopli mi do d... :roll: ale to jest mały pikuś tzeci doktor mi powiedzioł co pzez dwa miesionce ni moge sie kompać w oceanach , jeś ostrego , masnego i ni moge kuzić .. o ambrozje sie go juz nie pytołem bo mioł mine jak by cis kloca 8O ...odpowiedź pzewidziołem telepatycnie 8O

.. ale juz je syćko dobze , ambrozja wchodzi luźno :wink:

...alem sie rozpisoł , sorki

:wink:

... a przechodząc do tematu ..prujymy na Korsyke :wink: to już dzisio po połedniu :mrgreen:

...a żeby było weselej jedziemy we czwórkę Pamela , jo i nasze dziecioki ( syn i synowa ) :roll: o dziwo dołączyli na ochotnika 8O , tak ze som my podbudowani co nie som my jesce takie stare zgredy 8O jak chcom s nami podruzować :wink:

..na jutro plan taki..

Skoczów -Livorno

..następnie promem do Bastii i pierwszy tydzień na wschodnim wybrzeżu

..w planach mamy dużo zwiedzania ( miasteczka, plaże ,bary i inne zabytki itd ) :wink:

..jak zwykle bedzie kapke fotek ,fandzolenia i przigodów :wink:

..relacja będzie live tradycyjnie , myśle co we Francji majom Wi Fi 8O

.. f sobote wiecor prawdopodobnie pierwsy odcinek ( jak nas muchy nie pzisrajom po drodze 8O)

..tak że kto ma ochotę pozwiedzać z nami Korsykę z przymrużeniem oka :wink: :wink:

To zapraszamy do relacji ..Kowol ,Pamela i Dzieci :wink: :papa: :hut: :sm:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 19.09.2014 05:33

Pierwszy jestem,zasiadam.
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 19.09.2014 06:58

TRzymam kciuki za to żeby WIFI działało!!!
Kapitalne macie relacje, więc obowiązkowo się melduję
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.09.2014 07:04

Pięć osób zmarło w efekcie burzy oraz powodzi, które nawiedziły południową Francję. Na ratunek poszkodowanym ruszyło prawie pół tysiąca strażaków.
Według lokalnych mediów, cztery ofiary w momencie burzy przebywały na campingu w miejscowości Lamalou-les-Bains.
Piątą ofiarą była starsza kobieta, która najprawdopodobniej spadła z mostu, po czym porwał ją silny nurt rzeki Dourdou w regionie Midi-Pyrénées.
Liczba ofiar może wzrosnąć.

Uważajcie na siebie.
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 19.09.2014 07:11

Szerokości i gęstej sieci WiFi :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 19.09.2014 08:27

Vjetar napisał(a):Pięć osób zmarło w efekcie burzy oraz powodzi, które nawiedziły południową Francję. Na ratunek poszkodowanym ruszyło prawie pół tysiąca strażaków.
Według lokalnych mediów, cztery ofiary w momencie burzy przebywały na campingu w miejscowości Lamalou-les-Bains.
Piątą ofiarą była starsza kobieta, która najprawdopodobniej spadła z mostu, po czym porwał ją silny nurt rzeki Dourdou w regionie Midi-Pyrénées.
Liczba ofiar może wzrosnąć.

Uważajcie na siebie.

Hejka :D

.. toś mie kapke wystrasył 8O , najwyzej pziwionzymy sie s Leonem do Monte Cinto jak Ty w swoim avatarku :wink: i jakosik pzedzierzymy te buze :wink:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 19.09.2014 08:39

...hm :roll: dlo piyrwsych cterech kolegów nagroda :mrgreen:

.. f postaci dwóch linków :wink:

..pierwsy sybki

fajni chłapce :lol:

...drugi wolny

Maximilien Czech

..jade odkuzać Leona , a potem smazić fasyrki na ceste :wink:

Pozdrówki , miło że wpadliście , postaram się odwdzięczyć ładnymi fotkami i filmikami :wink: :papa: :hut:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 19.09.2014 08:46

Witam

Na Korsyce byliśmy 6 lat temu i na pewno kiedyś wrócimy na tą piękną wyspę, dlatego z przyjemnością będę śledzić Twoją relację :)

Pozdrawiam
Asia :)
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 19.09.2014 08:49

Melduję się :papa: No wreszcie , teraz w codziennie rano będziemy zaczynać pracę od przeczytania relacji Kowala :mrgreen:
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 19.09.2014 08:59

Ej Kowolu, Kowolu ... teraz rozumiem czemu chciałeś Wojtka Franza uciszyć ...wszak na swoją pisaninkę miejsce trzeba znaleźć ;) :)
Ale skoro Korsyka to i ja zasiadam i nie wykurzysz mnie nawet najtańszymi "czechami" :)
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 19.09.2014 09:00

Pozdrówki dla Asi i Evila :wink:

Paulki i Wojtka :wink: :papa:

..kurde lece , wpadne jesce ,wyjezdzomy dziepro po połedniu :wink:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 19.09.2014 09:40

Szerokiej drogi, pogody, ciepła i sprawnego Wi-Fi.
Czekamy na codzienną porcje wrażeń.
Lidia i Kulka53
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.09.2014 09:45

Plany zmienione :lol:
Ostatnio edytowano 20.09.2014 10:02 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
Aneta79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta79 » 19.09.2014 09:52

Będę i ja tu zaglądać, bo początek był bardzo, bardzo...
wawerek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawerek » 19.09.2014 11:41

No wreszcie! Zajebi.....e;)
Szerokości i mnóstwa wrażeń;)
Pozdrawiamy.
Następna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies